A320M-K anakart BIOS downgrade

abcdek

Hectopat
Güncel BIOS sürümüm 5222. Ben bunu 3803 sürümüne düşürmek istiyorum. Nasıl yapabilirim? Herhangi bir zararı olur mu? Performans düşüklüğü vs.

Nedenini soracak olursanız: AMD X4 950 işlemci ve GTX 1050 Ti kullanıyorum. Bir miktar darboğaz yaşanıyor. Bu sorunu gidermek için işlemciyi overclock yapmayı düşündüm. Normalde A320 kartlarda izin verilmiyor ama BIOS 3803'te bunun mümkün olduğunu duydum. Bu konuda da önerilerinizi bekliyorum.

Güncel BIOS'da overclock yapmayı denedin mi? İnternette Ryzen'a overclock kapalı yazıyor, Athlon'a değil 🙂
Screenshot_2020-03-29-12-43-15-35.jpg

Normal yollarda yapmayı dene, olmazsa rehberdeki BIOS flashlama kısmı ise yarar herhalde. 9.adımdan itibaren takip et. Bahsedilen .rom dosyası yerine downgrade etmek istediğin BIOS'u kullan. Dosyayı yeniden adlandırmanı tavsiye ederim çünkü rehberde göreceğin gibi dosyanın adını yazman gerekecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı