A2000 SSD'li sistem çok geç açılıyor

Esunshine

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimde Kingston A2000 500 GB M.2 SSD var. Windows bu SSD'ye kurulu olmasına rağmen bilgisayar yaklaşık 50 saniyede açılıyor. Bilgisayarı formatlayıp temiz bir kurulum yaptım ve Fast Boot modunu açtım. Buna rağmen bilgisayarın güç düğmesine bastıktan yaklaşık 50 saniye sonra bilgisayar açılıyor. Formattan önce bu süre (Fast Boot kapalı) 1 dakika 15 saniye civarındaydı.

Sistem Özellikleri

İşlemci:
AMD Ryzen 5 3600
Ekran Kartı: Inno3D GTX 1660 SUPER
Anakart: Biostar B450MH
SSD: Kingston A2000 500GB
HDD: WD 320GB 7200RPM
RAM: Crucial Ballistix 8GB 3000MHz CL15 (8X2)
Kasa: DarkFlash Aquarius Mesh
PSU: GameGaraj 550W 80+ Bronz

Son düzenleme:
SSD ile alakası yok. Ben de NVMe kullanıyorum seninki gibi 50 saniyede açılıyor. BIOS logosunda 30 saniye bekliyor sonra açılıyor. AMD sistem kullandığına şüphem yok. AMD ile yaşanıyor bu sıkıntı.

Hiç güleceğim yoktu:)

Konuyu açan dostum bende R3 3200G ve 240 GB WD Green SATA SSD var. 10 saniyede açılıyor bilgisayar. AMD ile ilgili bir problem değil yani. Belki garantiye gönderebilirsiniz buradaki tavsiyelerden sonuç alamazsanız.

AMD sistem ile alakası olduğunu sanmıyorum..
Sadece 1 hafta içinde 5-6 tane sadece bu forumda aynı sorunla alakalı başlık açıldı hepsinin ortak noktası sistemlerinin AMD olması. Ben bunu araştırırken aynı sıkıntıyı yaşayan belki 20 kişi tanıdım ne tesadüf ki hepsi AMD kullanıyor. AMD ile alakası olmadığını söylemek seni rahatlatıyorsa söylemeye devam edebilirsin.

SSD ile alakası yok. Ben de NVMe kullanıyorum seninki gibi 50 saniyede açılıyor. BIOS logosunda 30 saniye bekliyor sonra açılıyor. AMD sistem kullandığına şüphem yok. AMD ile yaşanıyor bu sıkıntı.

R5 3600 ve A200 SSD ile 10 saniyede açan ben:🤣

CrystalDiskInfo Şu programı indirip SSD'nizin sağlığını kontrol edin. Sorun sistemi aldığından beri mi var?
Sistemi aldığımdan beri geç açılıyor ama ben çok fazla takmadım. Çünkü çok eski bir sistemim vardı o da geç açıldığından alışıktım.
Bugün formatlayıp temiz bir kurulum yaptım, formattan önce hız testi yapmıştım:
Hız Testi.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı