A3'ten hangi araca geçmeli?

Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler, soru başlıktaki gibi. 2016 A3 Sedan 1.6 TDI kullanıcsıyım. Bütçe yaklaşık 2.6 milyon TL. Arabayı en az 7-8 sene kullanacağım. Aklımda Tonale, bütçeyi biraz daha arttırabilirsem A4 40 TDI ve makyaj öncesi G20 var. Bütçeyi arttırma konusu biraz muamma. Tonale biraz daha cazip geliyor belki sıfır bile alabilirim fakat motor seçenekleri ve kullanıcı deneyimleri hakkında bilgim yok. Onun dışında 2.4-2.5 milyona 2018-2019 model A4 1.4 TFSI aklımı çelmiyor değil.

Tonale için dizelin daha iyi ve sorunsuz olduğunu duymuştum. Bazı yerlerde iç mekan kalitesinin düşük olduğunu veya yerden yüksek Egea dendiğini gördüm. Daha önce hiç SUV deneyimim olmadı ya sedan ya hatchback kullandım. Biraz da artık kasise girince vs. arabaya canım acımasın istiyorum. A4 1.4 TFSI 25.000 Km'lerde bir ilan var ama arabanın yaşını ve yaptığı kilometreyi görünce bu araba bariz yatmış belli ama nasıl koşullarda yatmış nasıl bakılmış o açıdan pek güvenemiyorum. G20 çok güzel çok yakışıklı ama makyaj öncesi düşük kilometrede olanlara baktığımda bütçeyi epey aşıyor. Arkadan itişli araç yine tecrübemin olmadığı konulardan birisi. Son olarak Tonale için yürütme masrafları hakkında bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
G20 güzel araç. Bilinçli alınırsa baya keyif verecektir. Yıl olarak en fazla ne kadar eski alırsınız?
Yani makyaj öncesi ve kilometresi düşük olması önemli benim için. Makyaj sonrasında kokpitte resmen bir televizyon olduğu için hiç hoşlanmıyorum iç tasarımından.

İyi günler, soru başlıktaki gibi. 2016 A3 Sedan 1.6 TDI kullanıcsıyım. Bütçe yaklaşık 2.6 milyon TL. Arabayı en az 7-8 sene kullanacağım. Aklımda Tonale, bütçeyi biraz daha arttırabilirsem A4 40 TDI ve makyaj öncesi G20 var. Bütçeyi arttırma konusu biraz muamma. Tonale biraz daha cazip geliyor belki sıfır bile alabilirim fakat motor seçenekleri ve kullanıcı deneyimleri hakkında bilgim yok. Onun dışında 2.4-2.5 milyona 2018-2019 model A4 1.4 TFSI aklımı çelmiyor değil.

Tonale için dizelin daha iyi ve sorunsuz olduğunu duymuştum. Bazı yerlerde iç mekan kalitesinin düşük olduğunu veya yerden yüksek Egea dendiğini gördüm. Daha önce hiç SUV deneyimim olmadı ya sedan ya hatchback kullandım. Biraz da artık kasise girince vs. arabaya canım acımasın istiyorum. A4 1.4 TFSI 25.000 Km'lerde bir ilan var ama arabanın yaşını ve yaptığı kilometreyi görünce bu araba bariz yatmış belli ama nasıl koşullarda yatmış nasıl bakılmış o açıdan pek güvenemiyorum. G20 çok güzel çok yakışıklı ama makyaj öncesi düşük kilometrede olanlara baktığımda bütçeyi epey aşıyor. Arkadan itişli araç yine tecrübemin olmadığı konulardan birisi. Son olarak Tonale için yürütme masrafları hakkında bilginiz var mı?
A4 1.4 TFSI icin o rakamlar cok pahali ve gereksiz. A4 40TDI tamamen mantik araci, bende bir sure 45TFSI modeline sahip oldum keyifli bir aracti. Dizel ve hacimli oldugundan dolayi inanilmaz iyi bir yakit degeri sunuyor. G20 ise 1.6 B48 ile geliyor, stock hali inanilmaz keyifli degildir ve yaktigi kadar giden bir arac degildir. Duzgun ellerde yapilan bir yazilim ile arac toparlaniyor diyebilirim. G20'ninde A4 40TDI'inda piyasasi canlidir.

Tonale ise sizi bu 2 araca gore tatmin etmez maalesef. Stelvio gibi bir arac ancak kalite ve motor anlaminda bu araclarla kiyaslanabilir. Tonale'de bence de gecerli olan motor dizeli hem daha bilindik bir motor hemde sorunsuz bir secenek. Dedigim gibi bu araclarin yaninda Tonale'ye bakmam bile. Yurutme masrafi uzmez sonucta yeni yenidir ancak Alfa'lar genel anlamda piyasa anlaminda cok deger kazanan araclar degillerdir. G20 ve A4 1 sene oncesine kadar piyasaya gore uygun rakamdalardi ve inanilmaz sekilde son 6-7 ayda rakamlar uctu gitti diyebilirim.

A4 40TDI tamamen mantik araci, bende bir sure 45TFSI modeline sahip oldum keyifli bir aracti. Dizel ve hacimli oldugundan dolayi inanilmaz iyi bir yakit degeri sunuyor. G20 ise 1.6 B48 ile geliyor, stock hali inanilmaz keyifli degildir ve yaktigi kadar giden bir arac degildir. Duzgun ellerde yapilan bir yazilim ile arac toparlaniyor diyebilirim.
Gördüğüm kadarıyla 40 TDI modelleri 45 TFSI modellerine göre daha ucuz. Dizel bir araçtan yine dizele geçmek pek sıcak baktığım bir şey değil ama şartlar ona zorlarsa canımı sıkmaz yine seve seve binerim. G20'ye gelecek olursak zaten sakin kullanan ve hız yapmayan birisiyim neticede 110 km/h ile giderken ne kadar keyif alabilirim ki?

Tonale ise gerek dış görünüşü gerek iç tasarımıyla gözüme gayet hoş geliyordu ama sanırım eleyeceğim gibi. Dediğiniz gibi G20 ve A4 fiyatları manyak durumda. Hâliyle olabildiğince düşük kilometrede araç bakıyorum fakat 4 milyon TL'den aşağı bulmak biraz zor.

Son düzenleme:

30 bin km A4 40 TDI Advanced kullandım. Yakıt tüketimi dizel gibi değil haberiniz olsun. Dizel araç aldım, yakıtı az olur gibi düşünceniz varsa maalesef öyle değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı