Abra A5 V16.2.1 vs Abra A5 V16.1.1

Mondoo

Centipat
Merhabalar,
Kullanıcı yorumları üzerinde gezerken sıkça Monster bilgisayarlarda mavi ekran sorunu ile karşılaşan kullanıcı yorumlarını gördüm. Teknik servisin genel cevabı da "Windows 10'nu sahte kullandığınız için" şeklindeymiş.

Aklımda"Abra A5 V16.2.1 15.6" Gaming Laptop | Monster Notebook"bunu almak vardı i7 olduğu için bunu beğenmiştim ama FreeDOS alıp W10'u bilgisayar hocama kurdurtacaktım. Bu konu beni çok düşündürttü.

Sizce bu PC'yi mi almalıyım yoksa i5 olup daha ucuz olanı yani bunu" Abra A5 V16.1.1 15.6" Gaming Laptop | Monster Notebook"alıp lisanslı W10 mu yükletmeliyim?

Pcler hakkında çok bilgim yok. Bu sene üniversiteye başlıyorum. Yazılımla ilgileneceğim dev C++, SQL, Visual Studio ve Pyton vs. kullanacağım. Oyun oynamıyorum. Yoksa Monster'dan vazgeçip başka marka pclere mi bakmalıyım bütçem maximum 5300. i5 ve i7 işlemci farkı ne kadar fazla beni ne kadar etkiler. Sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer soruna yanıt olarak i5 ve i7 arasındaki performans farkı kullanacağın programlardan ötürü çok fazla. Oyun oynayacak olsan çok bir fark yok fakat kullanacağın programlar işlemci gücü isteyen yazılımlar. 9. Nesil i7 ve sonu H ile biten işlemcili her hangi bir ürün işini fazlasıyla görecektir. Isınma problemi olmamasına dikkat et alırken.
O kadar işlemci istediğini sanmıyordum yazılım programlarının, çok yer yediklerini duymuştum bu yüzden 480ssd olan ürünlere baktım ama bana normal i5 bile işini görür demişlerdi. Isınma problemi olmamasına nasıl dikkat edebilirim ki, öneride bulunabilir misiniz? İlk bilgisayarım olacak, bilgisayarla ilgili neredeyse hiç bilgim yok günlük işlerimi halletmek dışında. Bu hafta artık siparişimi vermek istiyorum çünkü bir iki hafta sonra şehir dışına çıkacağım kafam çok karışık beni en az 4 5 yıl götürsün istiyorum. Bütün önerilerinize açığım başka model önerilerinize de açığım. Beni en çok korkutan şey freedos alıp lisanssız w10 yüklemem sorun yaratır mıydı diye korkuyordum ama herkes öyle kullanıyormuş zaten rahatladım bu yüzden.
Hocam bende de A5 v16.1.1 aldım ve yazılımı microsofttan iso olarak indirip rufustan flasha yazdırdım. Sonra bilgisayara takıp bilgisayarı açtım ve otomatikmen kurulum sayfası açıldı. Oradan kurup açtım ve hazırdı 20 liraya lisans alıp işi kapattım.
Ne zamandır kullanıyorsunuz pcyi, memnun musunuz? Bir de monsterın kasaları plastikmiş. Kasası sağlam mı duruyor?

O kadar işlemci istediğini sanmıyordum yazılım programlarının, çok yer yediklerini duymuştum bu yüzden 480ssd olan ürünlere baktım ama bana normal i5 bile işini görür demişlerdi. Isınma problemi olmamasına nasıl dikkat edebilirim ki, öneride bulunabilir misiniz? İlk bilgisayarım olacak, bilgisayarla ilgili neredeyse hiç bilgim yok günlük işlerimi halletmek dışında. Bu hafta artık siparişimi vermek istiyorum çünkü bir iki hafta sonra şehir dışına çıkacağım kafam çok karışık beni en az 4 5 yıl götürsün istiyorum. Bütün önerilerinize açığım başka model önerilerinize de açığım. Beni en çok korkutan şey freedos alıp lisanssız w10 yüklemem sorun yaratır mıydı diye korkuyordum ama herkes öyle kullanıyormuş zaten rahatladım bu yüzden.

Ne zamandır kullanıyorsunuz pcyi, memnun musunuz? Bir de monsterın kasaları plastikmiş. Kasası sağlam mı duruyor?
Monster Abra A5 v13.4 kullanıcısıyım. Bilgisayarın kasası plastik ve metalden daha avantajlı. Metalin ısı iletkenliği fazla olduğundan kolunuzu bacağınızı yakması muhtemel. Plastik olmasına rağmen ağırlığı bana fazla geliyor metal olsa sırtımda taşırdım heralde 😂 Plastiği ucuz plastik değil kaliteli malzemeden yapmışlar. Bir kaç kere yere düşürmeme rağmen ne kırılma ne de deforme görmedim. Isınma sorunu olup olmadığını internetteki yorumlara bakarak anlayacaksınız. Benim kullandığım i7 8750H işlemcili v13 kasalarda ısınma problemi yok. Size iyi işlemcili olanı alın dememin nedeni uzun süreli kullanmak istemeniz. SSD, RAM bunlar sonradan da eklenebilen donanımlar fakat işlemciyi ve ekran kartını değiştirme şansınız yok. Almışken i7 varyasyonu alın uzun seneler sizi üzmeyecektir.

Monster Abra A5 v13.4 kullanıcısıyım. Bilgisayarın kasası plastik ve metalden daha avantajlı. Metalin ısı iletkenliği fazla olduğundan kolunuzu bacağınızı yakması muhtemel. Plastik olmasına rağmen ağırlığı bana fazla geliyor metal olsa sırtımda taşırdım heralde 😂 Plastiği ucuz plastik değil kaliteli malzemeden yapmışlar. Bir kaç kere yere düşürmeme rağmen ne kırılma ne de deforme görmedim. Isınma sorunu olup olmadığını internetteki yorumlara bakarak anlayacaksınız. Benim kullandığım i7 8750H işlemcili v13 kasalarda ısınma problemi yok. Size iyi işlemcili olanı alın dememin nedeni uzun süreli kullanmak istemeniz. SSD, RAM bunlar sonradan da eklenebilen donanımlar fakat işlemciyi ve ekran kartını değiştirme şansınız yok. Almışken i7 varyasyonu alın uzun seneler sizi üzmeyecektir.
Anladım istediğim model sanırım bu sene eklenmiş çünkü çok fazla yorum almamış. O yüzden ısınma problemi olup olmadığını öğrenemeyeceğim sanırım. Bir soğutucu almayı düşünüyorum bir kaç ay sonra. Haklısınız i7 alacağım sanırım. İçime Abra a5 v16.2.1 modeli bayağı sindi. Sadece monster mı almalıyım yoksa Asus,lenova vs. gibi diğer modellere de bakmalı mıyım bilmiyorum.
Arkadaşlar merhabalar kafama takılan bir soru daha var kusura bakmayın lütfen biraz taksit taksit soruyorum gibi oldu. Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Özel Notebook'lar

Bu iki ürün arasında 400tl lık bir fark var tek farkı işlemcisinin birinin i5 iken diğerinin i7 olması. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu fiyat farkı çok saçma görüldü gözüme çünkü laptoptaki tüm sistem aynıyken sadece işlemcinin farklı olması garip geldi. Bazı i5lerin bazı i7lerden daha iyi olduğunu duymuştum. Şimdi biraz kafam karıştı. Bütçemi zorlayarak i7 olanı almayı düşünüyorum ama size de bir danışayım istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı