Çözüldü A320 Anakart ile X4 950 İşlemciyi Overclock Etmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Donanım Arşivi kanalından Abdullah'ı tebrik ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Ben de adam bir şey yapti sandim. BIOS modlayıp OC etti gibi bir şey bekledim. Bu kanaldan bir şey beklemek benim hatamdi ama. Sanki donanım yüzünden OC yapamıyormuşuz ve o bir şeyler yapıp bunu aşmış gibi anlatmış. Bilgisiz kullanıcılar da hemen yemiş. OC yapılamıyor çünkü BIOS buna izin vermiyor. Verse yapılır. Bu noktada Asus bir hata yapıp X4 950'ye OC yapmaya izin veren bir BIOS yayinlamış ve o da bunu fark etmiş. Ben bunu kanıtladım falan diyerek kendini yüceltmeye çalışmış ve üzgünüm ama bunu yediniz. Yok dünyada ilk yok Türk'ün gücü falan denmiş. Olayda herhangi bir şey yok. Adamın da yaptığı bir şey yok.
Bir kere, sponsoru AMD ve ASUS olan biri tarafından böyle bir bilinçlendirme yapılması gerçekten cüretkâr bir durum.
İkincisi, anlatılmak istenen şeye değil de, anlatana odaklanmışsın belli. Dünyada ilk olduğunu söylemesi mi rahatsız etti seni sadece? Öyleyse geri kalan kısmıyla ilgilenmiyor musun?
Üçüncüsü, neden sen olmuyorsun? Baya bir bilgi arşivin var galiba, neden aktarmıyorsun insanlara?
Dördüncü ve sonuncusu, fanboy falan değilim. Adam uğraşmış, emek var ortada. Yok demek gerçekten terbiyesizlik.

Piyasada o kadar A320 anakart varken kullandığı anakart ve işlemci ne tesadüf ki yukarıda paylaştığım video da kullanılanlar ile aynı. :) Bu şu demek oluyor. Anakart ve işlemciyi belirledikten sonra iki test yapıp stabilliği kanıtlamakla bir başkasından ilham aldığını gizlemiş olmuyorsun. Adam senden yaklaşık 2 ay önce çekmiş o videoyu 2 ay sonra mı aklında bir şimşek çaktı. Biraz geç olmadı mı yahu?

Aktarıyorum beyefendi, her türlü mesajıma buradan ulaşabilirsiniz ki şu an birkaçına ulaşıyorsunuz zaten. Emek yok. Elimde aynı bileşenler olsa maksimum 2 saatte yapılacak iş. Emek yok ortada. Bir şey bilmediğiniz için adamı dinleyip vay be neler yapmış diyorsunuz. Adamın da amacı bu. Deseydi ki Asus'un böyle bir hatası olmuş, A320 kartlara donanımdan değil yazılım nedeniyle OC yapamıyorsunuz, ben şu açığı buldum, bu sayede OC yapabilirsiniz tamam. Ama dediği şu: Arkadaşlar çok uğraştım, bütün gece ayaktaydım, dünyada bir ilki yaptım, adamlara bağıracağız şimdi, görüyorsunuz muhteşem bir şey yaptım. Video başlığına da bağırarak dünyada bir ilki çakmış, sonuna da ünlem koymuş. PR açısından başarılı, ona bir şey diyemem zira binlerce bilgisiz var ve bunlara inanıyor. İnsanları kandırmak konusunda çok iyi bir video. Biz burada gerçekleri söyleyince de siz bize tepki gösteriyorsunuz. Ayrıca üsluba dikkat, sen değil siz.

Benim o adama, vay be neler yapmış dediğimi de nereden çıkarttınız? Ben işime yarayan bilgileri alırım. Burada da, video içerisindeki yararlı bilgileri savunuyorum. Mesela sizin de dediğiniz gibi, A320 kartlara donanım değil de, yazılım nedeniyle O.C yapılamadığı gibi. Yerden yere vurulacak, bir durum olmadığı üzerinde inatlaşıyorum.

Bilgiyi edindim. Artık bileşenlerim olursa bende deneyeceğim. Ama videoyu izlemeseydim, deneyemeyecektim.

Önyargı ile verilen bilgilerin, pekte iş göreceğini düşünmüyorum, düşünmedimde.

Tevazu içeren bir başlık tercih etmiş olsa başta şahsım olmak üzere yapılan işe kimsenin bu kadar tepki vereceğini sanmam. Ama sanki aylarca uğraşmışta sonunda atomu parçalamış bir iş yapmış gibi iddialı başlık koyarsan o zaman tepki çekmen gayet olağan olur.

Videoyu izleyince şahsen bende bir iş yaptığını falan düşünmüştüm fakat videonun ilerleyen dakikalarında biraz daha detaya inip kafa karıştırmaya başlıyor. Çok bilgisi olmayan birisi bu videodan A320 anakartlar ile O.C yapıldığını savunabilir. Dikkatli bir izleyici/dinleyici ise aslında adamın tekrar tekrar aynı şeyleri söylediği sonucuna varır. En azından ben öyle vardım. Bu arada sürekli "İlki başardım" gibi cümleler kurması beni de rahatsız etmedi değil. Bence bu kadar araştırma yerine bu yaptığı işlemi gidip ASUS'a veya MSI'a bildirseydi benim görüşüme göre buradaki insanların gönlünü veya saygınlığını daha çok kazanabilirdi.

Bu tip teknolojik yayın yapan kanalların kaynak konusunda ilham aldığı yerlerden birisiyiz. Yayın yapan kişinin takipçileri gibi yaptığı işi pohpohlamamızı kimse bizden beklemesin. Bizim de farkımız bu işte. Yanlışından ders alırsa ne ala.

Ben de adam bir şey yapti sandim. BIOS modlayıp OC etti gibi bir şey bekledim. Bu kanaldan bir şey beklemek benim hatamdi ama. Sanki donanım yüzünden OC yapamıyormuşuz ve o bir şeyler yapıp bunu aşmış gibi anlatmış. Bilgisiz kullanıcılar da hemen yemiş. OC yapılamıyor çünkü BIOS buna izin vermiyor. Verse yapılır. Bu noktada Asus bir hata yapıp X4 950'ye OC yapmaya izin veren bir BIOS yayinlamış ve o da bunu fark etmiş. Ben bunu kanıtladım falan diyerek kendini yüceltmeye çalışmış ve üzgünüm ama bunu yediniz. Yok dünyada ilk yok Türk'ün gücü falan denmiş. Olayda herhangi bir şey yok. Adamın da yaptığı bir şey yok.
İmzanızdaki yazının Almanca versiyonunu görme şansım var mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı