980Ti Overclock Sorunu

Onur Bozcu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemimi uzun süredir yenilemeyi düşünüyordum. Vatanda Asus Strix 980Ti'ı 2978 TL'ye bulunca kaçırmak istemedim. Ellerinde tek kalmış zaten. Sistemim 5-6 senelik. Geri kalan parçaları sonradan değiştiricem ama şu an bir sorunum var. Kartın fabrika çıkışı OC'li ve Asusun sitesinde;

OC Mode - GPU Boost Clock : 1317 MHZ, GPU Base Clock : 1216 MHz

yazıyor. Buradaki video incelemede de değerler aynı. GPU Tweak 2'de OC modda %122 yazıyor ama ben bu değeri göremiyorum. Acaba sorun anakartım PCI-E 2.0 olmasından olabilir mi?

• PSU: Raidmax 730W herhangi bir sertifikası yok (RX-730SS)
  • İşlemci: Amd Phenom II x4 960T
  • Anakart: Gigabyte 990xa-ud3

Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner ile de deneyebilirsin şansını. Ama bana sorarsan çok da şart değil. Güle güle kullan. Evladiyelik kart.

PCIe 2.0 ile 3.0 veriyollari arasinda teorik olarak (8GB/S-16GB/S) iki kat fark bulunmakta, nasil olur da %10-15'lik fark PCIe verisyonundan kaynaklanmadigini iddia edebiliyorsunuz.

Teorideki hız ile pratikteki hız çok farklıdır. 980 Ti belki de PCIe 3.0'ın bütün bant genişliğini kullanmıyor bile...

Afterburner ile de deneyebilirsin şansını. Ama bana sorarsan çok da şart değil. Güle güle kullan. Evladiyelik kart.

Teorideki hız ile pratikteki hız çok farklıdır. 980 Ti belki de PCIe 3.0'ın bütün bant genişliğini kullanmıyor bile...
PCIe 3.0 ın butun bant genişliğini kullanması mümkün degil ancak yaptığım testlerde PCIe 2.0 versiyonunun bant genişliğinin yetersiz olduğunu fark ettiğimi belirtmek isterim.

Teşekkür ederim abi. Ben 2 versiyonunun olduğunu bilmiyordum. En azından donanımda fark yok. %119 a rahatça çıkıyor :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı