Abra A5 v16.6 alınır mı?

Bütçe
10000-11000
Clevo kasada ısınma sorunları olduğu aklımdan çıkmış. Bunu göz önünde bulundurun diyeceğim ama o bütçeye bu donanım ve kasa iyi. Altına bir tane soğutucu alırsanız pek sorun olmaz.
Ekran kartı kullanımı %50'yi geçmedikçe, yani doğru düzgün performans veremediği sürece donanımı iyi olsa ne olur hocam?

Ekran kartı kullanımı %50'yi geçmedikçe, yani doğru düzgün performans veremediği sürece donanımı iyi olsa ne olur hocam?
Hocam %50 yi geçmesin demiyorum ki. Sadece ultra yerine medium-high ayarlarda oynanabilir diyorum. Tabii sizde haklısınız Monster'ın ilk serileri çok ısındğıdan şikayet vardı. Benim dayım yeni ısınmayan kasalardan kullanıyor. Ben Monster'ı sadece 3 kez deneyimledim birisi Tulpar diğer ikisi abraydı hepsi yeni kasa ısınma yoktu.

Dediğin bilgisayarı kullanıyorum. Hepsiburada'dan satın almıştım. Açıkçası Detroit: Become Human, GTA San Andreas Definitive Edition, Mount and Blade Bannerlord, Mafia Definitive Edition vb. oyunları oynadım.

Ancak ben Windows kullanmıyorum Linux kullanıyorum. Bilgisayar bu dediğim oyunlarda aşırı kolay ısındığı için şarjda Mount and Blade Bannerlord oynarken bataryam öldü haliyle sürekli şarja takarak kullanıyorum. O zamanlar kontrol merkezi kullanmıyordum. Şu an ise Linux'ta olduğum için Tuxedo Control Center kullanıyorum. Maksimum işlemci frekansını kontrol merkeziyle 2.1ghz yaparak kısıtladığım için eskisi gibi ısınma sorunu yaşamıyorum ve saydığım oyunları bu kısıtlamayla rahatlıkla oynadım açıkçası. Başka bir sorunda yaşamadım.

Not: Dediğim ısınma sorununu Windows'ta da yaşadım. Linux'a özel değil. Ağır bir oyuna girdiğim zaman işlemci 90-98 derecelere uçuyordu. Maksimum işlemci frekansını kısıtlamamdan sonra 70-85 derecelerde oluyor. Ekran kartımda 70-85 derecelerde oluyor.

Son düzenleme:
hocam öneririm ROG Strix gayet iyi bir seri. Arayıp konuşun ve GÖRÜŞÜP alın.

Dediğin bilgisayarı kullanıyorum. Hepsiburada'dan satın almıştım. Açıkçası Detroit: Become Human, GTA San Andreas Definitive Edition, Mount and Blade Bannerlord, Mafia Definitive Edition vb. oyunları oynadım.

Ancak ben Windows kullanmıyorum Linux kullanıyorum. Bilgisayar bu dediğim oyunlarda aşırı kolay ısındığı için şarjda Mount and Blade Bannerlord oynarken bataryam öldü haliyle sürekli şarja takarak kullanıyorum. O zamanlar kontrol merkezi kullanmıyordum. Şu an ise Linux'ta olduğum için Tuxedo Control Center kullanıyorum. Maksimum işlemci frekansını kontrol merkeziyle 2.1ghz yaparak kısıtladığım için eskisi gibi ısınma sorunu yaşamıyorum ve saydığım oyunları bu kısıtlamayla rahatlıkla oynadım açıkçası. Başka bir sorunda yaşamadım.

Not: Dediğim ısınma sorununu Windows'ta da yaşadım. Linux'a özel değil. Ağır bir oyuna girdiğim zaman işlemci 90-95 derecelere uçuyordu. Maksimum işlemci frekansını kısıtlamamdan sonra 70-80 derecelerde oluyor. Ekran kartımda 70-80 derecelerde oluyor.
Hocam ek olarak dediğiniz olaya ekleme yapayım laptop markaları genellikle pil ayarlarından işlemci boost aktif edip agresife çekiyor size bir videoyla örnek göstereceğim ne demek istediğimi anlarsınız umarım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

edit:Bu videodakileri yapmadan önce Asus Tuf Gaming A15(FA507RM) FIFA 22'de 98 dereceyi görüyordum uyguladıktan sonra 83 ü geçmedi. FPS değerleri aynı olmasına rağmen 15 20 derece fark ediyor.

hocam öneririm ROG Strix gayet iyi bir seri. Arayıp konuşun ve GÖRÜŞÜP alın.

Hocam ek olarak dediğiniz olaya ekleme yapayım laptop markaları genellikle pil ayarlarından işlemci boost aktif edip agresife çekiyor size bir videoyla örnek göstereceğim ne demek istediğimi anlarsınız umarım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hatay, Kayseri, Niğde ve Adana dışında görüşüp alamam maalesef. Get ile satarsa alabilirim ancak.

Not: Dediğim ısınma sorununu Windows'ta da yaşadım. Linux'a özel değil. Ağır bir oyuna girdiğim zaman işlemci 90-95 derecelere uçuyordu. Maksimum işlemci frekansını kısıtlamamdan sonra 70-80 derecelerde oluyor. Ekran kartımda 70-80 derecelerde oluyor.
Hangi dağıtım hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı