Çözüldü Abra A5 v12.1 sistemle Valorant'ta takılmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Yago

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Front End Developer / Profosyonel Powerlifting Sporcusu
Merhaba arkadaşlar. Benim şöyle bir sorunum var.

Valorant'ı betasından beridir oynuyorum ve son 3 ay hariç hiçbir sorun yoktu. Son 3 aydır oyunu 60 FPS'ye sabitleyip en düşük çözünürlük olan 1024x860'ta oynamama rağmen input lag yiyorum. En azından ben input lag olduğunu düşünüyorum. Mesela FPS düşmesi yemiyorum %100 eminim FPS değerine bakıyorum hep. Ama mesela sağda adam var mouse'u ona çevirirken takılıyor.

Öyle büyük bir takılma değil 1 FPS'ye düşüyor gibi olmuyor ama yine de anlık reflekslerin önemli olduğu bir oyunda zevkimin içine ediyor. FPS kısıtlamasını kaldırıyorum, 190-200 FPS görünüyor ama Mouse'umu 1cm yukarı kaldırabilmek için uğraş veriyorum ki aşağıya bir örneğin videosunu bırakıyorum.

Video: FPS Video

Videoda mouse kullanışımı da göstermeye çalıştım. Gördüğünüz üzere mouse'u 3 kere falan yukarı yaptığımda 1 cm oynuyor. Sensim ile alakalı bir durum değil. 1000 DPI 0.43 oyun içi hassasiyet ile oynuyorum. Bu tarz input lag yaşamadığımda sıkıntı yok. Tek seferde çok zorlarsam arkama bile tek hamlede dönebiliyorum.

3 aydır çıldırmak üzereyim. 1.5 ay önce termal macun yeniledim, içini temizledim. İlk 1 hafta 1080p'de bile efsane oynattı 0 lag. Sonra çok çok hafiften başladı böyle aşırı nadir. Ben 4:3 alıştığım için en düşük çözünürlüğe geçtim. 1.5 ay sıfır sıkıntı oynadım. Ama son 1 haftadır tekrar başladı. Yani tamam bilgisayarım yeni değil ama en azından 4:3 de 60 FPS sabit oynamayı hak ettiğimi düşünüyorum ki oynatıyor ama sorun nereden oluyor anlamadım.

Sistemim: Monster Abra A5 v12.1

• 7.nesil kaby Lake ıntel® core™ i5-7300HQ,
  • 16 GB (2x8GB) DDR4l 1.2v 2400MHz,
  • 4 GB GDDR5 nvıdıa® geforce® GTX1050 128-BIT DX12,
  • Samsung 256 GB PM961 M.2 SATA PCI-e 3.0 X4 (okuma: 2800 MB/s - yazma: 1100 MB/s),
  • Windows 10 Pro 64 Bit kurulu ve lisanslı.

Çözüm
Selam seni çok iyi anlıyorum. Aynı sorunu ben de yaşadım. Ayni bilgisayarda çok kez format attım driverları tek tek yükleyip test ettim. Sanırım Control Center programından kaynaklanıyor. Şu an bilgisayardan kaldırdım ve öyle kullanıyorum. Ne zaman geri yüklesem aynı sorun devam ediyor. Konuyu görünce yazmak istedim. Çünkü çok sinir bozucu bir durum. Ben bu şekil çözdüm işe yarar mı bilmem.
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı