Merhaba. Dün işlemci değişimi yaptım, Ryzen 3 2200G'den Ryzen 5 5500'e geçtim. Değişimden önce anakart üstünde beyaz bir ışık yanardı ve bilgisayarın açılmasına yakın sönerdi. Normal olan da buymuş fakat şu anda anakart üzerindeki (A320M Pro-e) CPU ışığı durmaksızın beyaz yanıyor. Bilgisayarın açılmasında ve kullanılmasında bir sorun yok. CS:GO oynuyordum ve maç bitince oyunu kapattıktan 5 saniye sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve açılırken BIOS'u açtım. Yaklaşık 2 dakika sonra fan hızının yazdığı sekmeyi buldum ve sonuçlar şöyle;
CPU FAN SPEED 1,2,3 ve 4: 20 20 75 100 (Sırasıyla)
CPU FAN Temperature 1,2,3 ve 4: 0 20 65 70 (Sırasıyla)
CPU FAN Speed (Speed olmayabilir tam hatırlamıyorum): Yaklaşık 1770 RPM
Bir başka konuda da 2 kişinin daha yaşadığını gördüm ve orada konu sahibi sonradan A320M PRO-E'nin Ryzen 5 5500'ü tam olarak desteklemediğini ve bu yüzden ışık yandığını söylemiş, işlemci de bu sene çıktığı için yeni çıkmasına veriyorum demiş. Fakat bendeki sorun bu mu yoksa başka bir şey mi? Montajla ilgili bir sorun olduğunu pek sanmıyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
CPU FAN SPEED 1,2,3 ve 4: 20 20 75 100 (Sırasıyla)
CPU FAN Temperature 1,2,3 ve 4: 0 20 65 70 (Sırasıyla)
CPU FAN Speed (Speed olmayabilir tam hatırlamıyorum): Yaklaşık 1770 RPM
Bir başka konuda da 2 kişinin daha yaşadığını gördüm ve orada konu sahibi sonradan A320M PRO-E'nin Ryzen 5 5500'ü tam olarak desteklemediğini ve bu yüzden ışık yandığını söylemiş, işlemci de bu sene çıktığı için yeni çıkmasına veriyorum demiş. Fakat bendeki sorun bu mu yoksa başka bir şey mi? Montajla ilgili bir sorun olduğunu pek sanmıyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.