Son birkaç haftadır bilgisayarımda yavaşlama var. İşlemci sıcaklığı boşta %1-2 yükte iken 45-55 arası, %80 - 100 arası yükte 90 derecelere kadar çıkıyor.
Sistemim :
Öncelikle denediğim yöntemler :
Benim işlmeci ve fan arkadaşımın kasada sıcaklık 30 derece civarı.
En son arkadaşımın PSU'yu benim kasada denedim yine olmadı.
Ayrıca anakartı tamamen söktüm, temizledim yine olmadı. Bilgisayarın çalışmasında hiçbir problem yok. Sadece ısı problemi var.
Bu arada kasanın arkasında 1 tane fan var o da çalışıyor. Kasanın kapağı açık ya da kapalı fark etmiyor. Anakart ısısı 25 derece civarı onda da problem yok.
Programlardan falan olabilir derseniz yeni format attım, BIOS ayarlarını default yaptım sonuç yine değişmedi.
Benim yaptığım denemeler sonucu işlemci ve fanda sıkıntı yok gibi görünüyor. Anakartta nasıl bir arıza olabilir? Fanı takınca da sağlam oturuyor gibi görünüyor. Fanı taktığım anakart üzerindeki ayaklarda falan sıkıntı olabilir mi? O ayakları da değiştireceğim, bir fan alsam çözülür mü acaba? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.
Sistemim :
- Gigabyte GA-F2A88X -D3H
- A10 7850K
- Corsair 2400 MHz 4x2
- Hadron 650W PSU
Öncelikle denediğim yöntemler :
- İlk akla gelen macun. Farklı 2 marka macunla 3-4 defa macun değiştirdim sıcaklık düşmedi.
- Bir arkadaşımda aynı işlemciden vardı. Fanı değiştirdim sıcaklık düşmedi
- Arkadaşımın işlemci ve fanını benim kasaya taktım sıcaklık yine düşmedi
Benim işlmeci ve fan arkadaşımın kasada sıcaklık 30 derece civarı.
En son arkadaşımın PSU'yu benim kasada denedim yine olmadı.
Ayrıca anakartı tamamen söktüm, temizledim yine olmadı. Bilgisayarın çalışmasında hiçbir problem yok. Sadece ısı problemi var.
Bu arada kasanın arkasında 1 tane fan var o da çalışıyor. Kasanın kapağı açık ya da kapalı fark etmiyor. Anakart ısısı 25 derece civarı onda da problem yok.
Programlardan falan olabilir derseniz yeni format attım, BIOS ayarlarını default yaptım sonuç yine değişmedi.
Benim yaptığım denemeler sonucu işlemci ve fanda sıkıntı yok gibi görünüyor. Anakartta nasıl bir arıza olabilir? Fanı takınca da sağlam oturuyor gibi görünüyor. Fanı taktığım anakart üzerindeki ayaklarda falan sıkıntı olabilir mi? O ayakları da değiştireceğim, bir fan alsam çözülür mü acaba? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.
Son düzenleyen: Moderatör: