A10 7870K FPS Sorunu

Elgeel

Megapat
Daha fazla  
APU sistem topladım. Alalı 6 ay falan oldu geldiğinden beri var bu sorun özellikleri fotoğraftaki gibi.
Ama oyunlarda aşırı drop ve FPS düşüklüğü var .
Örneğin Lol yüksekte 60 FPS'den birden 30'a düşebiliyor ve google Chromeda'da hafif kasmalar oluyor.
Sorun nedir acaba?

sistem.png

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS düşüleri oluyorsa bunun sebebi yetersiz soğutmadır genelde. Ayrıca bellekleri 1600 Mhz almışsınız, 2400 MHz dememize rağmen.
Gtx 1050 Tİ ekliceğim için 1600 mhz aldım ve ısı değerleri 25 derece civarı

Kullandığın APU LoL gibi oyunları çok rahat oynatır. Isınmadan dolayı yada yazılımsal bir sorun olabilir. Stock fan mı kullanıyorsunuz ?
Evet stock fan kullanıyorum ama ısı değerleri normal gibi ne gibi bir yazılımsal sıkıntı olabilir ?

Gtx 1050 Tİ ekliceğim için 1600 mhz aldım ve ısı değerleri 25 derece civarı

Evet stock fan kullanıyorum ama ısı değerleri normal gibi ne gibi bir yazılımsal sıkıntı olabilir ?
Bende RAM'i 1866mhz kullandım ama lol'ü 70 - 120 arası oynatıyordu.
Stock fan kullanıyorum bende yeterli oluyor ama kasanın içi ve kasa içindeki soğutma sistemleri (fanlarda yardımcı oluyor)
Windows ve driverlar güncel mi ?

Stock fan kullanıyorum bende yeterli oluyor ama kasanın içi ve kasa içindeki soğutma sistemleri (fanlarda yardımcı oluyor)
Evet güncel defalarca kontrol ettim

Güncel olmayan tek şey BIOS

Yardım edebilcek yok mu ya ?

APU işlemciler yüksek frekans ve çift bellek ile performans verir. Senin sisteminde tek bellek var, paylaştığın resimde tek parça 8 GB bellek kullandığın gözükmekte. Bu sistemde oyunlarda FPS düşüşleri olmaması mucize olurdu. İlk olarak bu konuyu çözmelisin. Şu hali ile APU içindeki ekran kartından yarı performans alıyorsun. Ekran kartına terfi edeceksen fazla bekleme. APU ile devam edeceksen de çift bellek takmadan performans alamayacağını bilmelisin.

Sistemindeki yazılımların ve donanımların tam durumunu bilmemiz mümkün değil. Bu sebepten internette gezinirken oluşan kasmalar için pek tahmin yürütmek mümkün değil. HDD kaynaklı da olabilir, işlemci ısınmasından da, yazılımsal (virüs gibi) bir sorun da olabilir.

Ekleme: İlk cümle yanlış anlaşılmasın. APU işlemci içindeki grafik birimi kastedilmektedir.

Son düzenleme:
APU işlemciler yüksek frekans ve çift bellek ile performans verir. Senin sisteminde tek bellek var, paylaştığın resimde tek parça 8 GB bellek kullandığın gözükmekte. Bu sistemde oyunlarda FPS düşüşleri olmaması mucize olurdu. İlk olarak bu konuyu çözmelisin. Şu hali ile APU içindeki ekran kartından yarı performans alıyorsun. Ekran kartına terfi edeceksen fazla bekleme. APU ile devam edeceksen de çift bellek takmadan performans alamayacağını bilmelisin.

Sistemindeki yazılımların ve donanımların tam durumunu bilmemiz mümkün değil. Bu sebepten internette gezinirken oluşan kasmalar için pek tahmin yürütmek mümkün değil. HDD kaynaklı da olabilir, işlemci ısınmasından da, yazılımsal (virüs gibi) bir sorun da olabilir.

Ekleme: İlk cümle yanlış anlaşılmasın. APU işlemci içindeki grafik birimi kastedilmektedir.
Sizce ne kadar ram eklemeliyim 4 gb ram iş görürmü yoksa 8 GB mı ?

Sizce ne kadar ram eklemeliyim 4 gb ram iş görürmü yoksa 8 GB mı ?
Bence alma bende tek modül bellek kullanıyorum 60 ile 120 arası LOL'de dediğim gibi ram'den kaynaklı olacağını sanmıyorum ama tabiki 2400mhz ram ile 1866mhz ram aynı FPS alamaz bu yüzden APU'larda yüksek mhz'li ram isteniyor . Bu arada LOL'de hersey yüksek gölgeler kapalıydı

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı