A10 7870K Sistem Tavsiyesi

FromAntalya

Kilopat
Daha fazla  
SA,

Technopat ın apu sistemlerle alakalı bir takım inceleme ve rehberlerini bir süredir takip ediyorum. Yakın zamanda apu sistem toparlama niyetindeyim ancak kafama takılan bir kaç soru var;

1- Technopat'ın en son yaptığı APU(1500 TL) sistem toplama rehberindeki MSI anakart yerine Asus A58M-A modelini düşünüyorum vga, hdmi ve dvi slotlarının hepsinin olması (günlük kullanımlarda 2 monitor vga+dvi, hdmi dan ise tv baglamak istiyorum) ve usb, sata portlarının fazla olması epey cazip geliyor. Modele baktıgım zaman win 8.1 ready olarak belirtilmiş, win 10 kullanılmasında sıkıntı yaşarmıyım ? Bazı sitelerde desteklenen işletim sistemi win 7, 8, 8.1 olarak sınırlı...

2- TeamDark marka bellekler nasıldır, tavsiye edermisiniz ? Yine rehberde bahsedilen kingston 2x4 ün yerine teamdarkın 2x4 soğutuculu modeli tercih edilmeli mi ? Anakartta iki adet ram slotu mevcut daha önce sogutuculu ram kullanmadım yan yana takılmasında sorun yaşanır mı ?

3- İleride Dual Graphics yapmak istersem hangi modelleri kullanabilirm ? A10 7870 in gpu yonga seti R7 diye hatırlıyorum illa R7 mi olmalı, R9 ekran kartı takabilirmiyim ? R7 veya R9 olsun ekran kartı takıldıgındaki performans artısı yakalasık ne kadar olur örnek verebilirseniz sevinirim. Değermi ? Psu ihtiyacı ?

4- GTA V gibi oyunları düşük ayarlarda full hd çözünürlükte oynayabiliyoruz, daha yüksek ayarlarda oynamak istediğimizde haliyle fps kaybı oluyor. Fps kaybını önlemek veya azaltmak için 2x4 yerine 2x8 2400 luk ram kullanırsak nasıl bir fayda elde ederiz, değer mi ? (Her ne kadar gta üzerinden örneklesemde sorumun mmorpg tarzı oyunlar)

5- Genelde en uygun fiyata sinerjiden buldum aradığım parçaları daha önce hiç denemedim hizmet/kalite güvenilir mi ?

Toparlamayı düşündüğüm sistemin parçaları da şu şekilde;

a- Asus A58M-A USB3 DDR3 2133MHz S+V+GL+16X FM2+ - 182 TL
b- AMD A10 7870K X4 3.9 GHz 4,1MB FM2 R7 VGA - 499 TL
c- Team Dark Series 8GB (2x4GB) DDR3 2400 mHz Performans Bellek - 204 TL
d- Zalman Z11 NEO Mid Tower Kasa/Siyah - 257 TL
e- CORSAIR CP-9020096-EU VS Serisi VS450 450W 80+ Güç kaynağı - inventus - 158 TL
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ssd konusunda karasızım aşağıdakilerden hangisini seçmem daha doğru olur?

- Sandisk 240 GB Ultra II SSD SDSSDHII-240G-G25
- Kingston 240 GB V300 SSD Disk SV300S37A/240G
- Kingston HyperX Fury 240 GB SSD Disk SHFS37A/240G

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...

Bildiğim konularda yardımcı olacağım. Kingston HyperX Fury 240GB SSD'yi tercih etmelisin. Fakat Savage bulursan daha iyi performans alabilirsin çünkü videoda Savage 240 GB SSD'nin daha hızlı olduğu belirtilmiş.
Sinerji kesinlikle güvenilirdir. İsterseniz webdenal, eksenbilgisayar, teknobiyotik, novabilgisayar bu sitelerde güvenlidir, sizin tercihiniz.
Belleklerin FPS etkisi neredeyse yoktur, ama tabii ki 16 GB bellek kullanmak daha iyidir. FPS için ise uyumlu bir ekran kartı alabilirsiniz.
TeamDark bellekler hakkında pek bilgim yok fakat istersen kullanılan belleği burada bulabilirsin; Kingston DDR3 8GB(2x4) HyperX Beast 2400MHz CL11 Dual Kit Masaüstü PC Ram Bellek HX324C11T3K2/8 hem de indirimde :)

Bildiğim konularda yardımcı olacağım. Kingston HyperX Fury 240GB SSD'yi tercih etmelisin. Fakat Savage bulursan daha iyi performans alabilirsin çünkü videoda Savage 240 GB SSD'nin daha hızlı olduğu belirtilmiş.
Sinerji kesinlikle güvenilirdir. İsterseniz webdenal, eksenbilgisayar, teknobiyotik, novabilgisayar bu sitelerde güvenlidir, sizin tercihiniz.
Belleklerin FPS etkisi neredeyse yoktur, ama tabii ki 16 GB bellek kullanmak daha iyidir. FPS için ise uyumlu bir ekran kartı alabilirsiniz.
TeamDark bellekler hakkında pek bilgim yok fakat istersen kullanılan belleği burada bulabilirsin; Kingston DDR3 8GB(2x4) HyperX Beast 2400MHz CL11 Dual Kit Masaüstü PC Ram Bellek HX324C11T3K2/8 hem de indirimde :)
APU sisteme 240GB SSD takmak ne kadar mantıklı sizce ?

GTX 750Ti almak varken APU almak bence aptallık olur. SSD çıkartılarak GTX 950 alınabilir.
750ti.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı