ABD'de neden bu kadar evsiz var?

Çünkü sanıldığı gibi değil. Acımasız bir sistemi var. "refah yüksek, yaşam rahat, her şey ucuz..." kime göre neye göre? Herkes TR şartlarına göre karşılaştırıyor ancak oradaki okuyan ya da yaşayan arkadaşlarım vasıtasıyla edindiklerime göre, göründüğü gibi değil.

Vasıfsızsan her yerde aynı hayatı yaşarsın, insanların şunu kavraması gerekiyor. Hiçbir ülke, hiçbir şeyi olmayan bir insana hayrına yatırım yapmaz. Bazıları ülkede bile barındırmıyor hatta.

Hocalarım orada asgari ücret saatlik belirleniyor. Orada izin günleri çok yok muş bazılarında hiç yokmuş bu konuda bilgi almak isterim.
Sağlık konusunda bacağınız kesilmedikçe ambulans çağırmayın diyiliyor sağlık masraflarınn çok olduğu söyleniliyor. Bu konuda da bilginiz varsa açıklar mısınız?
 
Doğuştan maddi durumu (Baba sayesinde.) iyi olan kişiler bi zahmet zaten orada yatırım yaparak zengin olsunlar. Ama sen cebinde 2000-3000TL ile ABD'ye git bakalım nasıl hayatta kalıcaksın.
2 - 3K ya zaten gidilmiyor. Vatandaş olmak istesen bile 15 - 20K $ getirmen isteniyor yanında.
 
Çim biçerek kazandığı parayla hayatınızda göremeyeceğiniz sistemi dizebilen de var. Çocuktan bahsediyorum elbette.

Evet var, bu da tam olarak alım gücüne bağlı olmakla beraber, ailesiyle yaşayan, geçim derdi olmayan çocuklar için, ABD tarzı ülkelerde bu durum gayet normal.
 
Adam doğru düzgün bir üniversite bile okumadan Amerika hayali kurup hayatının kurtulacağını sanıyor. Kusura bakma abi, göçmensen ve kendine belirli bir nitelik katıp geliştirmediysen orada olduğu gibi evsiz kalırsın, kiranı bile zor ödersin.
Hayatı kurtulabilir. Evsiz kalanların hepsinin siz gerçekten vasıfsız olduğu için mi evsiz kaldığını sanıyorsunuz? Öyle değil. Onların birçoğunun zihinsel sorunları var, alkole, uyuşturucuya bağımlı olanları var vs... Vasıfsız bir insanın hayatı kurtulabilir. Yüksek yaşam standartlarına ulaşabilmesi biraz zor olsa da Türkiye'de ortalama bir bölümün diplomasını alan ile yaklaşık aynı/belki daha iyi bir hayata sahip olabilir. Her şey akılda bitiyor. Diploman yoksa, vasfın yoksa evsiz kalacaksın diye bir şey olamaz.
Vasıfsızsan her yerde aynı hayatı yaşarsın, insanların şunu kavraması gerekiyor.

Buna da katılamayacağım.
 
Buna da katılamayacağım.

Kendi görüşlerimiz, saygı duyuyorum. Ben sadece sanıldığı gibi hayatların olmadığını söylemeye çalışıyorum. İnsanlar bir yere kapak atayım da gerekirse asgari ücrete sahip olayım düşüncesine sahip. Bu bana göre sağlıklı bir düşünce değil.

Vasıf'tan kastım da diploma falan değil bu arada, o sadece bir tanesi.
 
Vasıfsızsan her yerde aynı hayatı yaşarsın, insanların şunu kavraması gerekiyor.
Cok guzel ozetlemissiniz.. Sikayet etmekle, "ama..ama.. ama orda baskalari daha iyi kazaniyor, lanet olsun kaderime dostum" demekle degirmen donmuyor. Az tuttugunuzu koparin, kendinize birseyler katin, kendinize "vasif" katin, ilgili olun, ogrenin, ogretin, paylasin, dinleyin... gerisi corap sokugu gibi gelir zaten
 

Geri
Yukarı