A10-7850K Stabil Overclock Önerisi

Ralorieth

Megapat
Yer
Viyana / Avusturya
Daha fazla  
Meslek
IT Yöneticisi
Merhaba arkadaşlar sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir. Stabil overclock önerilerine ihtiyacım var.

Anakart: GIGABYTE G1.Sniper.A88X FM2+
CPU: AMD A10-7850K APU ( Sabit Hız: 3.70 GHz Turbo: 4.00 GHz )
RAM: 16 GB (4x4) Corsair Vengeance Pro Silver 2133 MHz
Soğutma: Corsair H60 2013 Sıvı Soğutma
HDD: Seagate ST1000 7200 RPM 1 TB Hard Disk

Grafik çekirdeğinin MHz değeri default olan 720 MHz'te.

Bios şuan en güncel versiyonunda ve default olarak ayarlı. Sadece ramleri XMP profili ile 2133 MHz e çıkardım fakat Wındows 8.1'in içindeki görev yöneticisinden baktığımda 1333 MHz olarak görünüyor ancak BIOS'ta 2133 MHz bunu tam olarak anlayamadım siz ne dersiniz?

Sistemi olabilecek en stabil duruma getirebilsem yeterli. APU kullanıp overclock yapan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.

@Recep Baltaş @MF @BilgisayarKurdu

Son düzenleme:
XMP dediğimiz teknoloji Intel'in RAM beleklere fazladan güç sağlayabilen ve daha yüksek frekans hızlarında çalışmasını sağlayabilen bir nevi hız aşırma teknolojisidir.
XMP profil yerine direkt olarak Memory Frequency ayarı varsa oradan 2133MHZ seçeneğini deneyin.

Ve bellek frekans hızını CPU-Z ile kontrol edin, fotoğrafını atın, saat ve frekans hızlarını kontrol edelim.

Eğer BIOS menünüzün hız aşırtma ile alakalı olan kısmının görselini buraya yüklerseniz OC konusunda da yardımcı olabilirim.

XMP dediğimiz teknoloji Intel'in RAM beleklere fazladan güç sağlayabilen ve daha yüksek frekans hızlarında çalışmasını sağlayabilen bir nevi hız aşırma teknolojisidir.
XMP profil yerine direkt olarak Memory Frequency ayarı varsa oradan 2133MHZ seçeneğini deneyin.

Ve bellek frekans hızını CPU-Z ile kontrol edin, fotoğrafını atın, saat ve frekans hızlarını kontrol edelim.

Eğer BIOS menünüzün hız aşırtma ile alakalı olan kısmının görselini buraya yüklerseniz OC konusunda da yardımcı olabilirim.

Intel biraz kafamı karıştırdı şimdi. Anakart FM2+ ve işlemci A10 APU intel ile ilgili bir bağlantı kuramadım. O zaman neden böyle bir opsiyon anakartımda var (n)
Maalesef Memory Frequency ayarı yok. Şuan bilgisayarın yanında değilim ancak aşağıdaki videolardan bios uma bakabilirsiniz ilk videoda 0:23'te XMP ayarının olduğu kısma giriyor. CPU Z bilgilerini de akşam üstü paylaşacağım. Bu arada oc nin işlemciden işlemciye değişiklik gösterdiğini bilmeme rağmen bu videolardaki ayarları denedim ancak pc bu ayarlar ile açılmıyor. :lanet: :lanet: :lanet:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgileri paylaşmanı bekliyorum, birde bir teknoloji yalnızca bir firmada olmaz.
Nasıl ki AMD'de Crossfire var, NVDIA'da da SLI var, ancak aynı teknolojiler.

CPU-Z'de gördüğün bellek frekans değeri, gerçekte olduğunun yarısı kadardır.
2133MHZ'de çalışıyor ise programda 1066 küsür frekans değeri görebilirsin.

Bilgileri paylaşmanı bekliyorum, birde bir teknoloji yalnızca bir firmada olmaz.
Nasıl ki AMD'de Crossfire var, NVDIA'da da SLI var, ancak aynı teknolojiler.

CPU-Z'de gördüğün bellek frekans değeri, gerçekte olduğunun yarısı kadardır.
2133MHZ'de çalışıyor ise programda 1066 küsür frekans değeri görebilirsin.

Anladım dediğim gibi akşam üstü paylaşacağım. Muhtemelen dediğiniz gibi görünecek. Peki A10'un overclock edilmesi ile ilgili ne önerebilirsiniz? Ya da ne tür bilgilere ihtiyacınız var?

Sisteminiz ortada, OC yapmanıza engel teşkil eden bir durum yok.
Eğer daha önce hiç tecrübeniz olmadıysa frekans artışı ile başlar, voltajlı OC ile sonlandırırız. Tabi bunu yaparken sistemin stabil olduğundan emin olacağız, herşey kontrolümüz altında olacak.
Aşağıdaki linkteki arkadaşın da deneyimi yoktu daha önce, bugün voltajlı OC işine dalacağız onunla :)
H100i & 4670k & Msi g43 - Kasa hava sirkülasyonu ve O.C.

Sisteminiz ortada, OC yapmanıza engel teşkil eden bir durum yok.
Eğer daha önce hiç tecrübeniz olmadıysa frekans artışı ile başlar, voltajlı OC ile sonlandırırız. Tabi bunu yaparken sistemin stabil olduğundan emin olacağız, herşey kontrolümüz altında olacak.
Aşağıdaki linkteki arkadaşın da deneyimi yoktu daha önce, bugün voltajlı OC işine dalacağız onunla :)
H100i & 4670k & Msi g43 - Kasa hava sirkülasyonu ve O.C.

Çok iyi olur :) Zira hiç OC tecrübem yok fakat temel bilgileri biliyorum. Voltaj artırma - düşürme, çarpan artırma - düşürme vb. Tek istediğim şu A10'un sınırlarını ve ulaşabileceği son noktayı stabil bir şekilde görmek. Bir kaç deneme yaptım kimisi stabil oldu 4.40 GHz gibi ama ufak bir ayarı kapatmayı ya da açmayı gözden kaçırıyorum. Sistem normal çalışıyor fakat oyuna başladığımda donuyor :lanet: Sizinde yardımınız ile stabil bir OC yapabileceğim kanaatindeyim. Akşam üstü CPU Z ile birlikte sisteme ait bir takım başka resimleride paylaşacağım.

Bu arada arkadaşın sistemi ile ilgili bol şans diliyorum :matrix:

Temel bilgileri biliyorsanız stabil çıkabileceği tahmini frekans değerinin bir altına voltajlı çıkmayı deneriz. Stabilite testlerini gerçekleştiririz, eğer başarılı olursa çıtayı bir kademe yükseltiriz. Birde hiç mavi ekran falan aldınız mı bu donmalar esnasında?

Olabildiğince yükseltip stabil bir seviyeye getirelim dediğiniz gibi. Hayır mavi ekran falan hiç almadım. Denemeler esnasında sadece Win 8.1 açılırken ardı ardına resetlenmeler, açıldığında donmalar yaşadım. Klasik OC problemleri yani. Açıkçası örnek vermek gerekirse şuan sistemin düz yani default hali ile Titanfall'u 1080p de ve en en en yüksek ayarlarda sadece gölge ve ambient occlusion efektleri disable bir şekilde 35 - 50 FPS arası oynayabiliyorum.

Aynı şekilde mesela Alien: Isolation'da ve Shadow of Mordor'da da. Bu APU'nun gölge efektleri ve ambient occlusion ile ilgili bir sıkıntısı var ki sanırım hangi oyunda kapattıysam hepsinde neredeyse aynı yüksek FPS değerlerini alıyorum :) Tabi Far Cry 4 gibi APU için astronomik olan bir oyunda bu yöntem işe yaramıyor pek. Orada artık harici bir ekran kartı elzem oluyor :D Ancak bütün bunların yanında her parça müsait durumda iken neden daha fazlası olmasın? (y)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı