A54 vs S21 FE

413044

Decapat
Selam, iPhone SE 2020'den başlıktaki bu iki telefondan birine geçiş yapmayı düşünüyorum. S21 FE'nin daha performanslı olduğunu biliyorum ama bir iPhone kullanıcısı olarak telefonu şarja takmaktan bıktım ve S21 FE alırsam yine prize bağlı yaşayacağım diye korkuyorum çünkü kullananlar bataryadan çok şikayetçi, bir de arkasının plastik olması da beni soğutuyor şikayet edildiği kadar var mı sizce? A54'ün bana yeteceğini düşünüyorum açıkçası çünkü telefondan hiç oyun oynamam, sosyal medyaya bakarım ve fotoğraf, video çekerim. A54 alırsam performans açısından büyük sorun yaşar mıyım ve sizce SE 2020'den bu telefona geçmek pişman eder mi? Şimdiye kadar hep iPhone kullandığım için Android'e biraz ön yargım da var açıkçası, iki sene sonra telefonumun kasmasını istemiyorum. Sizce ne tercih etmeliyim? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
S21 FE'nin bataryası SE2020'den iyi tabii ki. Ortalama 5.5-6 saat SoT veriyor.
S21 FE'nin kamerası gözle fark edilir şekilde A54'ten daha başarılı.
Islemci farkları kısa sürede oyun oynamayan biri için fark edilmez. Ama daha güçlü SoC daha uzun ömür demek. İleriki yıllarda işlemci farkını hissettirecektir.

S21 FE kullanmıştım bataryasından gına gelmişti. A54 iş telefonu olarak kullanıyorum. Batarya ömrü ve performans açısından sorun yaratmadı. Tek sorun biraz takoz gibi kalın kalıyor. Fotoğraf ve video kaliteside gayet iş görür kıvamda. Instagram uygulaması için fotoğraf mevzusu Android telefonlarda biraz sıkıntı. Yazılımsal olarak Instagram uygulaması Android tarafta kalite kısıtlamasına gidilmiş. En kaliteli kameraya sahip Android telefon kullansanız bile çözünürlülük düşürme ve bit-map düzenlemesi yapıyor ve kalite düşüyor. Onun haricinde telefon sağlam. Sizi uzun vadede götürür.

S21 FE'nin bataryası SE2020'den iyi tabii ki. Ortalama 5.5-6 saat sot veriyor.
S21 FE'nin kamerası gözle fark edilir şekilde A54'ten daha başarılı.
Islemci farkları kısa sürede oyun oynamayan biri için fark edilmez. Ama daha güçlü SoC daha uzun ömür demek. İleriki yıllarda işlemci farkını hissettirecektir.

İki telefonu da denedim ve gördüm S21 FE açık arayla bence daha iyi 21 FE alırdım.

A54 orta seviye s21 fe amiral gemi seviyesi. Hiç oyun oynamam dersen a54 veya a34 bakabilirsin. Ama sonra gidip pubg kurarsın 30 fps falan oynatırsa üzer benden söylemesi :) Ek olarak s21 fe işlemciden gelen gücüyle daha iyi video çekiyor 4k 60 fps. s21 fe nin ikinci kamerasıda telephoto olmalı bu da kaliteyi artırıyor.

A54 orta seviye s21 fe amiral gemi seviyesi. Hiç oyun oynamam dersen a54 veya a34 bakabilirsin. Ama sonra gidip pubg kurarsın 30 fps falan oynatırsa üzer benden söylemesi :) Ek olarak s21 fe işlemciden gelen gücüyle daha iyi video çekiyor 4k 60 fps. s21 fe nin ikinci kamerasıda telephoto olmalı bu da kaliteyi artırıyor.
Yok hocam oyun oynamam da eğer batarya hakikaten insanı prize bağlıyorsa ne yapayım öyle amiral gemisini? Gerçi bu batarya şikayetleri fazla mı abartı bilmiyorum o da var.

@413044 S21 kullanan biri olarak söyleyeyim ki evet.
Ortalama 6 saat SoT veriyor ve bana gayet de yetiyor. Yoğun kullanım harici fazlasıyla yeterli bir süre.
6 saat demek günün çeyreği. Ama bazı kullanıcılara bu süreler yetmiyor işte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı