A10 7850K sisteme Asus R9 290X Top takılırsa ne olur?

Aşırı yükseklerde gözüm yok zaten arkadaşlar. Hem hediye gelen bir ekran kartı. Bana sadece takıp kullanmak düşer :D 1080p'de ultra ayarlarda açayım oyunları yeter de artar bana.

Bendeki apu zaten şuan overclock lu. 4.4 Ghz'de çalışıyor. Daha önce @BilgisayarKurdu ile overclock yapmıştık. Benchmark puanları da açıkçası ilgi alanıma girmiyor. Sonuçta elimdeki sistem ile rekor kırmayacağım sadece oyun oynayacağım :D

Aşırı yükseklerde gözüm yok zaten arkadaşlar. Hem hediye gelen bir ekran kartı. Bana sadece takıp kullanmak düşer :D 1080p'de ultra ayarlarda açayım oyunları yeter de artar bana.

Bendeki apu zaten şuan overclock lu. 4.4 Ghz'de çalışıyor. Daha önce @BilgisayarKurdu ile overclock yapmıştık. Benchmark puanları da açıkçası ilgi alanıma girmiyor. Sonuçta elimdeki sistem ile rekor kırmayacağım sadece oyun oynayacağım :D
Ne kadarlık bir darboğaz olabileceğine dair fikir oluşsun diye attım. R9 290X'e az bir şey OverClock yapıp 1. olabilirsiniz. ^^

Ne kadarlık bir darboğaz olabileceğine dair fikir oluşsun diye attım. R9 290X'e az bir şey OverClock yapıp 1. olabilirsiniz. ^^

Darboğaz sorununu dün Recep bey sağolsun çok güzel çözdü benim için. Bir videolarında daha düşük bir apu ya r9 285 itx takıp kullandılar. Yinede az da olsa bir darboğaz bekliyorum ancak hissedilir bir şey olmayacağına artık eminim. Darboğaz olmadan 75 fps ile akıcı oynadığım oyunda 70 fps alırsam birşey kaybetmiş saymam kendimi. Sadece 5 - 10 fps den mahrum kalacağımı tahmin ediyorum.

Ekran kartına kesinlikle overclock yapacağım. Kendi içinde gelen gpu tweak programı ile. Sonuçta işlemcide olan patlama çatlama riski ekran kartında daha az :D İşlemciyi korkarak 4.4 Ghz e çıkarmıştım. Ekran kartında ise stabil gittiği yere kadar sınırı zorlayacağım.

Tam tersi bu olay. Ekran kartı daha riskli, işlemciyi zorlayın. Yaptıktan sonra benchmark testi yapmazsanız bir anlamı olmaz. (y)

Tam tersi bu olay. Ekran kartı daha riskli, işlemciyi zorlayın. Yaptıktan sonra benchmark testi yapmazsanız bir anlamı olmaz. (y)

Benimde bu konularda bildiğim herşey tam tersi çıkıyor :D Technopat sağolsun doğrularıda öğreniyoruz böylece. Evet furmark, 3d mark beni bekler. Her ne kadar ilgilenmesemde keyif için yapacağım.

Oyun testlerinde İntel işlemciler genellikle AMD işlemcileri geçer. Sebebiyse tek çekirdek performansı İntel daha iyi oyunlarda genellikle tek çekirdek kullanıyor. Darboğaz olacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı