%99 yerli işletim sistemi ClockworkOS hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu saatten sonra kimse Windows 10, Linux, Ubuntu, MacOS'dan vazgeçeceklerini sanmıyorum.

Tabii saydığınız işletim sistemlerinin bir tarihi var. Bizim işletim sistemi tarihimiz maalesef olmadığından kimse sistemini değiştirmez
 
Bunu yapan ilk kişi değil milis Linux Pisi Linux gibi kendi tabanı olan Türk yapımı isletim sistemi mevcut ama bu dağıtımlar herkese aittir. Herkes dilediği kullanır değiştirir.
Bu arkadaş ise BSD bir dağıtıma masaüstü ortamı yazıp kendi isletim sistemini oluşturduğunu iddia etmiş. BSD seçme sebebi ise Linux lisans'ından dolayı kapalı kaynak ve ücretsiz olarak pazarlayamamasından. Tabi ümit'e köstek olmak için yazmıyorum ama tutupta kendi işletim sistemini(!) pazarlamak için Linux dağıtımlarına gereksiz eleştiri yaparsa orada dur derim işte.

Mesela Linux dağıtımların kendi masaüstünü yapmaması ve hazır masaüstü kullanmasını eleştirmiş. Kendi masaüstü ortamı çok mu farklı? Zaten her türlü çeşit yapılabilecek masaüstü irtamı var KDE GNOME gibi. Tekrar masaüstü ortamı yapmak Enstein'ın izafiyet teorisini bulmak içn tekrardsn yerçekimi kanununu bulması gibi bir şey. Ama bak Garuda'ya DR460n sürümünde ne kadar güzel KDE'yi düzenlemis.

Bir de kapalı kaynak isletim sistemi savunma sanayi ve belediyelerde kullanılması için başvurmuş. Nasıl güvenelim işletim sistemine? Ne malum sana dosya verileri aktarmadığı?(açık kaynakları distroların savunma sanayisinde kullanmak için güvenli olmadığını iddia etmişti arkadaş yanılmıyorsam.)

Tek başına mağazaya uygulama ekleme ve ekli uygulamaları güncel tutmanın ve hatalar çıktığında düeltmenin ne kadar zor olduğuna değinmiyorum bile.

Kısacası GNU Linux'a ve açıkkaynak programları karalayarak tanıtım yapmasından gözümde 1 0 geride başlamış bir işletim sistemi(!).bir de diyorlarki zorunlu olmalıymış adam akıllı çıkıp bitirme tezi yaptım kapalı kaynak şu kısımları herkesin tercih etmesini sağlayacak kolaylılar sağlıyor vs. deseydi bakış tarzım farklı olabilirdi.

Kullanmayın kullandırmayın milis Linux ve Pisi Linux var yerli bir dağıtım istiyorsanız. Açık kaynak ve ücretsiz. İstediğiniz gibi de kişiselleştirebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Sana katılıyorum haklısın ama Linux dağıtımlarınında bir sürü sorunu var,
Mesala paket sorunları, mağaza ve uygulama sorunları ve uyumluluk sorunları var. Uzun bir süre Ubuntu kullandım ve bu sorunları yaşadım. Ubuntu da bu sorunlar ortadan kalkarsa güzel olur. Şu an dual boot olarak kullanıyorum o zaman Windows u silerim.
Ubuntu'nun uyumluluk sorunları çok var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu'nun uyumluluk sorunları çok var.
Ubuntu'da yaşarsın tabii. İnsanlar burada boşuna Ubuntu buglu demiyor. Ben Debian testing kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum. GNU/Linux dağıtımlarının bir sürü sorunu var diye genelleme yapmak yanlış.
 
Ubuntu'daki Yazılımlar uygulaması çok sıkıntılı. Paketleri indirmek ve yüklemek için her zaman komut satırnı kullanın. Paket sorunları derken neyi kastetdiğinizi bilmiyorum fakat uyumluluk ile ilgili sorumluluklar çoğu zaman yazılımı yapan kişiye ait. Mesela kullandığınız işletim sistemini doğru düzgün desteklemeyen bir uygulamanın sorumlusu yapan kişiye ait. Ancak düzgün bir şekilde kullanmayan ve kurmayan bir kişi uygulamanın düzgün çalışmasını beklememeli.

Ubuntu'da ise işler biraz şans işi. Kimisinde sorunsuzken kimisinde düzgün çalışmıyor.
Firefox'da hangi temayı kullanıyorsun?
Tema kullanmıyorum, Firefox yenilendi. Sisteminizi güncel tutmadığınız belli. Güncellemeleri yüklemezseniz nasıl iyileştirmeleri alacaksınız?
Kod:
pkexec apt full-upgrade -y
 
Son düzenleme:

Hocam Pisi Linux da var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…