A320M PRO-E anakartta CPU ışığı devamlı beyaz yanıyor

SLAYER15

Hectopat
Merhaba. Dün işlemci değişimi yaptım, Ryzen 3 2200G'den Ryzen 5 5500'e geçtim. Değişimden önce anakart üstünde beyaz bir ışık yanardı ve bilgisayarın açılmasına yakın sönerdi. Normal olan da buymuş fakat şu anda anakart üzerindeki (A320M Pro-e) CPU ışığı durmaksızın beyaz yanıyor. Bilgisayarın açılmasında ve kullanılmasında bir sorun yok. CS:GO oynuyordum ve maç bitince oyunu kapattıktan 5 saniye sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve açılırken BIOS'u açtım. Yaklaşık 2 dakika sonra fan hızının yazdığı sekmeyi buldum ve sonuçlar şöyle;

CPU FAN SPEED 1,2,3 ve 4: 20 20 75 100 (Sırasıyla)
CPU FAN Temperature 1,2,3 ve 4: 0 20 65 70 (Sırasıyla)
CPU FAN Speed (Speed olmayabilir tam hatırlamıyorum): Yaklaşık 1770 RPM

Bir başka konuda da 2 kişinin daha yaşadığını gördüm ve orada konu sahibi sonradan A320M PRO-E'nin Ryzen 5 5500'ü tam olarak desteklemediğini ve bu yüzden ışık yandığını söylemiş, işlemci de bu sene çıktığı için yeni çıkmasına veriyorum demiş. Fakat bendeki sorun bu mu yoksa başka bir şey mi? Montajla ilgili bir sorun olduğunu pek sanmıyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.

Merhaba. Dün işlemci değişimi yaptım, Ryzen 3 2200G'den Ryzen 5 5500'e geçtim. Değişimden önce anakart üstünde beyaz bir ışık yanardı ve bilgisayarın açılmasına yakın sönerdi. Normal olan da buymuş fakat şu anda anakart üzerindeki (A320M Pro-e) CPU ışığı durmaksızın beyaz yanıyor. Bilgisayarın açılmasında ve kullanılmasında bir sorun yok. CS:GO oynuyordum ve maç bitince oyunu kapattıktan 5 saniye sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve açılırken BIOS'u açtım. Yaklaşık 2 dakika sonra fan hızının yazdığı sekmeyi buldum ve sonuçlar şöyle;

CPU fan Speed 1, 2, 3 ve 4: 20 20 75 100 (sırasıyla)
CPU fan temperature 1, 2, 3 ve 4: 0 20 65 70 (sırasıyla)
CPU fan Speed (Speed olmayabilir tam hatırlamıyorum): Yaklaşık 1770 RPM.

Bir başka konuda da 2 kişinin daha yaşadığını gördüm ve orada konu sahibi sonradan A320M Pro-e'nin Ryzen 5 5500'ü tam olarak desteklemediğini ve bu yüzden ışık yandığını söylemiş, işlemci de bu sene çıktığı için yeni çıkmasına veriyorum demiş. Fakat bendeki sorun bu mu yoksa başka bir şey mi? Montajla ilgili bir sorun olduğunu pek sanmıyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.

Hocam BIOS Update yap düzelir yüksek ihtimalle.

Hocam yazmayı unutmuşum, işlemciyi değiştirmeden önce son BIOS sürümüne, beta olana, güncelledim.

Hocam yeni BIOS sürümü geldiyse onu indir ve BIOS pilini çıkart 5 dk sonra tak XMP ayarın sıfırlanacak onu aç eğer yine düzelmezse RAM'leri çıkar teker teker dene ama RAM'le alakalı olduğunu sanmıyorum.

Hocam yeni BIOS sürümü geldiyse onu indir ve BIOS pilini çıkart 5 dk sonra tak XMP ayarın sıfırlanacak onu aç eğer yine düzelmezse RAM'leri çıkar teker teker dene ama RAM'le alakalı olduğunu sanmıyorum.
Yok hocam, bugün tekrar baktım, dün de son sürümü yükledim zaten. Son çıkan sürüm 07.15.2022 tarihinden. Bu arada BİOS pilini çıkartıp 10-15 dakika sonra tekrar takma işlemini de yaptım. Bu arada pek bilmiyorum ancak CPU ışığı yanıyor demiştim, RAM'lerin bununla bir alakası mı var yoksa CPU ışığı yazdığımı mı görmediniz? Bir de RAM çıkartmayı ve takmayı bilmiyorum.

Yok hocam, bugün tekrar baktım, dün de son sürümü yükledim zaten. Son çıkan sürüm 07.15.2022 tarihinden. Bu arada BIOS pilini çıkartıp 10-15 dakika sonra tekrar takma işlemini de yaptım. Bu arada pek bilmiyorum ancak CPU ışığı yanıyor demiştim, RAM'lerin bununla bir alakası mı var yoksa CPU ışığı yazdığımı mı görmediniz? Bir de RAM çıkartmayı ve takmayı bilmiyorum.

Gördüm hocam denemekten zarar gelmez diye dedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam nasıl yapıldığını anladım fakat o RAM'in alt kısmını tam tutturamazsam falan diye korkuyorum, aslında yaparım ama bir tutturamazsam hem anakart hem de RAM zarar görebilir, şu anda da fiyatlar malum. Başka yapabileceğim neler vardır hocam?

Hocam nasıl yapıldığını anladım fakat o RAM'in alt kısmını tam tutturamazsam falan diye korkuyorum, aslında yaparım ama bir tutturamazsam hem anakart hem de RAM zarar görebilir, şu anda da fiyatlar malum. Başka yapabileceğim neler vardır hocam?

Hocam ne alaka yuvaya girince bastıracaksın yuvaya girdiğini gözünle görüceksin zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı