A10-7870K Sistemde 8GB RAM Kullanılabilir Miktar 6,94

Daha fazla  
Değerli arkadaşlarım, abilerim benim şöyle bir sorunum var. Ben geçtiğimiz günlerde APU bir sistem topladım. AMD A107870K işlemci, 8GB Gskill 2400 MHz ram kullandım. Anakartım ise Gigabyte F2A88X-D3HP. Neyse sistemi topladım falan herşeyini yaptım format vs. Benim elimde harici bir ekran kartı vardı. NVIDIA Geforce GT730 vardı elimde. Topladığım bu yeni sisteme ekran kartımı taktım. Fakat pc'yi açtığımda bir sorun ile karşılaştım. Sistem 8GB ramin 1GB sini ekran kartı ile paylaşıyor. Yani bana 8GB ramdan 6,94'ü kalıyor ama benim zaten ekran kartım var hem de 2GB. Bunu normalde yapmaması lazım. Eğer ekran kartım takılı olmasaydı zaten yapardı çünkü bu sistem APU bir sistem. Bu paylaşımı nasıl önleyebilirim ?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Apu aldığınızda size hiç ekran kartı şu kadar gb dediğini duydunuz mu?
Apu sistemlerdeki ekran kartları ramlerini sistem raminden alır ve kullanır.

Büyük ihtimalle biostan düzeltmen gerek. Biosta harici ekran kartı seçili değilse onu seçmen gerek diğer ilgili ayarları da Auto seçersen sanırım sorunun düzelecektir.

Bir de belirtmekte fayda var GT 730 A10 7870k'nın entegre gpu'sundan daha düşük benchmark değerlerine sahip.

Biostan ben apuyu devre dışı bıraktım zaten apuya verdiğim ram miktarıda 32mb diye ayarladım pcı 'ı seçtim apu devre dışı fakat yinede 1 gb ram yok noldu bu rama uçtu gittimi :D

Şimdide şöyle bi sıkıntı var apu yu devre dışı bırakınca . bilgisayarı açarken masaüstü gelene kadar görüntü yok biosa giremiyorum:yumruk:

Apu aldığınızda size hiç ekran kartı şu kadar gb dediğini duydunuz mu?
Apu sistemlerdeki ekran kartları ramlerini sistem raminden alır ve kullanır.

Ben apuyu sadece işlemci olarak kullanıyorum grafik kartım gtx 960 , fakat yinede 1gb ramım yok sistemde.

Biostan ben apuyu devre dışı bıraktım zaten apuya verdiğim ram miktarıda 32mb diye ayarladım pcı 'ı seçtim apu devre dışı fakat yinede 1 gb ram yok noldu bu rama uçtu gittimi :D
Anladığım kadarıyla bios ayarını yanlış yapmışsınız. Seçeneklerden Auto olanları ayarlayıp tekrar deneyin.

Anladığım kadarıyla bios ayarını yanlış yapmışsınız. Seçeneklerden Auto olanları ayarlayıp tekrar deneyin.

Belirttiğim gibi apuyu devre dışı bıraktıktan sonra , masaüstü gelene kadar monitörümden görüntü alamadığım için biosa giremıyorum bir türlü :/ bu konu hakkında bilidğiniz bir şey varmı nasıl format atıcam

SORUNU ÇÖZDÜM arkadaşlar . biostan nb pcı slot u seçip diğer apuya ram verme seçeneğini disable yaptım oldu sadece pcı slot da olmuyor fakat nb pcı slot seçince oldu :D 8g ramıma kavuştum

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı