A10-7890K Sistem Fikirleriniz

Kameania

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

İyi günler iyi çalışmalar dilerim herkese.

Sevgili Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün AMD APU 7890K işlemci incelemesinden sonra ( önceki 1500 TL'lik oyun bilgisayarı ve son uzay montajındaki kullandıkları bileşenleri hesaba katarak) bir sistem toplama kararı aldım.

Bu benim ilk bilgisayar toplayışım oldu, sağ olsun Technopat bu konuda çok yardımcı oldu ama son bir kez bileşenleri buraya yazarak bilenlerden görüşlerini belirtmelerini rica edeceğim. Olmuş mu yoksa değişmesi gereken varsa (yerine ne almalıyım) yazarsanız sevinirim.

BİLEŞENLERİM

İŞLEMCİ: AMD APU 7890K

RAM: G.SKILL Sniper Series 8GB ( 2 x 4GB) DDR3 2400 MHZ

ANAKART: ASUS A88X-PRO FM2+/FM2

KASA: ROSEWILL - CHALLENGER - ATX MID TOWER 3 birlikte gelen fanı mevcut ayrıyetten kullanıcı 2 tane daha takabilir.

PSU: COOLER MASTER G550M 80 PLUS BRONZE MODULAR

MONİTÖR: ASUS VS228T-P Modelli monitör'üm

Tekrardan teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

Sanırım Türkiye'de yaşamıyorsun. O anakart ve kasa ülkemizde bulunmuyor çünkü. Bütçen nedir?

Selamlar tekrardan kusura bakmayın tamı tamına 7 gündür yorum yapamıyorum hep takipteyim sayfayı ancak, konuyu '' Topladığım sistem hakkında fikirleriniz '' adı altında açtıktan 3 dakika sonra muhterem moderatör artık kimse o, konu başlığını '' A10-7890K Sistem Fikirleriniz '' olarak değiştirip bana 7 gün ceza verdi. Yılda 1 kere konu açıp insanlardan fikirlerini öğrenmek istedim, gerçekten bayağı değiştirdi konu başlığı olayı. Cem Yılmaz'ın Balzamik balzamik balzamiko espirisi geldi aklıma...

''ASUS A88X-PRO FM2+/FM2 '' değil, kesinlikle '' A10-7890K Sistem Fikirleriniz '' olarak değişmesi lazımdı... Bu şikayetin yeri burası değil farkındayım ama ne yaptıysam bana geri dönen olmadı bu konu hakkında 7 gündür. Dilerim bunu burada dile getirdim diye herhangi bir ceza yemem, sakin sakin sorumu sorup cevabımı siz değerli kullanıcılardan alıp sessizce köşeme çekilmek istiyorum. Yeteri kadar sinirlendim, teşekkürler Technopat.

Konuya dönücek olursak sayın okuyuculara belirtmek isterim, bütçem tamı tamına 477.99 dolar. Evet Amerika'da yaşıyorum doğrudur. Newegg adlı siteden topladım bu parçaları.

Şöyle bir durum var anakart Türkiye'de bulunmuyor demişsiniz ancak, Recep bey ve Ali bey'in yapmış olduğu 7890K incelemesinde bu anakart vardı videodan bakarak ekledim bu anakartı onu belirteyim.

İkinci olarak Anakartta bir değişiklik yaptım, ASUS A88XM-A/USB 3.1'nın daha uygun olacağını düşünüyorum bunla beraber kasa'da da sadece ön 2 USB Portlarını 3.0 olarak değiştirdim, ve yapmış olduğum araştırmanın sonucunda anakartımda ki 19 pinlik bağlantı ile kasanın önündeki USB 3.0 Portlarını kullanılabilir bir duruma getirebileceğim.

Teknik ve mantıksal olarak topladığım bütün parçalar birbiriyle uyuyor. Ancak ben sizlerden bu parçaların bir kontrolünü yapmanızı rica ediyorum bu parçalar birbiriyle uyumlumu herhangi bir sorun yaşarmıyım? Belki bazılarınız diyebilir '' Birader madem teknik mantık olarak eminsin niye soruyosun diye '', haklısınız kesinlikle ama belirttiğim gibi topladığım ilk sistem olduğu için sok kez emin olmak amaçlı sizlerden fikirlerinizi düşüncelerinizi rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Eline sağlık teşekkür ederim. Fakat ekran kartını zaten önümüzdeki 1-2 ay içerisinde alıcaktım ben aklımda 980 TI vardı bu konuda ne düşünürsün?

İkinci olarak hard disk eklemedim biliyorum elimde bir tane SSD var 240 gb onu kullanacağım geçici olarak yine önümüzdeki aylarda 1 TB düşünüyorum HDD almayı.

Üçüncü olarak yazdığın işlemci intelin son 6. nesil işlemcisi sanırım, burası güzelde, 7890K ile kıyaslarsak performans bakımından bir sıkıntı yaşarmıyım?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı