A2 sınavından rölantide geçilebilir mi?

lynnkox

Centipat
Daha fazla  
Eğitimde NS200 kullanıyorum, eğitim sırasında hoca bana pek gazla işimiz yok diyor ve genel olarak sadece 8, slolom ve dönüş yaptırıyor onun dışında gaz açmak, engelden kaçmak, çizgide düz gitmek ya da ani fren bunları göstermedi. Videolarda insanlar gaz aça aça kullanıyorlar, sınavda rölantide kullansam, ani fren olsun çizgide düz gitmek olsun ya da engel kaçta rölanti de kullanırsam sorun teşkil eder mi? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim ona göre diğer eğitimde gaz kullanmaya dikkat edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitimde NS200 kullanıyorum, eğitim sırasında hoca bana pek gazla işimiz yok diyor ve genel olarak sadece 8, slolom ve dönüş yaptırıyor onun dışında gaz açmak, engelden kaçmak, çizgide düz gitmek ya da ani fren bunları göstermedi. Videolarda insanlar gaz aça aça kullanıyorlar, sınavda rölantide kullansam, ani fren olsun çizgide düz gitmek olsun ya da engel kaçta rölanti de kullanırsam sorun teşkil eder mi? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim ona göre diğer eğitimde gaz kullanmaya dikkat edeceğim.

Hiçbir şey yapmasam trafiğe çıkınca gaz açman gerekecek. Trafikte rölantide gidemezsin. Asıl soruna gelecek olursak, hem ani duruşta hem de engelden kaçışta belli bir hıza ulaşman lazım.

Hiçbir şey yapmasam trafiğe çıkınca gaz açman gerekecek. Trafikte rölantide gidemezsin. Asıl soruna gelecek olursak, hem ani duruşta hem de engelden kaçışta belli bir hıza ulaşman lazım.

Trafikte hız yapmak sorun değil ama parkurda aktif olarak hiç hızlanmadığım icin tedirgin oluyorum. Engelden kaçışta ve ani duruşta ortalama olarak kac km hıza cıksam iyi olur?

Trafikte hız yapmak sorun değil ama parkurda aktif olarak hiç hızlanmadığım icin tedirgin oluyorum. Engelden kaçışta ve ani duruşta ortalama olarak kac km hıza cıksam iyi olur?
Rakamsal olarak şu hızda git demek doğru değil ancak kaçış manevrası yaptığını gösterecek hızda gitmen gerekiyor. Öbür türlü engel etrafından dolaşma gibi oluyor.

Rakamsal olarak şu hızda git demek doğru değil ancak kaçış manevrası yaptığını gösterecek hızda gitmen gerekiyor. Öbür türlü engel etrafından dolaşma gibi oluyor.

Anladım, peki ani fren hiç yapmadığım için bilmiyorum bu konuda tam olarak nasıl yapmam gerekiyor, önce gazı kesip sonra arka ve ön freni ayna anda sıkarken debriyaja falan mı basmam gerekiyor yardımcı olabilir msin.

Anladım, peki ani fren hiç yapmadığım için bilmiyorum bu konuda tam olarak nasıl yapmam gerekiyor, önce gazı kesip sonra arka ve ön freni ayna anda sıkarken debriyaja falan mı basmam gerekiyor yardımcı olabilir msin.
İşin bir olması gerekeni var, bir de sınavda senden istenen. Normalde motosiklette ani fren yapacaksan ön fren, arka fren ve debriyaj çekilir. Ama kursta bana sakın ön frene dokunma arka frenle duracaksın diye hede hödö yapmışlardı. Ben de arka frenle abs devrede kaya kaya duruyordum bir şekilde. Sonuçta kursta anlatılan çoğu şey yanlış. Doğrusunu öğrenmek için düzgün bir kuruluştan temel ve ileri sürüş eğitimi alman lazım.

Özetle sınavda yapman gereken, arka fren ve debriyaj çekerek durmak.

İşin bir olması gerekeni var, bir de sınavda senden istenen. Normalde motosiklette ani fren yapacaksan ön fren, arka fren ve debriyaj çekilir. Ama kursta bana sakın ön frene dokunma arka frenle duracaksın diye hede hödö yapmışlardı. Ben de arka frenle ABS devrede kaya kaya duruyordum bir şekilde. Sonuçta kursta anlatılan çoğu şey yanlış. Doğrusunu öğrenmek için düzgün bir kuruluştan temel ve ileri sürüş eğitimi alman lazım.

Özetle sınavda yapman gereken, arka fren ve debriyaj çekerek durmak.

Motosiklet aldığım zaman direkt ileri sürüş eğitimi almayı planlıyorum ama en azından şimdilik sınavı gecmek icin debriyaj ve arka fren sıkarak durmak yeterli olur mu?

Motosiklet aldığım zaman direkt ileri sürüş eğitimi almayı planlıyorum ama en azından şimdilik sınavı gecmek icin debriyaj ve arka fren sıkarak durmak yeterli olur mu?
Evet yeterli olur. NORMALDE arka fren durmak için yeterli değildir. O yüzden fazla hızlanmamaya dikkat et. Kurs hocana bunu da sana çalıştırmasını söyle bence.

Evet yeterli olur. Normalde arka fren durmak için yeterli değildir. O yüzden fazla hızlanmamaya dikkat et. Kurs hocana bunu da sana çalıştırmasını söyle bence.

Şöyle ki normalde arka fren yavaşlatmak ön fren durmak icin var ama kurs hocası ön frenle işimiz yok diyor. Ehliyetimi ve motorsikletimi aldıktan sonra ileri sürüş eğitimi alırken hepsini detaylıca öğrenmeyi planlıyorum.

Şöyle ki normalde arka fren yavaşlatmak ön fren durmak icin var ama kurs hocası ön frenle işimiz yok diyor. Ehliyetimi ve motorsikletimi aldıktan sonra ileri sürüş eğitimi alırken hepsini detaylıca öğrenmeyi planlıyorum.
Önle işinizin olmamasının sebebi düşük hızda ve gidon dönükse ön fren düşürür. O yüzden parkurda arka fren kullanmanız lazım. O yüzden ön fren yok diyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı