ABD'de Çalışmak İçin Vatandaşlık Zorunluluğu

AlanTuring

Megapat
Makaleler
9
Arkadaşlar geçenlerde şöyle bir şey duydum "ABD'de bazı üst düzey şirketlerde çalışmak için ABD vatandaşı olma zorunluluğu gerekiyor". Bunun doğruluk payı nedir ve bu yasa hakkında bilgisi olanlar bilgilendirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur. Aslında tam olarak doğru denemez, şirket insiyatifinde bir şey ancak ABD’de belli bir süre iş izni ve çalışma tarihi alabiliyorsun, dışarıdan gelip direk yeni memleketin gibi yerleşemiyorsun. Hal böyle olup zamanın kısıtlı olunca birçok şirket, özellikle üst düzey olanlar vatandaşlığın olmadan kabul etmiyorlar, malum herkes devamlı işçi ister, daha baştan gidici birini niye kabul etsinler ki? Diyelim bir işe girdin, orada kendini sevdirir, başarılı olursan bu seferde yine sana ABD vatandaşlığı vermeye çalışacaklar, kim ister iyi işçisini kaybetmeyi?

Doğrudur. Aslında tam olarak doğru denemez, şirket insiyatifinde bir şey ancak ABD’de belli bir süre iş izni ve çalışma tarihi alabiliyorsun, dışarıdan gelip direk yeni memleketin gibi yerleşemiyorsun. Hal böyle olup zamanın kısıtlı olunca birçok şirket, özellikle üst düzey olanlar vatandaşlığın olmadan kabul etmiyorlar, malum herkes devamlı işçi ister, daha baştan gidici birini niye kabul etsinler ki? Diyelim bir işe girdin, orada kendini sevdirir, başarılı olursan bu seferde yine sana ABD vatandaşlığı vermeye çalışacaklar, kim ister iyi işçisini kaybetmeyi?
Çok teşekkürler, ben şey anladım. Çifte vatandaşlıkta kabul edilmiyor. Doğum yurt falan ABD olacak sanmıştım.

Rica ederim, sanmıyorum öyle bir şey olduğunu, belki çok ırkçı bir firmaya denk gelirsen anca, o da istisna olur yani. Bende bunları YouTube’dan öğrendim, Tektabanca adlı kanalda anlatıyor bu tip mevzuları istersen birde orada dinle baştan.
SpaceX gibi yerlerde çalışabilir miyiz yani eğer vatandaşlık alırsak? Yazılım alanıyla ilgileniyorum.

Hedefin SpaceX gibi yüksek firmalarsa zaten bir başvurunda senin hiçbir şey ile uğraşmana gerek kalmaz, havada kaparlar, gerekli herşeyi senin için hallederler. :)
SpaceX’te çalışmadığımdan işe alma kriterleri nasıldır bilemem ancak beni de method mühendisi olarak işe alsalar memnun olurdum doğrusu. :D

Teşekkürler yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışacağım tabi. Benim uzaya aşırı ilgim varda. Ülkede bilim yok, fizik okuyamadığımdan diğer ilgi alanım olan yazılıma yöneldim. O şekilde yardımcı olayım diyorum çalışmalara :). Ama giremezsem de dünyanın sonu değil kapasite nereye kadarsa o kadar yaparım :). Pek çok şeye ilgi duyuyorum mesela Xbox gibi şeylerde çalışmakta ilgimi çekiyor. Microsoft falanda var ve hepsi ABD' de o yüzden sordum şu ABD olayını :D. Teşekkür ederim tekrardan aklımdaki sorular gitti.

SpaceX Amerikan vatandaşı olmayanları bunyesinde barındırmiyor. Hatta Elon Musk'a bu soru yöneltildiğinde bunun kendi şirketiyle değil de Amerika'nın yasalarıyla ilgili olduğunu söyleyip elimizden birşey gelmiyor şeklinde devam etti.

Çalışmak için vatandaş olma zorunluluğu yok ama amerikada firmalar önce amerikan vatandaşlarını, sonra green card (yeşil kart) sahiplerini işe alma eğilimdeler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı