A52 suya düştü

Telsuyadustu

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Samsung A52 telefonum su dolu kovaya düştü. Birkaç saniye içinde çıkarıp kurutma makinesiyle kuruttuk (sıcak bir şekilde değil) sonrasında pirince yatırdık. 12 saat sonra açmaya çalıştık açılmadı. Tekrar koydum 24 saat sonunda tekrar açmaya çalıştık olmadı. Şimdi tekrar koydum. Önemli olan sorunsuz çalışması değil 1-2 saatlik çalışsa da okey yedekleme yapmadım her şeyim silinecek. Ne olur açılsın ya başka öneriniz var mı acaba? Sabah telefoncuya götüeceğim de veriler siliniyormuş. En önemli şey veriler zaten.

Arkadaşlar Samsung A52 telefonum su dolu kovaya düştü. Birkaç saniye içinde çıkarıp kurutma makinesiyle kuruttuk (sıcak bir şekilde değil) sonrasında pirince yatırdık. 12 saat sonra açmaya çalıştık açılmadı. Tekrar koydum 24 saat sonunda tekrar açmaya çalıştık olmadı. Şimdi tekrar koydum. Önemli olan sorunsuz çalışması değil 1-2 saatlik çalışsa da okey yedekleme yapmadım her şeyim silinecek. Ne olur açılsın ya başka öneriniz var mı acaba? Sabah telefoncuya götüeceğim de veriler siliniyormuş. En önemli şey veriler zaten.
Kurutma makinesine tutmasaydınız keşke hocam. Su daha da ilerler, cihaza daha da zarar verir. Anakartı kontrol edin, anakart sağlamsa veriler alınabilir.
@Firostr Kek gününüz kutlu olsun!🥳

Aman mahalledeki herhangi bir telefoncuya götürmeyin, daha da kötü eder. İşinin ehli birini bulun.

Böyle durumlarda SIM kart yuvasını filan çıkarıp pirinçe yatıracaksın tabii öncesinde kurulayıp uzaktan sadece telefonu biraz ısıtmak için fön makinesi ile üfletebilirsin ama yakından üfletirsen su içine girer ve sıkıntı olur.

Kurutma makinesiyle ısıtmayın muhabbeti boş bir muhabbet. Cihazlar ekran değişimi için açılırken 200 derecelik seperatörle ısıtılıp açılıyor yani bir şey olmuyor ısıdan. Durumunuza gelirsek arkadaşların dediği gibi soğuk hava modundaki saç kurutma makinesi suyu kurutmak yerine direkt içeri iter. İmkanınız varsa cihazın anakartını selülozik tinerle temizleyin.

Normalde A52'nin suya dayanıklı olduğunu biliyorum bir A52 kullanıcısı olarak. Ekstrem şartları sağlayacak bir koruması yok ama 30cm derinliğinde 1 saat dayanabildiği söylenmiş. Demek ki kağır üstünde bir veriden ibaretmiş. Testler ayrı kafamı karıştırdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normalde A52'nin suya dayanıklı olduğunu biliyorum bir A52 kullanıcısı olarak. Ekstrem şartları sağlayacak bir koruması yok ama 30cm derinliğinde 1 saat dayanabildiği söylenmiş. Demek ki kağır üstünde bir veriden ibaretmiş. Testler ayrı kafamı karıştırdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

A52'nin arka kapağı Allah'a emanet. Zamanla kendi kendine çıkıyor. Kağıt üzerindeki veriye güvenip suya sokanı üzer kesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı