9800x3D için sıvı soğutma önerisi

NightUmut

Hectopat
Daha fazla  
Iyi sosyaller. 360mm sivi sogutma bakiyorum arkadaşlar. Bütçe 8-9k arasi.
Begendigim birkac model var:
  • CM liquidmaster 360 Atmos: Birkac kisi sorun yasadigini soyluyor, civatalari tam siktiginda hata veriyormus?
  • Arctic liquidfreezer lll 360 ARGB: Diger modeli sirf pompa seklini begenmedigim icin istemiyorum.
  • Ek-nucleus AiO CR360: Bunun sorunu biraz gec geliyor(1ay) bence bir sakincasi yok lakin rengi beyaz, siyah bilesenler ile hos durmaz gibime geliyor.
Bu listede gonlum ek ten yana olmakla birlikte @jumbum reis.
Modelini de gec teslimat olarak yapin alalim hemen :D. Cidden olsa şu an alacağım.
Diger performansli model tavsiyelerinize acigim. Lian Li istemiyorum herkes onu aliyor ve pahali açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırı ödemeyi göze almayın. Gayet kaliteli ürünler var.

Enermax Liqmaxflo ELC-LMF360T-ARGB 360 mm

Hocama katılıyorum. Fazla ödemeye gerçekten gerek yok.

Hocam enermaxi bu modeliyle duydum, hakkinda hiç kotu yorum gormedim. Herkes memnun ama sanayici oldugumdan olsa gerek ki "ucuz malin yahnisi" gibisinden cok tecrube ettim ve ismi duyulmamis olan bir markayi almak istemiyorum(biraz ön yargılı oldu). Enermax kalitelidir lakin temkinli yaklasmamin sebebi 2.5 kati fiyati olan sivi sogutuclar ile bir tutulmasi, gercekten böyle mi? Ya degilse? Gibi gibi sorularla kafami yormak istemiyorum. Ama yorumunuz icin birkaç video ve global testlerini inceleyecegim. Belkide enermax alirim. Ama hala gonlum ek ten yana :D.

9800x3D için şahsen bu bütçeleri bir sıvı soğutma için vermek pek mantıklı değil.

Bunu size şöyle açıklayayım, ilk olarak 7800x3D için ALF 2 420mm sıvı soğutmayı kullanıyordum ve genel olarak memnundum ancak 9800x3D için fazla kalıyor lakin işlemcim stok ayarlar ile çalışmıyor, BIOS üzerinden eğri iyileştirici ile işlemcinin performansını kaybetmeden daha düşük güç tüketimi ve daha düşük sıcaklıklarda kullanıyorum.

9800x3d stock.png

9800x3d -37 co.png

Bu bağlamda tercih size kalmış, bence daha uygun bütçeli bir sıvı soğutma veyahut iyi bir kule tipi soğutma tercih edip BIOS üzerinden sadece basit bir iki değer girmek daha makul bir çözüm olacaktır.

Hocam enermaxi bu modeliyle duydum, hakkinda hiç kotu yorum gormedim. Herkes memnun ama sanayici oldugumdan olsa gerek ki "ucuz malin yahnisi" gibisinden cok tecrube ettim ve ismi duyulmamis olan bir markayi almak istemiyorum(biraz ön yargılı oldu). Enermax kalitelidir lakin temkinli yaklasmamin sebebi 2.5 kati fiyati olan sivi sogutuclar ile bir tutulmasi, gercekten böyle mi? Ya degilse? Gibi gibi sorularla kafami yormak istemiyorum. Ama yorumunuz icin birkaç video ve global testlerini inceleyecegim. Belkide enermax alirim. Ama hala gonlum ek ten yana :D.
Ucuz et falan değil aslına bakarsanız.

1990 yılından beri sektörde olan bir marka. Siz Türkiye'de görmediğiniz için kötü ya da düşük kalite olarak algılıyor olabilirsiniz ama o şekilde düşünmemeniz gerekir. Zaten Arctic gibi kalın bir radyatör ile geliyor.

Aslında size bir soru sorayım: Ülkemizde ASUS, Corsair gibi markaların bazı ürünleri de çok pahalıya satılıyor. Rakip olabilecek birden fazla ürün var. Sizce bu durumda rakip edebilen markalar dayanıksız mıdır?

Ucuz et falan değil aslına bakarsanız.

1990 yılından beri sektörde olan bir marka. Siz Türkiye'de görmediğiniz için kötü ya da düşük kalite olarak algılıyor olabilirsiniz ama o şekilde düşünmemeniz gerekir. Zaten Arctic gibi kalın bir radyatör ile geliyor.

Aslında size bir soru sorayım: Ülkemizde ASUS, Corsair gibi markaların bazı ürünleri de çok pahalıya satılıyor. Rakip olabilecek birden fazla ürün var. Sizce bu durumda rakip edebilen markalar dayanıksız mıdır?

Hocam aslinda enermax epeyde de sogutma performansi olarak listede ilk 10'un icerisinde. Ben ön yargılı davrandigimi zaten belirttim. Lakin sizin yaklasiminiz dogru. Muhtemelen enermax alacağım şu an.

Iyi sosyaller. 360mm sivi sogutma bakiyorum arkadaşlar. Bütçe 8-9k arasi.
Begendigim birkac model var:
  • CM liquidmaster 360 Atmos: Birkac kisi sorun yasadigini soyluyor, civatalari tam siktiginda hata veriyormus?
  • Arctic liquidfreezer lll 360 ARGB: Diger modeli sirf pompa seklini begenmedigim icin istemiyorum.
  • Ek-nucleus AiO CR360: Bunun sorunu biraz gec geliyor(1ay) bence bir sakincasi yok lakin rengi beyaz, siyah bilesenler ile hos durmaz gibime geliyor.
Bu listede gonlum ek ten yana olmakla birlikte @jumbum reis.
Modelini de gec teslimat olarak yapin alalim hemen :D. Cidden olsa şu an alacağım.
Diger performansli model tavsiyelerinize acigim. Lian Li istemiyorum herkes onu aliyor ve pahali açıkçası.
Stoklara ürün geldikten sonra satışa açacağız. Ocak 3. hafta öngörülüyor. Slovenya ekibinden haber bekliyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı