Abonelikten iptale Millenicom deneyimi

millenicom.jpg

İyi Sosyaller;

Yeni bağlattığım Milleni.com internet hizmetinin sürecini ve ilk deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Zira abone olmayı düşünenlerin işine yarayabilir.

Bir gece saat 00:49’da arayıp abone olmak istediğimi belirttim. Yalnızca adres, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve telefon numarası (yedek numara ile beraber 2 adet) istediler. Hem Türk Telekom hem Superonline altyapım olduğunu, hali hazırda TT altyapısı ile Türk.Net abonesi olduğumu, dolayısıyla Superonline altyapı ile abone olmak istediğimi söyledim. Web sitesinde adres kontrolü yapıldığında otomatik olarak TT çıkıyor olmasına rağmen bu seçeneğe sahip olduğum için bu şekilde işlem yapıldı. Ortalama 2-7 iş günü içerisinde yetkililerin geleceğini ama Superonline daha hızlı işlem yaptığı için muhtemelen 2-3 gün içinde aranacağımı söylediler. Telefonu kapatırken bir dizi “hoş geldiniz” mesajı geldi. İçlerinde süreci takip etmemi sağlayan bir linkte mevcuttu. Ertesi sabah saat 09:11’de (yani yaklaşık 8,5 saat sonra) arandım ve uygunsam 11:30 gibi görevlilerin geleceğini söylediler.

Saat 11:15 gibi Superonline yetkilileri geldi. Bina girişinden daireye tek kablo çekildiğini, hangi altyapıyı kullanacaksam eve çekilen kabloya o hizmetin bağlandığını söylediler. Aynı şeyi Telekom yetkilileri de söylemişti daha evvel. Bunu sağlamanın bir imkânı olup olmadığını sorduğumda yardımcı olmak için evden bina girişine ayrı bir fiber hat çekildi. Şu anda hem TT altyapısı ile Türk.Net hem Superonline altyapısı ile Milleni.com kullanıyorum (1 hafta içinde son kararımı verip birini iptal edeceğim). “Şu andan itibaren en yakın zamanda internetiniz açılır, eğer Milleni.com yönlendirmesiyle karşılaşırsanız müşteri hizmetlerini arayın” dediler ancak doğrudan internete bağlandım. Tüm işlemleri 40-45 dk gibi bir sürede tamamlayıp gittiler.

ZTE zxhn H267a
model bir modem kurulumu yapıldı. Başka marka model seçeneğim var mıydı ya da kendi sahip olduğum bir modemi kullanma şansım var mıydı bilmiyorum (Zira Superonline modem konusunda sorun çıkarabiliyor, aynı altyapıya ait başka firmalarda da sorun olabilir belki).

Bu işlemlerden 1 saat kadar sonra internet profilimin aile paketi olduğunun mesajı geldi (malumunuz BTK kararları). Hemen arayıp iptal edilmesini istedim, birkaç dakika içinde standart profile geçirdiler.

Bu süreç boyunca önce bilgi almak için sonrasında işlemi başlatmak için toplam 3 defa aradım, hepsinde de gayet ilgili bir görüşme gerçekleştirdim. Her şekilde yardımcı olmaya çalıştılar. Müşteri hizmetlerinden oldukça memnun kaldım.

Uzun süreli bir hız testi kaydı tutmaya çalıştım. Her ayrı test hizmetinde 1-2 defa yüksek ping veya hızın 85 MBit civarında indiği oldu ancak sunucu değiştirdiğimde anında toparlandı, yine de kayıtlara düşük olanı yazdım. Testleri televizyonun arkasına koyduğum modeme yaklaşık 1,5-2 metre mesafedeki Wi-Fi 6 destekleyen telefonum ve bilgisayarımla yaptım. Ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz. (Ayrıca NordVPN kullanmaktayım, denediğim her ülkeye anında bağlandım ve hızım ortalama 88-98 MBit arasında kalıyor, daha aşağıya inmiyor).

Buraya kadar olan yazıyı vaktiyle 100 MBit abonelik için hazırladım. Daha sonra arayıp hızımı 200 MBit’e çıkardım. Çok hızlı biçimde işlemi yaptılar ve 10-15 dk içinde geçişim sağlandı. Kısa bir süre daha bunu kullandım ancak ayrıntılı test yapacak vaktim olmadı işimden dolayı. Belli aralıkla yaptığım denemelerde çok fazla dalgalanmalar olduğunu gördüm. 150-220 MBit arası değişiyordu hızım sürekli. Ancak sorun altyapımda değil. Zira son karar olarak tüm aboneliklerimi kapatıp Superonline’a geçtim ve bunda karar kıldım. Şu anda 500 Mbit indirme, 20 MBit yükleme alıyorum ancak hızım sürekli 550-900 MBit aralığında değişiyor. Yani tertemiz bir altyapım var ama Millenicom’da çok fazla dalgalanma mevcuttu 200MBit abonelikte. Bu sebeple bir de abonelik iptalinden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle çok sıkıntılı bir süreç oldu. İptal işlemi için birkaç farklı yol var sanırım web sitelerinde yazana göre, ben aramayı tercih ettim. Talep oluşturulması için gerekli birime aktaracaklarını söylediler. Karşıma çıkan yetkili aşırı ısrarlı bir şekilde ayrılmamam için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Şikayetimi sordu, bende televizyon, daha yüksek indirme ve yükleme hızları istediğimi söyledim. Test yapmak istedi, kabul ettim web sitelerindeki SpeedTest aracılığıyla test yaptım. Upload 9,8 MBit civarı çıkmasına rağmen ısrarla “bu düşüklük için bir arıza kaydı oluşturalım, incelemesi yapılsın” dedi. Zaten verdikleri upload hızının 10 MBit olduğunu belirtmeliyim. Çok gereksiz bir olaya takılma durumuyla baskı yiyince kabul ettim. Ancak tekrar bir işlem yapılmasını beklemeden akşam arayıp tekrar iptal ettirmek istediğimi söyledim. Yine ısrar edecekler gibi olunca “şikâyetim yok, sadece daha yüksek hız ve televizyon istiyorum” gibi sebepler sununca mecburen direk işleme aldılar. 2 gün içerisinde internetimin kesileceğini söylediler. Modemi kargoyla göndermem gerektiğini söylediler ve süreç başladı. Peşine Superonline’ı arayıp abonelik işlemlerini başlattım. Bu sebeple kesinlikle Turkiye.gov.tr üzerinden abonelik işlemi yapmanızı öneririm.

Bazı firmaların bazı saatlerde sorun çıkardığı söylenir ama bu durumun Millenicom’da olmadığı aşikâr.


Aşağıda yaptığım hız testlerini ayrıntılı olarak görebilirsiniz.



SPEED TEST

SpeedTest.jpg





FAST


Fast.jpg

*Görüldüğü üzere Fast.com hız testinde bir sıkıntı var, upload hızım 10-83 MBit arasında çıktı.


nPerf

nPerf.jpg







tümü.jpg
 
Şahane bir inceleme sayfası olmuş. Elinize emeğinize sağlık.


Zahmet olmazsa buradaki test sonuçlarını da ekleyebilirseniz şahane bir içerik bütünü oluşmuş olur. Malum SoL altyapısında Bufferbloat sorunu çeken kullanıcılar olmuştu. FTTH altyapıya rağmen F BAŞARISIZ sonucu alan kullanıcılar olmuştu. Buradaki sonucunuzu da görmek isteriz.

Zaten SoL ile devam etmişsiniz işlem sonucunda. Bazı kullanıcılar dediğiniz gibi Millenicom'u SoL altyapısından aldıklarında SoL'de aldıkları randımanı burada alamadıklarından şikayetçi idi. Bunu da görmüş olduk. Gerçekten bir oturuşta okunacak bir sadelikte ve grafikleri çok güzel biçimde konuyu özetler halde sunmuşsunuz makaleyi.

Şu an hat durumunuz nasıl? 500 Mbit'i sabit alabiliyor musunuz? Netflix'te sorun var mı? Ping değerleri stabil mi?
 
Son düzenleme:
1649367696214.png


Aslında sanırım bu testin sunucuları çok uzakta, 89 ping değeri çok geldi. VPN ile bile Yunanistan'da Romanya'da daha düşük değerler alabiliyorum. Onun haricinde 500 Mbit ve altı değerleri çok ender görüyorum. Her zaman daha yukarıdayım. Ortalama 600-650 Mbit bareminde dolanıyorum. Uzun süren indirmelerde 500'e düştüğüm oluyor. Upload 18-21 Mbit arası daima. Hiçbir yerde bir sıkıntı yaşamadım. Televizyona 4K paket Netflix bağlı, ya da YouTube 4K videolar sorunsuz izleniyor. Ama dediğim gibi bu yazdıklarım Superonline için geçerli.
Bu aboneliğim daha kompleks ilerledi, yakında aynı şekilde Superonline için hazırlamayı düşünüyorum birkaç gün içinde. Ama şimdilik anlık SpeedTest sonucum: Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
 

Yeni konular

Geri
Yukarı