A10 7850K sisteme Asus R9 290X Top takılırsa ne olur?

A10 7850K APU diye küçümsemeyin. İşlemci performansını takip ettim araştırdım İ3 gibi. İ5'e yakın. Grafik bölümünü devre dışı bırakıp sağlam bir ekran kartı takınca hiçbir darboğaz yaşıyacağınıda sanmıyorum kaldıki RAM 2133MHZ olursa güle oynaya yola devam edersin. A8 7600 var birde.

A10 7850K APU diye küçümsemeyin. İşlemci performansını takip ettim araştırdım İ3 gibi. İ5'e yakın. Grafik bölümünü devre dışı bırakıp sağlam bir ekran kartı takınca hiçbir darboğaz yaşıyacağınıda sanmıyorum kaldıki RAM 2133MHZ olursa güle oynaya yola devam edersin. A8 7600 var birde.

Evet bende aynı şekilde bilgilere ulaştım. Hatta i4 diye espri yapanlarda var :) BIOS'tan apu grafiğini devre dışı bırakıp sadece pci-x slotundaki ekran kartından görüntü alacağım.

Ram'lerde 16 gb 2133 Mhz corsair in vengeance pro serisinden. Bir apu sistem için herşey gereğinden fazla ancak sistemi ileriye dönük toplamıştım. İyikide öyle yapmışım :)

O nasıl bir hediye yahu, bize fare bile gelmiyor. :)
Darboğaz yaşayacağını sanmıyorum fakat yaşasan bile en fazla %5 - %10 civarı etkiler. 5 FPS falan yani, hissetmezsin bile. :)

Avusturya'da yaşıyorum ve akrabalarım da buradalar. Buradaki fiyatlar Türkiye'deki fiyatlara nazaran çok daha uygun. Yani şöyle; Türkiye'de 1.500 TL maaş alan bir kişi diğer ödemelerden fırsat bulup R9 290X e 1.374 tl (şu an ki Vatan fiyatı) veremezken. Burada 1.500 euro maaş alan bir kişi R9 290X'e 380 euro verebiliyor.

Fiyat farkı kur çevrilmediği zaman bariz ortada. Benim kadar bilgisayara meraklı olan bir akrabam sağolsun apu ile keyif almaya çalıştığımı göz önüne alarak bana böyle bir hediye almış. :)

Zaten 7850K içindeki GPU ile bir yıl boyunca medium ayarlarda 1080P oyatabilecek düzeyde. İlerde alıp takarsın ekran kartını ben Recep Baltaş videolarını takip ediyorum hep övdü APU'yu düşük bütçe için. AMD FX serisi işlemcileri güncel değil ama A sersi APU işlemciler güncel.
Evet bende aynı şekilde bilgilere ulaştım. Hatta i4 diye espri yapanlarda var :) BIOS'tan apu grafiğini devre dışı bırakıp sadece pci-x slotundaki ekran kartından görüntü alacağım.

Ram'lerde 16 gb 2133 Mhz corsair in vengeance pro serisinden. Bir apu sistem için herşey gereğinden fazla ancak sistemi ileriye dönük toplamıştım. İyikide öyle yapmışım :)

Bak biz bir alt modeline R9 285 taktık ve en ufak bir kasma olmadı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özür dilerim yanlış okdudum. Dikkatsizlik...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence R7 250 DDR3 ekran kartı alın A10 7850K ile dual graphics yapın. Ozaman hem daha ucuza ve APU ve ekran kartı birleşimi bir sisteminiz olur.

Özür dilerim yanlış okdudum. Dikkatsizlik...

İ5 4690K tek başına 700TL. Ayrıca kaynak güvenilir mi oda var.

Son düzenleme:
AMD A10 7850K kolay overlock olur çünkü AMD o konuda iyi ve baya daha güçlenir işlemci böylece puanlarıda yükselir. 10000 puana rahat ulaşır böylece.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı