Abra A5 v16.5 GTX 1650 laptop mavi ekran veriyor

Erenivon

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım Monster Abra A5 v16.5 arkadaşlar. GTX 1650, Intel i5 10200H yanlış hatırlamıyorsam ve PC normalde 8 GB RAM idi ama ben 8-9 ay önce 16'ya yükselttim. Aynı zamanda 3-4 ay önce bilgisayarı sıfırlamıştım flash bellek ile. Son zamanlarda mavi ekran hataları vermeye başladı. Mesela az önce CS2 oynuyordum, bir anda PC'den gelen bir cızırtı sesiyle mavi ekran verdi ve PC yeniden başlatıldı. Sorun nedir, ne yapabilirim bunu düzeltmek için?

Son düzenleyen: Moderatör:

dosyalar bunlar

Nasıl ayarlayacağım onu?

@Erenivon

• Ses sürücünüzü güncelleyin;
  • Wi-Fi sürücünüzü güncelleyin;
  • DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp bir eski sürüme geri dönün.
Sorunun ana sebebi Monster Notebook'larda sıkça karşılaşılan kbdclass.sys sorunu. Çözümünü @Plyra hoca çok güzel açıklamış.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96b-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe upperfilters anahtarını sadece kbdclass olacak şekilde değiştirin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96f-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe ise upperfilters anahtarını sadece mouclass olacak şekilde değiştirin.

Daha sonra sistemi yeniden başlatın. Kısa bir açıklama, ilk değişiklik kısayolları yöneten filtre sürücüsünü klavye sürücüsünden kaldırıyor. İkincisi ise fare sürücüsünden kaldırıyor.

Bu işlemi uygulayın. Uygulamadan önce Regedit dosyasının yedeğini almayı unutmayın.

Son düzenleme:

@Erenivon

• Ses sürücünüzü güncelleyin;
  • Wi-Fi sürücünüzü güncelleyin;
  • DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp bir eski sürüme geri dönün.
Sorunun ana sebebi Monster Notebook'larda sıkça karşılaşılan kbdclass.sys sorunu. Çözümünü @Plyra hoca çok güzel açıklamış.

Bu işlemi uygulayın. Uygulamadan önce Regedit dosyasının yedeğini almayı unutmayın.
yardımın için sağol mavi ekrandan sonra wi-fi sürücüsünü intel driver & support assistanttan güncellemiştim diğerlerini de yaparım dediğiniz gibi

@Plyra hocam yazınızda her mavi ekran için yapmayın demişsiniz ben yapmalı mıyım peki?

Yardımın için sağ ol mavi ekrandan sonra Wi-Fi sürücüsünü Intel driver & Support assistanttan güncellemiştim diğerlerini de yaparım dediğiniz gibi.

@Plyra hocam yazınızda her mavi ekran için yapmayın demişsiniz ben yapmalı mıyım peki?

Yapın hocam yapmadan belirttiğim gibi yedeğinizi alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı