Merhaba arkadaşlar, sistemimi uzun süredir yenilemeyi düşünüyordum. Vatanda Asus Strix 980Ti'ı 2978 TL'ye bulunca kaçırmak istemedim. Ellerinde tek kalmış zaten. Sistemim 5-6 senelik. Geri kalan parçaları sonradan değiştiricem ama şu an bir sorunum var. Kartın fabrika çıkışı OC'li ve Asusun sitesinde;
yazıyor. Buradaki video incelemede de değerler aynı. GPU Tweak 2'de OC modda %122 yazıyor ama ben bu değeri göremiyorum. Acaba sorun anakartım PCI-E 2.0 olmasından olabilir mi?
PSU: Raidmax 730W herhangi bir sertifikası yok (RX-730SS)
Tüh ya üzüldüm şimdi. Evet benim kutumda da Oc yazmıyor. Tr sitesinden girip bakmıştım. Başka bir modeli yoktu. Neyse artık. Manuel olarak Gpu Tweak ile %119 a kadar çıkabiliyorum. Daha arttırmanın bir yolu var mı Recap Abi?
PCIe 2.0 ile 3.0 veriyollari arasinda teorik olarak (8GB/S-16GB/S) iki kat fark bulunmakta, nasil olur da %10-15'lik fark PCIe verisyonundan kaynaklanmadigini iddia edebiliyorsunuz.
PCIe 3.0 ın butun bant genişliğini kullanması mümkün degil ancak yaptığım testlerde PCIe 2.0 versiyonunun bant genişliğinin yetersiz olduğunu fark ettiğimi belirtmek isterim.