Kayra342727
Hectopat
Soğuk savaş dönemi.Mesela hangi yılda?
Soğuk savaş dönemi.Mesela hangi yılda?
Soğuk savaş dönemi.
Biliyorum ama 1949 öncesi dahi olsa sovyetlere o bombayı atamazdı bence büyük bir risk almış olurdu.Yani Sovyetlerin sonradan (1949) nükleere sahip olduğunu biliyorsun.
Biliyorum ama 1949 öncesi dahi olsa sovyetlere o bombayı atamazdı bence büyük bir risk almış olurdu.
Wikipedia kullanmak yerine biraz düşünürseniz
Başlamanız için birkaç soru sorayım;
Soğuk savaş ne zaman başladı?
Soğuk savaş neden başladı?
Düşünüyorum da zaten, önünüze Wikipedia gibi sağlam bir kaynaktan bilgi atıyorum. Bunu inkar etmeye gerek var mı sizce de?
Soğuk savaş, 2. Dünya Savaşı'ndan hemen sonra dünyanın iki süper gücü Sovyetler birliği ve ABD arasında başladı. Diğer savaşlar gibi kendilerine füzeler bombalar yollamıyorlardı, saldırmıyorlardı fakat aldıkları önlemlerle ve tuttukları taraflarla bunları açık açık belli ediyorlardı. Bugün içlerinden geçtikleri Vietnam ve Kore savaşı da bunlardan bazıları. Piyon gibi kullandılar bu ülkeleri.
hocam kaynak gösterin dedikçe kaçmanız isabetli olmuşSovyetlere gövde gösterisi yapmak demek bu sözle eş değer zaten, sözün gerçek olmasını sormamış bu iddianın doğru olup olmadığı sorulmuş. Wikipedia kaynağı attım, foruma bir daha girmeyeceğim gibi iddialı laflara ne gerek var ki?
Küba Füze Krizi'nde az daha yaşanıyordu, Allah korudu açıkçası![]()
Hocam kaynak gösterin dedikçe kaçmanız isabetli olmuş
Kaynak attım işte, Wikipedia'dan attım. Soğuk savaş hakkında az çok bilgisi olan birisi bilir zaten bunu, soğuk savaşla ilgili herhangi bir kaynakta da bu bilgilere rastlayabilirsiniz daha detaylı şekilde. Cevabını bildiğim ve arkasında durabildiğim bir fikrim varsa neden kaçayım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.