ABD hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim desteğim fark etmiyor takım tutmaktan farkı yok sizinkiler de öyle.

Ama düşüncem adamlar koskoca kuzey ve güney Amerika kıtalarına sahip çok gelişmişler. Ekonomileri harika ve güzel bir devlet.

Suç oranları ve silah barındırma tarzı olaylardan ve serbestlikten dolayı Amerika tarzı bir yerde yaşamak istemezdim.
 
Her devlet kendi çıkarını düşünür ancak Amerikalı'lar biraz daha fazla düşünüyorlar. Lord Palmerston'ın bir sözü var. "İngiltere'nin ebedi dostları ve düşmanları yoktur, değişmez çıkarları vardır". Bu söz her ülke için geçerlidir. Ve bugün ABD'nin çıkarları bizim topraklarımızı dahi tehdit eder bir vaziyette. Asala, PKK, FETÖ gibi terör örgütlerine çok çok büyük destekler sağlayarak Türk egemenliğini sarsmaya çalıştılar, çalışıyorlar ve güçleri yettiği sürece çalışacaklar. Eski Amerikan dış işleri baknı şöyle demişti: "Orta Doğu'da Türkiye de dahil 22 ülkenin sınırları değişecek." korkarım bu ülkelerin içinde müttefikleri olan Türkiye'de var. Ama ilk aldığım alıntıda olduğu gibi devletlerin dostları değil çıkarları olur. Bizler ise bu doğrultuda bizi parçalamalarına izin vermemeliyiz.
İkinci olaraksa Amerikan halkını pek de hoş bulmuyorum. Tek bir ulusal bilince sahip olmayan bu halk, genel olarak yozlaşmış ve cahil görülüyor. Tabii bizzat şahit olmadığım için bu konuya çok fazla bir şey diyemiyorum. Saygılar.

Rusları desteklemeyin o zaman Amerikan karşıtıysanız.

Benim desteğim fark etmiyor takım tutmaktan farkı yok sizinkiler de öyle.

Ama düşüncem adamlar koskoca kuzey ve güney Amerika kıtalarına sahip çok gelişmişler. Ekonomileri harika ve güzel bir devlet.

Suç oranları ve silah barındırma tarzı olaylardan ve serbestlikten dolayı Amerika tarzı bir yerde yaşamak istemezdim.
Japonya'nın izolasyonunu bitiren ülke Amerika'dır bilinmeyen bilgi. Komodor Matthew Calbraidh Perry emrindeki gemiler ile 1852-1853 ve 1854'de keşif gezisi gerçekleştiriyor. tabi Japonya'da o dönem yabancıların ülkeye girişi yasak, halkın dışarı bir ülkeye gitmesi de yasak, ekonomik olarak geri kalmış siyasal olarak savaş ağalarının elinde olan feodal bir devlet. Britanya Rusya Fransa Japonyayı unutuyor sonra akıllarına geliyor Ruslar ve diğer milletler yavaş yavaş Japonya'da güç sahibi olmaya başlarken tabi Amerika'da fransız kalmıyor (ABD gene aynı). Komodor Perry Amerika'yı Pasifikte Britanya Rusya Fransa gibi ülkelerin seviyesine getirmeye yardımcı oldu. ABD ile Tokugawa (Japonya) Sogunlugu arasında ticaret anlaşması imzalanıyor. Avrupalilarin ülkeye girişinden sonra Japon ekonomisi ayvayı kökünden yiyor. Bugün Japonya'da Komodor Matthew Calbraidh Perry'yi pek seven yoktur zaten Amerikan halkınin bile az bildiği bir kişi, seveni de var sevmeyeni de.

Rusların da kalan farkı yoktur. Ruslar k*rtlerin ve arapların baş destekçisidir ABD hükümetinden sonra.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Lord Washington Bu Rus muhabbeti nedir anlamadım? Niçin bu kadar kafaya taktınız Rusları? Desteklemiyoruz zaten onları o kadar yazdım devletlerin dostu düşmanı yoktur çıkarı vardır diye. Ben ne destekleyeceğim kardeşim Rusları, Amerikalıları. Ben bir kendi milletimi tanırım o kadar. Türkiye Cumhuriyeti de böyle yapmalıdır. Çıkarına göre gerektiği zaman Rusları, gerektiği zamansa Amerikalıları destekler gibi görünmelidir ancak onların aslında bizi alt etmeye, bölmeye çalışan devletler olduğunu unutmamalıdır. Türk Devletinin devlet geleneği Orta Doğu'daki en köklü gelenektir. Anadolu'da inşaa ettiğimiz bu 1000 yıllık devlet geleneği de şahittir ki ne Rus ne İngiliz ne Alman ne de bilmem ne bela bizim dostumuz olmamıştır, olmayacaktır. 19. Yüzyıldan beri Anadolu'da azınlıklar için misyoner okulları vasıtasıyla bizi tahrip etmeye çalışan ve terör yolu ile Türk Devletini kendi kuklaları haline getirmeyi çalışan Amerikayı da, yüzyıllardır mücadele halinde olduğumuz Rusyayı da kardeşimiz olarak göremeyiz. Dengeler sebebiyle salt bir düşmanlık içerisine de giremeyiz. Sizi bu milletin bir ferdi olarak Türk milletinin çıkarlarını gözetmeye davet ediyorum. Zira aynı kazanda kaynıyoruz.
 
Ruslar ABD'yi her konuda geçerse b. Ku yedik çünkü Ruslar İstanbul'u tsargrad yapmak için gelecek.

Rusya Çin ve İran'ın gücünün tamamen bitirilmesi gerek.

Rusya, Çin ve İran gibi devletlerin bitirilmesi durumunda Amerika gibi batı devletlerinin karşısında kim duracak peki?
 
Yerleşme planına gerçekten hayran kaldığım bir ülke küçüklüğümden beri hayalimdir öyle bir yerde yaşamak.
 

Geri
Yukarı