Abra A7 V6.2 RAM Takviyesi

Mugen_

Kilopat
Herkese merhaba.

Ben 3 yıldır Abra A7 v6.2 laptop kullanıyorum, son zamanlarda Adobe programlarını kullanmaya başladım ve 8 GB RAM yetmemeye başladı. Servisi arayım sordum ve 450 lira fiyat söylediler ek 8 GB için.

Benim korkum şu, 3 yıl sonrasında RAM eklersem uyumsuzluk sıkıntısı yaşar mıyım? Bilgisayara çok ihtiyacım var ve bozulmasını göze alamıyorum. Ayrıca sizce 450 lira fazla mı?

RAM yükseltmesini kendiniz elle yapabilirsiniz. İkinci el bakabilirsiniz.
450 TL çok, ben 4GB DDR4 2400 MHz Notebook RAM'ini 80 TL'ye aldım, siz düşünün.

Hocam, fiyat banada çok fazla geldi ama şu aralar bilgisayara çok ihtiyacım var, eğer bir şekilde yanlış yaparsam çok kötü olur, korkum bu yönde. Bilgisayarcılara kendimden daha az güveniyorum zaten.

Ayrıca sizce bir uyumsuzluk sıkıntısı vs. çeker miyim?

Hocam, fiyat banada çok fazla geldi ama şu aralar bilgisayara çok ihtiyacım var, eğer bir şekilde yanlış yaparsam çok kötü olur, korkum bu yönde. Bilgisayarcılara kendimden daha az güveniyorum zaten.

Ayrıca sizce bir uyumsuzluk sıkıntısı vs. çeker miyim?
Uyumlu RAM'i aldığınız sürece bir sıkıntı yok. RAM takmak çok kolay, internetten birkaç video izlesiniz bile halledersiniz öyle çok zor bir şey değil.
Cihazınız da mevcut olan RAM'in frekansını (MHz) ve DDR tipine göre aynı değerlere sahip 8 GB bir RAM almanız yeterli olur. Emin olamıyorsanız RAM özelliklerinizi buraya atın, yardımcı olalım. Mevcut RAM'iniz ile ilgili detaylı bilgilere AIDA64 programı ile bakabilirsiniz.

Uyumlu RAM'i aldığınız sürece bir sıkıntı yok. RAM takmak çok kolay, internetten birkaç video izlesiniz bile halledersiniz öyle çok zor bir şey değil.
Cihazınız da mevcut olan RAM'in frekansını (MHz) ve DDR tipine göre aynı değerlere sahip 8 GB bir RAM almanız yeterli olur. Emin olamıyorsanız RAM özelliklerinizi buraya atın, yardımcı olalım. Mevcut RAM'iniz ile ilgili detaylı bilgilere AIDA64 programı ile bakabilirsiniz.

Hocam çok çok memnun olurum,

Memory de bu gözüküyor ama sanırsam istediğiniz bu değil, bilemedim :)

edit. birde ayrıca sonradan şunu gördüm

DIMM1: GKH800SO51208-1600 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)

Mevcut RAM'iniz 8GB DDR3 1600 MHz SODIMM CL11 1.5V.
Aynı değerlere sahip herhangi bir RAM aldığınızda problem yaşamazsınız.
Örneğin: Kingston KVR16S11/8 8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM
Alternatif bol, daha uygun fiyata da bulunabilir.
İsterseniz 2. el de bakabilirsiniz. Çok daha uyguna gelir.

Hocam ben herhalde 1-2 kez 2. el alışveriş yaptım, onda da umduğumu bulamamıştım. Örneğin şunu gördüm

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Notebook Sodimm Ram (KVR16S11/8) - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 656869285

Şimdi ben buna nasıl güveneyim? Gerçekten anladığımı söyleyemem.

(ayrıca pm atmaya çalıştım size ama sanırsam yok burada? :)
Mevcut RAM'iniz 8GB DDR3 1600 MHz SODIMM CL11 1.5V.
Aynı değerlere sahip herhangi bir RAM aldığınızda problem yaşamazsınız.
Örneğin: Kingston KVR16S11/8 8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM
Alternatif bol, daha uygun fiyata da bulunabilir.
İsterseniz 2. el de bakabilirsiniz. Çok daha uyguna gelir.

Hocam ben biraz geç uyandım cpu-z işine, bir size sorayım dedim. Galins benim ram 1.35 V muş.

Ram satın aldım, kargo daha bugün geldi. Takmadan bir bakınayım dedim ve 1.35V ile 1.5V farkediyormuş onu öğrendim. Satın aldığım ram de 1.5 V. Sıkıntı çıkarıyor sanırsam değil mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı