A10 7870K sisteme ekran kartı takınca dahili GPU devreden çıkar mı?

Patates23

Hectopat
Arkadaşlar benim AMD A10-7870K APU'lu sistemim var ve anladığım kadarıyla R7 Graphics'te sorun var ve ben bu sisteme RX 560 ekran kartı almayı planlıyorum. Eğer bu ekran kartını alıp bilgisayarıma takarsam R7 Graphics devreden çıkacak mı? Eğer çıkacaksa yeni ekran kartımı taktığım için bu R7 Graphics'in sebep olduğu mavi ekranlardan kurtulacak mıyım? Yoksa kökten işlemciyi mi sökmem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Neurevt konuyu açtığım hesabım imla kuralı yüzünden bir gün ceza yediği için bu hesaptan yazıyorum minidump dosyası şurda ve artık mavi ekranlardan delirmek üzereyim günde 10 kere mavi ekran alıyorum. Bilgisayara 4 kez format attım belki ben yanlış atıyorumdur diye son formatı bilgisayarcıya attırdım driver booster 4 ile driverleri güncelledim fakat ekran kartı driverini güncellerken yine mavi ekran verdi bilgisayar ve mavi ekran maratonum yine başlamış oldu.

not: ramleri kontrol ettim ramlerde bir sorun yok

minidump: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Grafik yongası, ses yongası, USB controller (güney köprüsü) ve fiziksel bellek hataları almışsın. Aldığın hataların hepsi farklı hatalar. Her seferinde farklı bir mavi ekran hatası alıyorsun. Temiz Windows 10 x64 kurduysan, RAM'ini Memtest86 ile tek modül tek modül test ettiysen, harddiskinde veya SSD aygıtında herhangi bir sorun yoksa ben anakart üzerindeki super I/O'dan şüpheleniyorum. Sürücüleri her seferinde Driver Booster ile mi kurdun. Tekrar temiz Windows 10 x64 kurup sürücülerini yanlızca Windows Update ile güncelle.

@ottoman1 evet genel olarak herkes rx560 ya da gtx1050ti öneriyor

@Neurevt evet her seferinde driverbooster ile kurdum çünkü ne yalan söyleyeyim pek bilgisayardan anlamıyorum anakart driverini cd sinden işlemci ile ekran kartını da amd nin sitesinden kuruyorum sonra tıkanıyorum bu yüzden mecburen driver programlarına başvuruyorum 2x4 8 gb ramim var iki sokette de tek tek taradım ramleri sorun çıkmadı yaklaşık 1 ay önce harddiski de hddtune ile taradım badsector çıkmadı. SSD kullanmıyorum. Eski oyunları oynayabilmek için win7 kurdurdum şuan win7 kurulu durumda. daha önceki postlarda ekran kartında sorun var demişlerdi o yüzden böyle bir post açmıştım

windows um orijinal değil sitesinden windows 10 yükleyip etkinleştirilmemiş sürümden driver güncellesem sıkıntı çıkar mı ve driverları windows üzerinden nasıl güncelleyebilirim ?

bu arada bu farklı hataların çoğu windows7 ile başladı windows10 yüklü iken irql not less or equal kernel security falan tarzında mavi ekran hataları alıyordum

Öncelikle Windows 10 x64 güncel .iso indirip temiz kurulum yapıp sürücüleri sadece Windows Update yoluyla yükleyin. Windows Update doğru sürücüleri bulup otomatik yükleyecektir. Driver Booster ile kesinlikle yüklemeyin. Formattan sonra HD Tune PRO yazılımını indirip Health kısmının ekran görüntüsünü atın.

@Neurevt Evet, muhteşem. Bilgisayarı formatlarım Windows'un güncellemesi ile güncellemeye başladım bir kaç parçayı güncelledikten sonra bir mavi ekran verdi. Neyse sonra bilgisayar acildi mouse ve klavye driverini guncellemesi soruna sebep oldu sanirim (aygit yoneticisinde o driver sari unlemli). Suan guncelleme kismina geldigimde daha gubcellenecek driver ve windows updateeri var ama bir sure gectikten sonra bilgisayar ekrani donuyor. Mousem hareket ediyor ama hicbir yere tiklayamiyorum klavye kisayollari calismiyor res atmak zorunda kaliyorum. Ayni olay biraz once yandexte dolasirken de oldu. Neyapmaliyim ?

Sadece güncelleme ekranında değil herhangi bir kısımda bilgisayar açıldıktan yaklaşık 3-5 dakika sonra tıkanma gerçekleşiyor. Fakat bir program açmazsam yarım saat sonra tıklasam da bilgisayar işleme başlıyor yine 3-5 dakika sonra tıkanıyor ve şuan bir çözülme göremedim sürekli res atmak durumunda kalıyorum

Hala ekran kartı driverimi güncelleyemedim şuan onboard gözüküyor

Dropbox - Get Started with Dropbox.pdf

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı