ABD 1945'te Sovyetlere mesaj mı verdi?

Biliyorum ama 1949 öncesi dahi olsa sovyetlere o bombayı atamazdı bence büyük bir risk almış olurdu.

Atmazdı.
Zaten bizim millet Sovyetler ve ABD birbiriyle doğuştan düşman sanıyor.
O yüzden konudaki iddia tamamen bir varsayım.
SSCB ve Amerika'nın soğuk savaş olayı Almanya'nın bölünmesinden sonra başlıyor.

Wikipedia kullanmak yerine biraz düşünürseniz

Düşünüyorum da zaten, önünüze Wikipedia gibi sağlam bir kaynaktan bilgi atıyorum. Bunu inkar etmeye gerek var mı sizce de?

Başlamanız için birkaç soru sorayım;

Soğuk savaş ne zaman başladı?
Soğuk savaş neden başladı?

Soğuk Savaş, 2. Dünya Savaşı'ndan hemen sonra dünyanın iki süper gücü Sovyetler Birliği ve ABD arasında başladı. Diğer savaşlar gibi kendilerine füzeler bombalar yollamıyorlardı, saldırmıyorlardı fakat aldıkları önlemlerle ve tuttukları taraflarla bunları açık açık belli ediyorlardı. Bugün içlerinden geçtikleri Vietnam ve Kore savaşı da bunlardan bazıları. Piyon gibi kullandılar bu ülkeleri.

Düşünüyorum da zaten, önünüze Wikipedia gibi sağlam bir kaynaktan bilgi atıyorum. Bunu inkar etmeye gerek var mı sizce de?

Soğuk savaş, 2. Dünya Savaşı'ndan hemen sonra dünyanın iki süper gücü Sovyetler birliği ve ABD arasında başladı. Diğer savaşlar gibi kendilerine füzeler bombalar yollamıyorlardı, saldırmıyorlardı fakat aldıkları önlemlerle ve tuttukları taraflarla bunları açık açık belli ediyorlardı. Bugün içlerinden geçtikleri Vietnam ve Kore savaşı da bunlardan bazıları. Piyon gibi kullandılar bu ülkeleri.

Tarih ve nedenini açıkca yazmamışsınız. Bunun için benim son yazdıklarıma bakabilirsiniz.

Wikipedia konusunda ise size şunu diyeyim;
Türkçe wiki ve İngilizce wiki farklı!
Türkçesinde sebepler kısmında direkt olarak SSCB yazıyor.
Wiki konu girdisini İngilizce yaptığınızda ise bunu sadece bir varsayım olarak yorumluyor.

Yani kısacası sizin sağlam kaynağınız size ikili cevap veriyor.

Sovyetlere gövde gösterisi yapmak demek bu sözle eş değer zaten, sözün gerçek olmasını sormamış bu iddianın doğru olup olmadığı sorulmuş. Wikipedia kaynağı attım, foruma bir daha girmeyeceğim gibi iddialı laflara ne gerek var ki?

Küba Füze Krizi'nde az daha yaşanıyordu, Allah korudu açıkçası :D
hocam kaynak gösterin dedikçe kaçmanız isabetli olmuş

Hocam kaynak gösterin dedikçe kaçmanız isabetli olmuş

Kaynak attım işte, Wikipedia'dan attım. Soğuk savaş hakkında az çok bilgisi olan birisi bilir zaten bunu, soğuk savaşla ilgili herhangi bir kaynakta da bu bilgilere rastlayabilirsiniz daha detaylı şekilde. Cevabını bildiğim ve arkasında durabildiğim bir fikrim varsa neden kaçayım?

Kaynak attım işte, Wikipedia'dan attım. Soğuk savaş hakkında az çok bilgisi olan birisi bilir zaten bunu, soğuk savaşla ilgili herhangi bir kaynakta da bu bilgilere rastlayabilirsiniz daha detaylı şekilde. Cevabını bildiğim ve arkasında durabildiğim bir fikrim varsa neden kaçayım?

Adam sözün kaynağını soruyor atom bombası atarak göz dağı vermesini sormuyor mağarada yaşasan bile göz dağı olduğunu bilirsin ama sen burada kaynak veremiyorsun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı