A10 7870K Tabanlı Sistem Toplama

@FR1T0Z Recep Bey Mini Pc Toplama Rehberinde anakarta 200 TL demişti şu an ortalama 350 TL. Hem doların hem de vergi oranlarının artması maalesef bize böyle yansıyor :)

Sanırım Skylake sistem toplamaya karar verdiniz ancak yine de yazayım. Sisteminizde 1 SSD, 1 HDD olacaksa Thermaltake Core V1 kasayı öneririm. Bana göre CM Elite 110'dan tek kötü yanı 2 disk takılabilmesi. Mini itx kasalarda modüler PSU elzem olsa da bu kasada fark etmiyor. PSU yeri ayrı bölüm olduğu için fazla kablolar çok güzel gizlenip sabitleniyor.
Evet slylake daha iyi geldi şuan ve sadece ssd kullanacağım harici usb 3.0 destekli bi hdd m var. Bir de amazondan baktım ordan getirince yukardaki sistem 2k ya geliyor sizce güvenmelimiyim?

Ölçtüğüm kadarıyla alanım v1 için yeterli değil tam 110 un sığacağı kadar bi alanım var.Bir de tt nin ön panel mesh olma çok hoş bi kada olabilirdi benim gözümde

Skylake sistem daha güncel olacaktır.İsterseniz birde SSD ekleyebilirsiniz.
Mini itx cube kasa olarak belirtmiştim dostum.

Evet slylake daha iyi geldi şuan ve sadece ssd kullanacağım harici usb 3.0 destekli bi hdd m var. Bir de amazondan baktım ordan getirince yukardaki sistem 2k ya geliyor sizce güvenmelimiyim?

Birde alanım v1 için yeterli değil tam 110 un sığacağı kadar bi alanım var.Bir de tt nin ön panel mesh olma çok hoş bi kada olabilirdi benim gözümde

Güvenmeli miyim derken Amazon için dediyseniz hiç alışveriş yapmadım, bir şey diyemem. V1 için alan ekran kartı yüzünden mi yetmiyor? Hatırladığım kadarıyla V1'in tüm iç ölçüleri Elite 110'dan daha büyüktü. (APU sistem topladığım için ekran kartı ölçülerinden emin değilim)

Yo home theater olucakya tam o kasaya uygun alanım var.
Güvenmeli miyim derken Amazon için dediyseniz hiç alışveriş yapmadım, bir şey diyemem. V1 için alan ekran kartı yüzünden mi yetmiyor? Hatırladığım kadarıyla V1'in tüm iç ölçüleri Elite 110'dan daha büyüktü. (APU sistem topladığım için ekran kartı ölçülerinden emin değilim)

Dostum senin dediğin gibi yaptım ve isteklerim doğrultusunda ortaya böyle birşey çıktı bütçemi hafif aşıyor ama rami şimdilik single alıp ve de su soğutmayı biraz erteleyerek alabilirim bence sen ne dersin birde +200 tl psu var onuda Xigmatek TAURO 80Plus Bronze 500W Moduler Flat Kablolu Power Supply almayı düşünüyorum fikirleriniz benim için önemli.
Birde dediğin gibi ilerde bi i5 6600-6500 ve de daha iyi bi ekran kartı alarak upgrade edilebilir gibi.

+ Olarak başka önereceğin ekran kartı varmı ?

Hocam bildiğimiz standart Güç Kaynakları ITX Kasalara olur mu olmaz mı orasını bilmiyorum belki ITX formatına uygun PSU'lar vardır. Bu konuda net bir bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Aynı şekilde ekran kartı konusunda da sığıp sığmayacağını bilmediğim için standart boyutta ekran kartı önermek yerine GTX 960 mini versiyon önerdim. Aslında kesinlikle R9 380 öneriyorum fakat dediğim gibi sığar mı sığmaz mı bilmiyorum. Araştırırsın, eğer sığıyorsa ona göre R9 380 alabilirsin. Bildiğim kadarıyla R9 380'in mini versiyonu yok. Daha önce hiç ITX sistem toplamadım tecrübem yok fakat yinede sistem parçaları konusunda genel itibariyle bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.

PSU ve Ekran Kartı (sığıp sığmayacağı konusu) haricinde, sistemin geriye kalanını gayet güzel seçmişsin. Dediğin gibi ileride i5 6500-6600 hatta bütçe el verirse i7 6700'le bile değiştirilebilir. Ama bence gerek yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı