A10-7850K Stabil Overclock Önerisi

Hafta sonunun son 3 günü çok daha müsait oluyordum, geri dönememe sebebim oydu daha çok :)
Yarın halledelim sizin işi de.

Daha önce bir denememiz olmamış galiba? Frekans artışı ve ardından voltajlı OC denemesi yapacağız değil mi?

Öncelikle özür dilerim sıkboğaz etmek istemem seni aslında sana bir sürpriz olsun bu :D 1 saattir denemeler yapıyorum. Sağdan soldan dökümanlar okudum ve bu ilk OC denememde şuan sadece işlemci voltajıyla uğraşarak stabil 4,40 GHz e yükseldim ve sorunsuz çalışıyorum. 15 dakika prime 95 testi yaptım sıkıntı çıkmadı şu ana kadar. Birazdan oyun denemeleri yapacağım :D Yani sonuç olarak ekteki resme bakabilirsin. Gerçi AIDA64 ün sıcaklık değeri bana sanki gerçek gibi gelmedi nedense. BIOS'ta 60 - 65 derece (Santigrat) arası seyrederken AIDA'da 30 - 40 arası gidip geliyor. BIOS'taki gösterge Fahrenheit diyeceğim ama santigrat ibaresi var yanında.

Bir sonraki hedefim işlemcide stabil 4,70 GHz'a ulaşmak ve ek olarak GPU frekansını overclock etmek. Şu andan itibaren önerilerine açığım ve tabii ki yarın bakabiliriz birlikte. Benim yüzümden uykusuz kalmanı istemem. :D Saygılar

Şuan için;

İşlemci: 4,40 GHz Stabil
RAM: XMP Profili aktif ve 2133 MHz'de çalışıyorlar.
VCORE Loadline Calibration: Extreme seviyesinde.
NBVID Loadline Calibration: Extreme seviyesinde.
CPU Turbo Fonksiyonu: Disabled.

@BilgisayarKurdu

Dosya Ekleri

• overclock.jpg
    overclock.jpg
    149,7 KB · Görüntüleme: 336
Sicakligi daha rahat izleyebilmen icin CPUID HwMonitor indir hocam :)

İlginç eğer önerdiğin HW Monitor programı gerçek değeri gösteriyorsa AIDA64'te doğru gösteriyor o zaman. Bu demek oluyorki BIOS'taki ısı değerinde bir problem var :D

@Silinen üye Hocam yanlış yere bakıyormuşum şimdi oldu tamam. AIDA yanlışmış :D

Dosya Ekleri

• hwm_2.jpg
    hwm_2.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 349
Prime95 + CPU-Z + HW Monitör programını bir arada çekip atarsan sevinirim.
Sormakla yetinmeyip, araştırıp 4,4GHZ'ye çıkmayı başardığın için tebrik ediyorum.
Gördüğün üzere hiç de korkulacak bir şey değil, hiç de zor bir şey değil.
4,7'lere elbette zorlayabilirsin ancak stabil kalmayacağından neredeyse eminim :) Stabiliteyi sağlayamazsan bir önceki değerlere geri dön.

Prime95 + CPU-Z + HW Monitör programını bir arada çekip atarsan sevinirim.
Sormakla yetinmeyip, araştırıp 4,4GHZ'ye çıkmayı başardığın için tebrik ediyorum.
Gördüğün üzere hiç de korkulacak bir şey değil, hiç de zor bir şey değil.
4,7'lere elbette zorlayabilirsin ancak stabil kalmayacağından neredeyse eminim :) Stabiliteyi sağlayamazsan bir önceki değerlere geri dön.

Dün gece Titanfall oynanışı esnasında donmalar gerçekleşti ve işlemci 80 dereceleri aştı. 4,30 GHz e düşürdüm ve sorunsuzca oynadım. 4,7 olmasa bile 4,5 yapmak istiyorum :D İstediğin resimleri akşam paylaşacağım. Voltaj ve diğer ayarlar konusunda önerilerini ve tecrübelerini paylaşabilirsen sevinirim.

Yük altında 75 dereceyi aşıp 80'lere merdiven dayadığı zaten görülüyor. Bu şekilde devam edemezsin, işlemci kendimi kapatmaya başlar artık.
4,3'de sorunsuzca oynuyor olsan bile sıcaklıkların 70'i kesinlikle geçmeyeceğinden emin olmalısın :) Doğrusu budur çünkü.

Yük altında 75 dereceyi aşıp 80'lere merdiven dayadığı zaten görülüyor. Bu şekilde devam edemezsin, işlemci kendimi kapatmaya başlar artık.
4,3'de sorunsuzca oynuyor olsan bile sıcaklıkların 70'i kesinlikle geçmeyeceğinden emin olmalısın :) Doğrusu budur çünkü.

Peki çıkan insanlar o hızlara nasıl çıkıyor. A10 ile 4,7'ye çıkıldığını internette gördüm. Farklı soğutma çözümleri ile sanırım değil mi? Anladım sıcaklık 70'i geçtiği an mahvoluyoruz :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı