A101'e STT'si geçmiş açılmış ürün iadesi yapılır mı?

yamanmuriqi

Picopat
Katılım
25 Aralık 2023
Mesajlar
112
Dün A101'den evdekiler ayran aldı. Bugün dolabı açtım içmek için doldurdum ve kapağını kapatıp dolaba koyarken stt tarihinin 21 Mart olduğunu gördüm. Dün yani 24 Mart'ta aldıkları ayranın stt'si 21 Mart. Bu durumda gidip iade edebilir miyim? Ayranı bardağa doldurdum ama içmesem de ürün açılmış oldu. Bu yüzden yönetmelik falan nasıl bilmiyorum ürün açılmış olduğu için. Deneyimi ve bilgisi olanlar cevaplarsa çok güzel olur. Çünkü marketler bunu hep yapıyor, ben almış olsam bakar ve diğer ürünleri de kontrol eder arkalardan stt'si en geç olanını alırdım ama şu an durum bu.
 
Dün A101'den evdekiler ayran aldı. Bugün dolabı açtım içmek için doldurdum ve kapağını kapatıp dolaba koyarken stt tarihinin 21 Mart olduğunu gördüm. Dün yani 24 Mart'ta aldıkları ayranın Stt'si 21 Mart. Bu durumda gidip iade edebilir miyim? Ayranı bardağa doldurdum ama içmesem de ürün açılmış oldu. Bu yüzden yönetmelik falan nasıl bilmiyorum ürün açılmış olduğu için. Deneyimi ve bilgisi olanlar cevaplarsa çok güzel olur. Çünkü marketler bunu hep yapıyor, ben almış olsam bakar ve diğer ürünleri de kontrol eder arkalardan Stt'si en geç olanını alırdım ama şu an durum bu.

Vallahi 101, BİM'e göre biraz daha diretiyor ama fişin varsa almak zorundalar. Olmadı iade yerine değişim talep et.
 
Fişiniz var mı? Ben fişi atmamıştım. Yıllar önce Indomie Noodle yağı yüzünden zehirlenmiştim ve gidip kalan hepsini bunu söyleyerek iade etmiştim. Hatta birini açıp içindeki yağın donukluğunu göstermiştim. Bir şey demeden sadece bir kısmı imzalatıp, ev adresi ve numara gibi bilgileri alıp geri aldılar. Sizde de öyle olur herhalde.
 
Tarihi geçmiş ürünler çok süre geçmedikçe bozulmuyor ya. Acaba bir şey alıp yarısını yesem geri götürsem stoku bitirsem burada kasiyerin bir zararı oluyor mu?
 
Bugün sabah gittim ve sttnin 21 Mart olduğunu ama 24 Mart'ta satın aldındığını söyledim. Görevli kusura bakmayın gözden kaçmış görmemişiz, birebir değişim yapsam olur mu dedi. Ben de olur dedim yeni ayranı verdi 14 Mayıs stt si buyurun dedi. Tamam teşekkürler dedim. Kasadan çıkarken kasiyere de birebir değişim olduğunu söyledi. Hiçbir şey imzalamadan vs çıktım. Ama iade olsun deseydim sanırım o tarz kağıtlar çıkaracaklardı.

Üretim tarihi olabilir mi? Ayranın kokusu nasıldı?

Hayır son tüketim tarihiydi. Kokusuna çok fazla bakmadım.
 
Son düzenleme:
@yamanmuriqi Hocam sizi rahatsız ediyorum ama müsaitseniz bir şey sormak istiyordum. Benzer bir talihsizliği ben de yaşadım. Gittiğinizde sizden fiş vs. talep ettiler mi? Yoksa ürünün kendi markaları olduğunu görüp direkt değişim yaptılar mı?
 
@yamanmuriqi hocam sizi rahatsız ediyorum ama müsaitseniz bir şey sormak istiyordum. Benzer bir talihsizliği ben de yaşadım. Gittiğinizde sizden fiş vs. talep ettiler mi? Yoksa ürünün kendi markaları olduğunu görüp direkt değişim yaptılar mı?

Fişe baktı görevli. Sanırım alındığı tarih ve o mağazadan aldığımı görmek için.
 

Geri
Yukarı