A8 5600K ve RX 570 sistem aniden kapanıyor

Sefer18

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar Technopat ailesi.
Yine bir türlü çözüme ulaştıramadığım bir sorunla karşı karşıyayım. Bilgisayarım (genelde düşük yük altındayken) aniden kapanıyor. PUBG oyununu en yüksek ayarlarda oynarken dahi bu hata ile karşılaşmadım ama bazen film izlerken aniden kapanıp yeniden başlıyor. Sorunun güç kaynağından olabileceği aklıma gelmedi değil. Ancak madem güç kaynağı yüksek akım çekildiğinde kendini korumaya alıyor neden oyun oynarken bu sorunla karşılaşmıyorum. Kafam gerçekten çok karıştı. Hatta şebeke elektriğindeki fazları dahi ölçtüm. Ben bu ölçümü yaptığımda nominal değerlerde seyrediyordu. Acaba voltaj aniden yükseliyor da PSU korumak için mi yapıyor? Modifiyeli Windows 10 kullandığımı da belirtmek istiyorum. Ancak normal Windows 10 kullandığımda da (daha seyrek olsa da) bu sorunla karşılaşıyordum.
Lütfen bilginiz yoksa yorum yapmayın. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sistem özellikleri.
- AMD A8 5600K CPU.
- Gigabyte RX 570 4 GB GPU.
- 8 GB DDR3 RAM.
- 600Watt 80+ Bronze PSU.

Sonuçta bütçe ve tercih meselesi. İhtiyaçlarınızı İntel işlemci karşılayacaksa tabii ki İntel almak daha mantıklı. Bu arada alacaksanız en düşük i5 9400F almanızı tavsiye ederim. Aradaki fiyat farkına değer bence. Veya yeni 10.nesil işlemciler çıktı onlara da bakabilirsiniz. Konuya dönecek olursak dediğim çözüm yöntemlerini deneyin. Bir sonuç olursa yazarsınız ben konuyu takipteyim.

İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Eksik olmayın.

Hocam sıcaklık değerlerine baktınız mı?

Hocam şuan pubg açık ve GPU 60 derece CPU ise 60 küsür derecelerde geziyor. Gpu %47 ila %52 arasında kullanılıyor, CPU ise %65 ila %85 arasında değişiyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Hocam şuan pubg açık ve GPU 60 derece CPU ise 60 küsür derecelerde geziyor. Gpu %47 ila %52 arasında kullanılıyor, CPU ise %65 ila %85 arasında değişiyor.

Eki Görüntüle 629157
MSI Afterburner programını kullanarak oyun içerisindeki değerlere bakabilirsin. Alt tab yapıp bu programı açınca kullanım değeri düştüğü için sıcaklıkta düşebiliyor o yüzden dedim. Eğer oyun içerisinde bu değerleri alıyorsan soğutucu iyiymiş diyebilirim. O işlemcinin stok fanı cidden berbattı. 90 dereceleri gördüğümü bilirim stok soğutucusu ile.

MSI Afterburner programını kullanarak oyun içerisindeki değerlere bakabilirsin. Alt tab yapıp bu programı açınca kullanım değeri düştüğü için sıcaklıkta düşebiliyor o yüzden dedim. Eğer oyun içerisinde bu değerleri alıyorsan soğutucu iyiymiş diyebilirim. O işlemcinin stok fanı cidden berbattı. 90 dereceleri gördüğümü bilirim stok soğutucusu ile.

Çok teşekkür ediyorum. Yarın dediğiniz programla bir test yaparak sonuçları buraya atacağım. En azından hangi bileşen veya yazılım sorun çıkarıyor onu tespit etmiş oluruz.

Çok teşekkür ediyorum. Yarın dediğiniz programla bir test yaparak sonuçları buraya atacağım. En azından hangi bileşen veya yazılım sorun çıkarıyor onu tespit etmiş oluruz.
Rica ederim. Sistem kapanıp açıldığı zaman WattMan bildirimi aldığınızı da söylediniz. Dediğim gibi WattMan hatası da alıyor olabilirsiniz. Dediğim çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı