ABD'de neden bu kadar evsiz var?

suskunkedi

Hectopat
Katılım
27 Eylül 2019
Mesajlar
2.300
Makaleler
3
Çözümler
3
Amerika'da yaşamak bu kadar kolaysa her şey ucuzsa refah seviyesi varsa neden ABD de "araştırmada, 2019 Ocak resmi kayıtlarına göre, ABD genelinde 568 bin kişinin evsiz olarak hayatını sürdürdüğü, KOVID-19 nedeniyle bu sayıya, bu yıl 250 bin kişinin daha katılabileceği uyarısı yapıldı."bu kadar evsiz var?

 
Nüfus çok, fabrikalaşma fazla. Nitelik arayışı da aynı şekilde yüksek. Göçmen sayısı da fazla.

Ama gel bunu bizim buradakilere anlat. Adam doğru düzgün bir üniversite bile okumadan Amerika hayali kurup hayatının kurtulacağını sanıyor. Kusura bakma abi, göçmensen ve kendine belirli bir nitelik katıp geliştirmediysen orada olduğu gibi evsiz kalırsın, kiranı bile zor ödersin.
 
Çünkü sanıldığı gibi değil. Acımasız bir sistemi var. "Refah yüksek, yaşam rahat, her şey ucuz..." Kime göre neye göre? Herkes TR şartlarına göre karşılaştırıyor ancak oradaki okuyan ya da yaşayan arkadaşlarım vasıtasıyla edindiklerime göre, göründüğü gibi değil.

Vasıfsızsan her yerde aynı hayatı yaşarsın, insanların şunu kavraması gerekiyor. Hiçbir ülke, hiçbir şeyi olmayan bir insana hayrına yatırım yapmaz. Bazıları ülkede bile barındırmıyor hatta.
 
Çünkü sanıldığı gibi değil. Acımasız bir sistemi var. "refah yüksek, yaşam rahat, her şey ucuz..." kime göre neye göre? Herkes TR şartlarına göre karşılaştırıyor ancak oradaki okuyan ya da yaşayan arkadaşlarım vasıtasıyla edindiklerime göre, göründüğü gibi değil.

Merakımdan soruyorum, ne gibi bir acımasız sistem bu? Takip ettiğim insanlar neden o zaman 2 senede ev araba diziyorlar. Bunu açıkalayabilir misiniz?
 
Merakımdan soruyorum ne gibi bir acımasız sistem bu? Takip ettiğim insanlar neden o zaman 2 senede ev araba diziyorlar bunu açıkalayabilir misiniz?

Takip etttiğin kişi dedin. Dahası yok sen sadece başaranları görüyorsun. Görmediklerin bir hayli fazla.
 
Merakımdan soruyorum, ne gibi bir acımasız sistem bu? Takip ettiğim insanlar neden o zaman 2 senede ev araba diziyorlar. Bunu açıkalayabilir misiniz?
Doğuştan maddi durumu (Baba sayesinde.) iyi olan kişiler bi zahmet zaten orada yatırım yaparak zengin olsunlar. Ama sen cebinde 2000-3000TL ile ABD'ye git bakalım nasıl hayatta kalıcaksın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı