ABD'de yaşamak

İşte bu sene LGS var.
Otur dersine çalış. Böyle hayaller tadında olduğu sürece güzeldir. Hele filmlerden,dizilerden özenip böyle düşünüyorsan çok daha kötü olur. Ben çalışmadım ortaokulda pişmanım. YKS için elimden geleni yapıyorum. Sende elinden geleni yap.

Green Card'ın tek farkı oy kullanamamak diye biliyordum ama sanırım başka şeyler de varmış: ABD'nin vatandaşlarına sağladığı bazı şeylerden yararlanamamak, başka bir ülkede ikamet edilmeye başlandığında Green Card'ın iptal olması gibi gibi.
5 yıl yaşayınca yada 5 yıldan önce evlenirse vatandaş olursun ve herşeyin imkanı açılır. Dediğim gibi araştırmaya değmiyor malesef şu anda.

5 yıl yaşayınca yada 5 yıldan önce evlenirse vatandaş olursun ve herşeyin imkanı açılır. Dediğim gibi araştırmaya değmiyor malesef şu anda.

Bence de hocam şu an sadece hayal, birkaç sene önce az da olsa mümkündü ama artık çok zor. İleride ne olur bilinmez.

Bence de hocam şu an sadece hayal, birkaç sene önce az da olsa mümkündü ama artık çok zor. İleride ne olur bilinmez.
Çok zorla çok kolay ile alakası yok şuan herşey eğitimine bağlı. Sen şirkete "Ben bu bu yazılım dillerini biliyorum beni Amerika'ya çekin çalışmak istiyorum." dediğin zaman senin yeteneklerine bakıyorlar. Ne kadar bilgi o kadar imkan.

Çok zorla çok kolay ile alakası yok şu an her şey eğitimine bağlı. Sen şirkete "ben bu bu yazılım dillerini biliyorum beni Amerika'ya çekin çalışmak istiyorum." Dediğin zaman senin yeteneklerine bakıyorlar. Ne kadar bilgi o kadar imkan.

Orası öyle tabii ki, vasıflı, vizyon sahibi olan adama her kapı açılır.

ABD'ye gidip yerleşmek artık eskisi gibi kolay değil. Birde zaten Müslüman kökenli/çoğunluklu bir ülkeden geliyorsanız işiniz Avrupa'dan gelen bir göçmene karşı çok daha zor. Üniversitenizi okuyun, kendinizi geliştirin sonra isterseniz gitmeyi deneyebilirsiniz ama şu "Ben oraya gitsem 5-10k$ maaş alsam tamamdır" kafayla giderseniz çok üzülürsünüz. Üst düzey yetenekleri olan nitelikli bir insan bile öyle maaşlara (istisnalar elbette de olur) veya statüye senelerce yaşadıktan sonra belki ulaşabiliyor. Kimse sizi orada bu çocuk gelsin iş verelim diye beklemiyor. Sizin gibi yüz binlerce insan dünyanın her yanından gelmeye çalışıyor. :) Ayrıca ABD, kapitalizmin dibine kadar yaşandığı bir ülke, bazı yerlerde Türkiye kadar bile sosyal devlet olamıyor bunları da düşünün.

Bence Avrupa'ya bakabilirsin, onlar hem daha yakın hem de nitelikli insan kıtlığı yaşıyorlar şu an ve yabancı almaya daha müsait durumdalar.

ABD'ye gidip yerleşmek artık eskisi gibi kolay değil. Bir de zaten müslüman kökenli/çoğunluklu bir ülkeden geliyorsanız işiniz Avrupa'dan gelen bir göçmene karşı çok daha zor. Üniversitenizi okuyun, kendinizi geliştirin sonra isterseniz gitmeyi deneyebilirsiniz ama şu "ben oraya gitsem 5-10K$ maaş alsam tamamdır" kafayla giderseniz çok üzülürsünüz. Üst düzey yetenekleri olan nitelikli bir insan bile öyle maaşlara (istisnalar elbette de olur) veya statüye senelerce yaşadıktan sonra belki ulaşabiliyor. Kimse sizi orada bu çocuk gelsin iş verelim diye beklemiyor. Sizin gibi yüz binlerce insan dünyanın her yanından gelmeye çalışıyor.:) ayrıca ABD, kapitalizmin dibine kadar yaşandığı bir ülke, bazı yerlerde Türkiye kadar bile sosyal devlet olamıyor bunları da düşünün.

Bence Avrupa'ya bakabilirsin, onlar hem daha yakın hem de nitelikli insan kıtlığı yaşıyorlar şu an ve yabancı almaya daha müsait durumdalar.

Türkiye'den bir abimiz gitmiş Green Card ile 5 yılın ardından vatandaşlık için başvuru yapmış kabul edilmiş ama oraya yerleşmek 1 yıl falan sürmüş bence biraz abartılıyor. Adam gerçekten kolay gitmiş. Ve ayrıca ben kendi işimi kuracağım kimseden iş beklemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı