A320 anakart overclock nasıl yapılır?

SkyDusk

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2018
Mesajlar
132
Çözümler
2
Bunun bayağı bir olayı döndü zamanında. Şu an tekrar hortlatmış gibi oluyorum ama, BIOS'tan bu özelliğin kilitli olduğu filan söyleniyordu, Athlon'lara yapılabiliyordu ama Ryzen'lere olmuyordu, az önce böyle bir video gördüm birkaç yerde de yapılabiliyorlar demişler, bu video sahte mi yoksa modlanmış BIOS filan mı bilgisi olan var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde yapamazsınız anakart üreticileri desteklemiyor fakat çeşitli yollar ile yapabiliyorsunuz ama hiç değeceğini sanmıyorum donanım parçalarını özellikle anakartı yakma ihtimali çok yüksek.
 
Daha önce de benzer konulara rastladım. Farklı BIOS atıp yapanlar olabiliyor. Fake olanlar da var. Bir keresinde A320M S2H'a güya sitesinden BIOS atıp yapıyordu. Fakat hiçbir sitede bulunamadı.
 
Hocam OC yok fakat sadece işlemci frekansını artırabiliyorsunuz. En azından kendi anakartımda öyle. OC'den kastım işlemci voltajı.
 
Frekans artırma zaten OC'dir. Tabii CPB'nin üstüne çıkıyorsa.
Hocam "+" tuşu ile işlemcimin desteklediği max GHz olan 4.00'a çıktım fakat daha yukarısını denemedim. Default hali ise 3.6 GHz.
 
nasıl yaptın hocam bana da anlatır mısın?
Hocam şu an o bilgisayar yanımda değil ve geçici bir süre ulaşamam da. Yanlış hatırlamıyorsam "Advanced CPU Settings" kısmından dediğim işlemleri yaptım. CPU frekansı olan sırayı bulduktan sonra "+" tuşu ile frekansı artırdım.
 
Hocam şu an o bilgisayar yanımda değil ve geçici bir süre ulaşamam da. Yanlış hatırlamıyorsam "Advanced CPU settings" kısmından dediğim işlemleri yaptım. CPU frekansı olan sırayı bulduktan sonra "+" tuşu ile frekansı artırdım.

Bende CPU ratio diye bir şey var onu arttırınca evet artıyor lakin sözde görev yöneticisinde temel hız artsada solunda yazan anlık hız stress CPU edip sonuna kadar kullansamda normal halini geçememiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı