A320 Anakart ile Ryzen 5 2600 Uyumlu Çalışır mı?

13314

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bende RX 580 8GB ve Ryzen 3 1300x var ve işlemci darboğazı oluyor, hem de fazlasıyla. Dual channel Ramlarim bile yetmedi bu bilgisayara. Bu yüzden işlemcimi satıp Ryzen 5 2600 almak istiyorum ama şöyle bir durum var. A320 anakartım, şu anda kullandığım 1300x'i kısıtlıyor ve 3.7 GHZ'den 3.6 GHZ'ye düşürüyor. Ryzen 5 2600 alsam onda da böyle kısıtlama gibi bir durum olur mu olmaz mı diye soracaktım. Ve bunun dışında da herhangi bir sıkıntı yaratır mı diye öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden :)

Çözüm
BIOS güncellemesi yapmanız gerekli. Sonrasında uyumlu bir şekilde çalışacaktır. Aldığınız mağazaya mutlaka BIOS güncellemesi yapılması gerektiğini belirtin. Güncellemeyi yapıp gönderen mağazalar oluyor.
Merhaba hocam, tavsiyem Letgo, sahibinden gibi platformlara ilana koymanız. Bendeki eski işlemcide Ryzen 1300x'idi. Letgo üzerinden 600 TL'ye 1.5 haftada sattım. 500 550 TL'ye havada alırlar o işlemciyi 600 TL altına satmamanızı tavsiye ederim. Bu arada benim sattığım 1 yıl 3 aylıktı.

Son düzenleme:
A320 ile B450 arasında sadece 100 liralık bir fiyat farkı var. Şu an overclock yapmayacaksanız ama ileride ihtiyacınız olduğu zaman size B450 anakart lazım olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı