9800x3D için B650M-B anakart yeterli mi?

Atmış olduğun iki anakartın da birbirlerine göre artı ve eksi yanları var.
İki anakart VRM'i de 17 faz yani bir fark yok.
B850 yapay zeka desteği, Type-C desteği, Wi-Fi 7 desteği (tercihinizi ne kadar etkiler bilemem) ve RGB özelliği mevcut.
X670E modeli ise 4 M.2 SSD girişi (B850 anakartta 3 M.2 SSD desteği var biri PCI-e 5 diğerleri ise 4), Çoklu GPU desteği artıları mevcut.
Ben kesinlikle B850-Plus model anakartı almanı tavsiye ederim. X670 her ne kadar üst seviye bir anakart olsa da eski nesil ve 3 yıllık bir anakart. Daha güncel ve daha iyi özelliklere sahip bir anakart kullanmak çok daha mantıklı. 4 M.2 slotu desteğini kullanmayacağınızı varsayıyorum.
Ben de daha güncel olmasından dolayı Asus anakartına biraz daha yakın hissediyorum. İki ürün arasında kararsız aldığım için fikirlerinizi almak istedim. 4 adet M.2 slotu kullanmayacağım. Yorumunuz için çok teşekkürler.

Arkadaşın attığı kart b850.

İki anakartın da VRM'i 17 faz. Ve daha yeni bir kart olduğu için daha yeni özelliklere sahip bir B850 anakart X670 anakarttan daha iyidir. Yanlış bilgi veriyorsunuz.

Yakının hediye ettiği B650'den bahsetmiştim iş görür ama 9800x3D ile kullanmamalı bence.

Ben de daha güncel olmasından dolayı Asus anakartına biraz daha yakın hissediyorum. İki ürün arasında kararsız aldığım için fikirlerinizi almak istedim. 4 adet M.2 slotu kullanmayacağım. Yorumunuz için çok teşekkürler.

bu modele bakmanı öneririm 20 tane vram fazı var yapay zeka destekleride bulunuyor

9800x3D B650-M ikilisi için yorumunuz nedir? Başlangıçta bir sıkıntı olmasa da sonradan ister istemez güçten kısacağını düşündüğüm bir anakart olduğu için değiştirme ihtiyacı hissediyorum. @LeyzZ

Ben de daha güncel olmasından dolayı ASUS anakartına biraz daha yakın hissediyorum. İki ürün arasında kararsız aldığım için fikirlerinizi almak istedim. 4 adet M.2 slotu kullanmayacağım. Yorumunuz için çok teşekkürler.

Bu arada ASRock model ile de aralarında bir fark mevcut değil. Bu sebepten yine attığınız ASUS B850 tercih edilebilir.

9800x3D B650-M ikilisi için yorumunuz nedir? Başlangıçta bir sıkıntı olmasa da sonradan ister istemez güçten kısacağını düşündüğüm bir anakart olduğu için değiştirme ihtiyacı hissediyorum. @LeyzZ
BIOS Update sonrası kullanabilirsin. Ancak uzun sürede anakart ısı değerlerinle ilgili sorun yaşarsın malum önümüz yaz. Kasanın hava akışı nasıl o da önemli. Eğer serin bir yerde yaşıyorsan ve kasa içi hava sirkülasyonu iyi ise sorunsuz kullanabilirsin. Onun dışında 3 ay içerisinde değişmeni tavsiye ederim.

Güçten kısma gibi bir sorun asla yaşamazsın tabii ki ama overclock gibi işlerle uğraşacağım diyorsan daha yeni bir karta bakmanı öneririm çünkü VRAM açısından dolayı diğerlerine göre geride kalıyor ki 9800x3D ile overclock yapmanın gereği yok şahsen BIOS güncellemesi yaparak kullanabilirsin bana şahsi fikrimi soracaksan daha bir üst modele geçmeni öneririm attığım Gigabyte modeli gibi onun dışında ekran kartının modelini öğrenmek isterim. Öğrenirsek daha iyi yorum yapabiliriz.

BIOS Update sonrası kullanabilirsin. Ancak uzun sürede anakart ısı değerlerinle ilgili sorun yaşarsın malum önümüz yaz. Kasanın hava akışı nasıl o da önemli. Eğer serin bir yerde yaşıyorsan ve kasa içi hava sirkülasyonu iyi ise sorunsuz kullanabilirsin. Onun dışında 3 ay içerisinde değişmeni tavsiye ederim.
Kasam NZXT H7 Flow. Ancak fazlasıyla sıcak bir Akdeniz şehrinde yaşıyorum.

Güçten kısma gibi bir sorun asla yaşamazsın tabii ki ama overclock gibi işlerle uğraşacağım diyorsan daha yeni bir karta bakmanı öneririm çünkü VRAM açısından dolayı diğerlerine göre geride kalıyor ki 9800x3D ile overclock yapmanın gereği yok şahsen BIOS güncellemesi yaparak kullanabilirsin bana şahsi fikrimi soracaksan daha bir üst modele geçmeni öneririm attığım Gigabyte modeli gibi onun dışında ekran kartının modelini öğrenmek isterim. Öğrenirsek daha iyi yorum yapabiliriz.
OC yapmayı düşünmüyorum. Ekran kartım ise 9070.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı