A54 mü Realme GT2 mi?

Simdi bir de su acidan dusun. Elindeki cihazdan neye gecersen gec upgrade sayilacak, dolayisiyla bir kaybin yok.

Diger konuya gelelim, GT2 vs A54. Burada ise isler tamamen senin ne istedigine bakiyor. Bana gore guclu SoC oyun oynamiyorsan gereksiz. A54'te bulunan SoC fazlasiyla yeterli. Bunun disinda 4 Android guncellemesi alacak olmasi (Android 17) buyuk avantaj. GT2 ise Android 15'te tikanacak. Kamerada da yukariya atilmis A54'un daha iyi fotograflar cektigi. Yani bana kalirsa gunluk kullanim ve isteklerin dogrultusunda A54 daha iyi bir secim. Ama diyorsan ki ben daha iyi ozellikleri ucuza istiyorum, o zaman 2. el Mi 11 Ultra, OnePlus 9 Pro gibi eski amiral gemisi cihazlari ucuza getirmeye bakacaksin.

Kaynak: GSMArena
Fark bu kadarsa kamerada GT2 diyemeyeceğim.
Ama işlemcide de farkları büyük...

GSMArena sitesine bence güvenmeyin derim. Samsung'un öğrenci indirimi S22 için geçerliyse onu alın.

@emrah_8 Güçlü cpu gpu nun yük altında daha fazla güce ihtiyaç duyması lazım. A54 ün bataryası s23 ten daha iyi. A34'ün de a54 ten iyi. Gsmarena verilerine göre konuşuyorum. A54 119h iken a34 133h demişler. S23 ise 101h. Testleri nasıl yapıyorlar bakmak lazım da ben bu her siteye her videoya da güvenmiyorum. S23 bataryası iyidir ama a34 ile veya a54 ile yarışamaz, yarışamamalı :) A54'ün iyi işlemcili hali s23 fe oldu fakat bataryayı kısmışlar o kötü olmuş. Belki mecburiyetten belki de elde kalan bataryaları koymaktan bilemeyiz :) S23 fe den çok iyi bir batarya performansı bekleme ama s21 fe den çok daha iyi olacak gibi duruyor. Her cihazın bir eksiği var. Eksiği olmayan modeller ülkemizde yok. O yüzden hangi eksik dahs az önemliyse o cihaza yöneleceksin. Ben kamera ve yazılımı 2. plana attım f5 tercih ettim. Bir başkası batarya ve işlemci gücünü 2. plana atar kamera ve yazılımı seçer yani s23 fe. Bir başkası ucuza s23 fe den işlemci hariç ciddi farkı olmayan a34 veya a54 ü seçer.

@emrah_8 Güçlü cpu gpu nun yük altında daha fazla güce ihtiyaç duyması lazım. A54 ün bataryası s23 ten daha iyi. A34'ün de a54 ten iyi. Gsmarena verilerine göre konuşuyorum. A54 119h iken a34 133h demişler. S23 ise 101h. Testleri nasıl yapıyorlar bakmak lazım da ben bu her siteye her videoya da güvenmiyorum. S23 bataryası iyidir ama a34 ile veya a54 ile yarışamaz, yarışamamalı :) A54'ün iyi işlemcili hali s23 fe oldu fakat bataryayı kısmışlar o kötü olmuş. Belki mecburiyetten belki de elde kalan bataryaları koymaktan bilemeyiz :) S23 fe den çok iyi bir batarya performansı bekleme ama s21 fe den çok daha iyi olacak gibi duruyor. Her cihazın bir eksiği var. Eksiği olmayan modeller ülkemizde yok. O yüzden hangi eksik dahs az önemliyse o cihaza yöneleceksin. Ben kamera ve yazılımı 2. plana attım f5 tercih ettim. Bir başkası batarya ve işlemci gücünü 2. plana atar kamera ve yazılımı seçer yani s23 fe. Bir başkası ucuza s23 fe den işlemci hariç ciddi farkı olmayan a34 veya a54 ü seçer.
Oradaki olay CPU, GPUnun kalitesinden geliyor. Pc işlemcilerinden bilirsindir, yeni nesiller hem daha güçlü hem daha az güç çekebiliyor. S23 deki mevzuda ondan ibaret olabilir, yani bataryayı daha verimli kullanıyordur. Tabi ekranıda A54 oranla küçük olduğundan onu yakalayabiliyor olabilir. Testlere %100 gözüyle bakmak zor ama işte elimizde bunlar maalesef. :))

Oyun ağırlıklı kullanmayacağım zaten, oyunu işte sağda solda boşta kalınca biraz bakar geçerim gözüyle bakıyorum. A54 alırım büyük ihtimalle, beklentilerime daha çok hitap ediyor bakalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı