A10 7870K sisteme ekran kartı takınca dahili GPU devreden çıkar mı?

Harddiskinizin health sonuçlarını atmamışsınız. Yukarıda istediklerimi eksiksiz şekilde vermeniz gerekiyor. Eğer harddiskiniz sağlam ise çok yüksek ihtimalle süper I/O arızası mevcut. Çünkü hem kuzey hem güney köprüsüne bağlı aygıtlardan kaynaklı hata alıyorsunuz ve bu iki mikro işlemcilerden süper I/O sorumlu. Anakartınızın garantisi varsa garantiye verin. Her ihtimale karşı farklı bir güç kaynağı ile deneyin ne olur ne olmaz.

Harddiskinizin health sonuçlarını atmamışsınız. Yukarıda istediklerimi eksiksiz şekilde vermeniz gerekiyor. Eğer harddiskiniz sağlam ise çok yüksek ihtimalle süper I/O arızası mevcut. Çünkü hem kuzey hem güney köprüsüne bağlı aygıtlardan kaynaklı hata alıyorsunuz ve bu iki mikro işlemcilerden süper I/O sorumlu. Anakartınızın garantisi varsa garantiye verin. Her ihtimale karşı farklı bir güç kaynağı ile deneyin ne olur ne olmaz.
Aynı sistem aynı sorunları bende yaşıyorum 1050 ti takıcam yakında umarim mavi ekran almam.

Güzel kardeşim iyi güzel diyorsun fakat bilgisayar kitleniyor nasıl programı yükleyip sana ss atayım
tekrar format attım bu sefer interneti kestim şuan aygıt yöneticisinde hiçbir driver sıkıntılı gözükmüyor elle ekran kartının driverini güncelleyeceğim. Güncellemeden sonra yine sorun çıkmazsa hdtune yükleyeceğim

Lan bunu yazarken yine aynı driver sorun çıkarttı ben de temelli kaldırdım yeter artık ya sinirlendim
hid non user input data filter bunu güncelliyor sonra sorun çıkartıyor.
Farklı bir güç kaynağım yok maalesef aslında eski kasamın var ama nasıl sökerim hiçbir fikrim yok

@Neurevt Format attım win10 64 bit. Fakat Windows kendi güncelleme yaparken hid non ... şeklinde klavye, mouse ile ilgili bir driveri güncelliyordu ve bu driveri güncelleme sonrası sorun çıkartıyordu. Ben bilgisayarı açtığımda ise bu sorundan dolayı bilgisayar 5 dakika içinde donuyordu (ekran donuyor Mouse hareket etmesine rağmen hiçbir şeye tıklayamıyordum). Ben de tekrar format attım ve bu driveri sildim. Şuan bir sıkıntı yok fakat iki kez daha mavi ekran aldım ama mavi ekran hatalarını maalesef göremedim yemekteydim birazdan minidump dosyalarını paylaşacağım, bakarsanız çok memnun olurum

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Imgur: The most awesome images on the Internet

HD Tune PRO yazılımının health kısmını da paylaşın. Bad sector çıkmaması diskin sağlam olduğunu asla göstermez. Harddiskin veri giriş çıkış birimleri de arızalı olabilir.

Yine aynı mavi ekranları almışsınız. Eğer harddisk health raporu temiz çıkarsa ve farklı güç kaynağı ile denediyseniz kesin olarak anakartınız arızalı. Hatta çok yüksek ihtimalle super I/O arızası bu. Anakartın garantisi varsa garantiye verin.

minidump dosyasını da paylaştım health kısmının da fotoğrafını attım

evet tüm parçaların 2 ay daha garantisi var üniversiteye gideceğim zaman sorunlu parçayı öğrenebilirsem garantiye vereceğim ama ben bu olayın güç kaynağıyla olan bağlantısını anlamadım

+5VSB kanalından gelecek olan düşük veya dalgalı voltaj beslenme mosfetini kararsızlığa sürüklüyor olabilir. Dalgalı veya düşük güç beslemesi devre elemanlarını ve yongaların kararsız çalışmasına zemin hazırlar. Lütfen sorgulamayın, dediklerimi yapın. Ayrıca siz bad sector taraması yapmışsınız health kısmının fotoğrafını atmamışsınız. Error scan'in yanında health kısmı var. Cihazın garantisi varsa işlemciyi ayrı anakartı ayrı şekilde garantiye gönderin. İşlemci Intel olsaydı kolay şekilde test etme şansımız vardı fakat AMD işlemcilerin birimlerini yazılımsal olarak test edemeyiz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı