9800x3D için anakart önerisi

Kendisini çok sevmem ama jayztwocents (aynı zamanda linusu da sevmem) işlemcinin ters takıldığı için deforme olduğunu söylüyor. Heyecan yaptım bekleyeceğim bakalım.

Peerless Assassin 120SE ile kullanabilir miyim acaba? Kullanan arkadaşım 7800x3D ile çok rahat etmişti. Yaz gelene kadar daha az ısınan 9800x3D idare eder diye düşündüm.
Forumlarda 7800x3d yi fanlı soğutucularla kullananlar var muhtemelen soğutur ancak ben yıllardır sıvı soğutucu kullanıyorum. Yen setupta da sıvı soğutucu kullanacağım. Kasanın içini benzer beyaz fanlar ile donatmazsam gözüme güzel gelmezler maalesef 😄

Yeni almadıysanız bahsettiğiniz soğutucuyu, işlemci gelince denemenizde fayda var hocam. Yeterli gelmez ise duruma o zaman bakarsınız. Denemeden yeni almanızı tavsiye etmem

Bu arada MSI MAG X870 TOMAHAWK anakart, R7 7700 işlemci ile 2X24 GB DDR5 6400 MHZ CL32 RAM kullanıyorum. Kontrol ettiğimde bu frekansta da işlemci ve RAM 1:1 çalışıyor. Kasdetmek istediğim 6400 MHZ RAM'ler de Ryzen işlemciler için tatlı noktada.
İşlemci silikon kalitesi buna izin verirse tatlı noktada. Her işlemci 6400 1:1 yapamayacağı için 6000 MHz üzerini önermiyoruz.

İşlemci silikon kalitesi buna izin verirse tatlı noktada. Her işlemci 6400 1:1 yapamayacağı için 6000 MHz üzerini önermiyoruz.

Ya çalışacak ya da satılık olacak ve bekleyeceğim. Epey masrafa girdim duruma bakacağız artık.

@Teacher80 Amazon satıcısı siparişi iptal etti N11'den tekrar sipariş ettim zar zor 13bin /5tk ya alabildim. Çok canım sıkıldı. Ne güzel sabah RAM'ler de gelmişti hevesim kursağımda kaldı umarım anakart hızlı gelir deneyebilirim yoksa arıza durumunda iade problemim olacak.

Son düzenleme:
Merhaba.

Az önce 9800x3D siparişimi N11'den 23.500TL /5 gibi kazık bir fiyattan verdim. Beni üzmeyecek, tam performans alabileceğim bir anakart arıyorum. Sizce anakartı şimdi mi almalıyım? Yoksa uyumluluk, güncellemeler ve revizyonlar çıksın diye birkaç ay beklemeli miyim? Yeni nesil Chipset'ler çıkar mı?

Bütçe yok zaten high-end işlemci aldığımı düşünüyorum. İşlemciyi tam performansıyla besleyebilecek bir anakart olması yeterli.

Hocam merhaba uzun aradan sonra merak ettiğim için yazıyorum,
İşlemci ile anakart uyumu nasıl hiç sorun yaşadınız mı?
Diğer sistem bileşenleriniz neler memnun musunuz genel olarak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı