A10-7890K Sistem Düşük Performans Sorunu

DivineCougar

Megapat
Yer
Kırklareli/Lüleburgaz
Daha fazla  
Meslek
Tarih Öğretmeni / Web Design
Arkadaşlar bugün bir sistem topladım. Özellikleri:
  • AMD A10 7890K X4 4.1GHz 4MB FM2+ R7 VGA 95W İşlemci
  • Kingston 8 GB 2400 MHz DDR3 CL 11 DIMM XMP HyperX RAM
  • ASUS A68HM-PLUS AMD A68 Soket FM2+ DDR3 2400 MHz(O.C) VGA&DVI&HDMI Anakart
  • Everest Style EC335-KK3 Real-350W Peak-400W Kasa
Grafik belleğini 2 GB yaptım. RAM'i 2400 MHz'ye getirdim. Fakat League of Legends'ta full grafik yaptığımda 30 FPS gibi düşük bir değer alıyorum. Aynı şekilde CS:GO'da da 40-45 FPS alıyorum. 1500 TL'lik sistem toplama rehberine baktığımda benim sistemime göre çok daha yüksek performans alıyor. Sebebi nedir sizce?

Üstüne bir 8 daha alacağım için böyle yaptım.. Çift kanal bu kadar fark eder mi ya? Deneyip sonucu yazarsanız sevinirim.. Oynanmaz değil aslında 50 fps sabit şuan ama yinede düşük diğerlerine göre..
Technopat'ın videosunda da çift kanal olması önemli dediler. Belleğin hızı çok önem kazanıyor. 2400 frekans mesela iki tane olduğu zaman 4800 frekansa kadar bant genişliği oluyor. Tam 4800 değil ama ona yakın bir performans oluyor.

İlk başta hiç sıkıntı yoktu. Çünkü ben gölgeleri kapalı oynuyorum :D. Gölgeleri açtığım anda 37 kareye düştü. Emin olmak adına VSR açtım 1920*1080 aldım (Benim monitör 1440*900) daha düşecek mi diye. Daha düşmedi fakat tek modül ile 37 kareye kadar düştüğünü gördüm. Çift kanal olması çok önemliymiş ki önemli olduğunu videoda da belirtmişlerdi :D. Bir de ben 2 x 4 kullanıyordum. Bellek yetmiyordu falan tarayıcı geç açılıyordu oyun geç açılıyordu o konuda da sıkıntı yaşadım 4 gb olduğu için. Yani sorun çözüldü diye düşünüyorum çift kanal olmadığı için böyleymiş :D. Konunuz çözüldü diye belirtirseniz forum kurallarına uymuş olursunuz.

Technopat'ın videosunda da çift kanal olması önemli dediler. Belleğin hızı çok önem kazanıyor. 2400 frekans mesela iki tane olduğu zaman 4800 frekansa kadar bant genişliği oluyor. Tam 4800 değil ama ona yakın bir performans oluyor.

İlk başta hiç sıkıntı yoktu. Çünkü ben gölgeleri kapalı oynuyorum :D. Gölgeleri açtığım anda 37 kareye düştü. Emin olmak adına VSR açtım 1920*1080 aldım (Benim monitör 1440*900) daha düşecek mi diye. Daha düşmedi fakat tek modül ile 37 kareye kadar düştüğünü gördüm. Çift kanal olması çok önemliymiş ki önemli olduğunu videoda da belirtmişlerdi :D. Bir de ben 2 x 4 kullanıyordum. Bellek yetmiyordu falan tarayıcı geç açılıyordu oyun geç açılıyordu o konuda da sıkıntı yaşadım 4 gb olduğu için. Yani sorun çözüldü diye düşünüyorum çift kanal olmadığı için böyleymiş :D. Konunuz çözüldü diye belirtirseniz forum kurallarına uymuş olursunuz.

Dikkat etmemişim demek ki en kısa zamanda 2. belleği almak şart oldu :) Teşekkürler geri dönüş için.. Sorun çözüldü diyelim.. Umarım belleği aldığımda çözülür :rolleyes:

bende topladığım yeni sistemde gta 5 te 12-15 fps alabiliyorum .
Yapmam gereken ayarlar nelerdir yardım lütfen.

A88XM-E35 V2
A10- 7890 K
Crucial 8gb Ballistix tek kanal ddr 3 1600 mhz.(vatan bilgisayar önerisi ısrarla 2400 olmasını ve değiştirmek istedim fakat Teknopat'ın aksine ram'in etkisi olmadığını söylediler ama değişimde yapmadıkları için rami değiştiremedim.

Önerilerinizi bekliyorum.
Peşin teşekkürlerimle :))

Yapacak bir şey yok. O belleği satıp buradan belleği alabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti güzel bellek fiyatları daha ucuz garanti süresini kısıtlamıyorlar (ömür boyu).
Kingston HyperX Beast 8GB DDR3 2400MHz CL11 SR 1Rx8 Siyah PC Performans Belleği Kit (2x4GB), Ram, bilendenal.com
Uzun ömürlü olmasını istiyorsan 2*8 almalısın çünkü ana kartında 2 slot var ileride ekran kartı alacağın zaman 16 GB sistem belleği isteyen oyunları oynamaya başlarsın.
Teşekkürler.

Son Gelişme. Vatan bilgisatar ürün değişimini kabul etti. fakat çek verdikleri için ellerinde olan GSKILL 2X4 GB 2400 mhz. aldım gta ftp 35 fps gibi kabul edilebilir değerler aldım.

Tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı