İnceleme AC Odyssey

Öncelikle herkese merhabalar. İlk kez inceleme yazacağım, eksiklerim olursa kusura bakmayın. önerileriniz olursa belirtebilirsiniz. (inceleme bölük pörçük oldu iyice, ilk denemem olduğu için kusura bakmayın)
-
1724349956316.png

-
Hikaye

Kassandra'nın geçmişi

Karakterimiz Kassandra Sparta'da dünyaya gelmiş, küçük yaşta babası Spartalı komutan Nikolaos tarafından eğitilmiş, dövüşme kabiliyetini küçük yaşta kazanmıştır. Henüz çocukken kardeşi Alexios dünyaya gelmiştir. Aile mutlu şekilde yaşarken günün birinde bir rahip bir kehanet dolayısıyla Alexios'un ölmesi gerektiğini söyler. Nikolaos geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olduğu için bunu kabul eder. Kardeşini kurtarmaya çalışan Kassandra rahibin ölümüne sebep olur ve ceza olarak kardeşi gibi o da uçurumdan atılır. Şanslıdır ki sağ kurtulmuştur. Suyun kenarında bir kayık bulur ve denize açılır. Dalgalara dayanamayıp kıyıya vurduğunda Kephallonia'lı dolandırıcı Markos tarafından bulunur ve yetiştirilir.
-
Oyunun başlangıcı, M.Ö 431
-
Oyun M.Ö 431 yılında, Peloponez Savaşı'nın sürdüğü bir dönemde, Kephallonia adasında başlıyor. Kassandra burada Elpenor adlı bir adamla tanışır ve ''The Wolf'' lakaplı Sparta komutanını öldürmek üzere bir iş alır.
-
Hikayenin bundan sonraki kısmına değinmek istemiyorum, kendiniz tecrübe etmeniz adına.
-
1724351915396.png

-
Oynanış

Oynanışa gelirsek, Origins'e TEMEL olarak benzer olsa da farklılıklar var. vuruş hissi aynı ne yazık ki. oyunu Origins'ten farklı kılan şey kesinlikle silah, zırh çeşitliliği ve yetenek ağacı.

1724352036379.png

Yetenek ağacı şu şekilde, başta küçük gelse de oynanışa bayağı bir çeşitlilik sağlıyor. Oyunda 3 farklı tür build kasabildiğiniz için de (Hunter, Warrior, Assassin) aksiyon çok sıkmıyor. Ranged ve Melee adlı iki tür olmak üzere başta dört sonra sekizer tane yetenek kuşanabiliyorsunuz. (4-4 8-8, yani başta 4 ranged 4 melee sonra 8 ranged 8 melee) Fakat yetenekleri atmak için adrenaline ihtiyaç var. (mana gibi düşünün) çoğu yetenek bir mana harcarken 1-2 yetenek 3 mana harcıyor. manayı da düşmanlarınıza düz vuruş attıkça kazanıyorsunuz. Mana sağlayan bir skill de var ayrıca. 3 mana veriyor.
-
1724352272987.png

-
Gelelim gemi aksiyonuna, öncelikle gemi işi olmamış. yapamamışlar. Adrestia adlı bir gemiyi kullanıyor ve onu geliştirebiliyoruz.
-
1724352322773.png
Geliştirme olarak da geminin hasarı ve canını artıran geliştirmeler yapabiliyor, 4 tane de mürettebat atayabiliyoruz. (her birinin farklı etkileri oluyor)
2 farklı türde saldırabiliyor gemimiz. ok ve mızraklar. bunların ateşli versiyonları da var. (Legacy of First Blade DLC'si ile ilkel düzeyde bir top da geliyor)
Canlarını azalttığımız gemilere board atabiliyoruz, başarılı olursak geminin %30-%40 civarı bir canı doluyor. Gemiyle çok işiniz olmayacak, haberiniz olsun.
-
Boss Fightlar
Oyunda iki elin parmağını geçmeyecek kadar boss fight var, bunların kimisi insanlar kimisi mitolojik yaratıklar ile oluyor. Medusa dışında heyecanlandıran olmadı. bir de oyunun sonundaki olabilir.
-
Görev dizaynı ve açık dünya
Oyunun ana görevleri sanki oyunun dünyasını tanıtmak için yapılmış. Kale bastığın görev sanki diğer kalelere de git diye yapılmış gibi. ayrıca oyunda oyun aynı anda 2-3 görev birden veriyor önünüze, istediğiniz sırada yapmanız için. serbestlik vereceğiz diye çorba yapmışlar mevzuyu. bazı zamanlarda hikayeyi kafada oturtmak için çaba harcamanız gerekiyor. Açık dünyaya da değineyim hazır gelmişken, oyunun haritası ÇOK BÜYÜK. 256km2. 2 tane de DLC haritası var. 256km2 ye dahil olmayacak şekilde. bazı yerlerde özellikle kırsal alanlarda harika manzaralar ile karşılaşacaksınız. Ne yazık ki şehirler her Ubisoft oyunundaki gibi ölü, yaşamıyor. boş boş yürüyen npc'ler ile dolu şehirler. sanki orada boş boş dikilen figüranlar gibi hepsi.
-
1724353766811.png

-

Ana görevler ne kadar sıkıcı ise, yan görevler o kadar iyi. özellikle ''!'' işaretli olanların bazılarında ciddi güzel hikayeler var. keyifli oluyor.
-
Karakterler

Kassandra, sanırım en kötü AC karakterlerinden. Belki de en kötüsü. Bir kişiliği yok, yapmacık. ruhsuz. Jacob, Connor bile daha iyidir bundan.
Yan karakterlere gelirsek, onlar biraz daha iyi sanırım. Tarihi kişilikler her AC oyunundaki gibi burada da var. Brasidas, Perikles gibi gibi.
1724353788322.png

-
Zırh, silahlar

Origins'in aksine set set giymektense artık parça parça zırh seçiyoruz Odyssey de. Daha çok karakter özelleştirme imkanı tanınmış diyebiliriz. Çeşit çeşit zırh, silah var. Bu yönü oyunun büyük artılarından. Miğferin görünüp görünmeyeceğini de ayarlayabiliyoruz. Hem görünüm hem de oynanış olarak çok fazla şey katıyor. Legendary zırhların kendi özel pasifleri var. (her zırh stat artışı sağlıyor ama legendary zırhlarda ayrı oynanış özellikleri var, örneğin Ezio'nun zırhının setini tamamlarsanız her başarılı parry'de bir skill'in bekleme süresini sıfırlıyor gibi) (Evet, Ezio seti var) Legendary zırh demişken, oyunda zırhların enderliği de var. Her üst seviyede farklı bir stat artıyor. diyelim ki birinci seviye common bir zırh sadece crit chance verirken, onun üst seviyesi crit chance ve assassination damage sağlayabiliyor. Demirciden de bir özellik kendiniz engrave edebiliyor, ekleyebiliyorsunuz. Bazı zırhların kendine özel parçaları var. 5 tanesini de giyerseniz özel bir etki sağlıyor size. Mesela yine Ezio seti üzerinden gidelim, bütün parçalarını giyerseniz setin özelliği açılıyor, bahsettiğim skill bekleme süresi sıfırlama mevzusu aktif ediliyor.
-
DLC'ler
-
Oyunun 2 tane DLC'si var, The Fate of Atlantis ve Legacy of the First Blade. Fate of Atlantis adından da anlaşılabileceği üzere Kassandra'nın Atlantis'te yaşadıklarını anlatıyor. Legacy of the First Blade ise Kassandra'nın peşine takılan Persli bir örgüt ile verdiği mücadeleyi anlatıyor. Fate of Atlantis hem daha uzun oynanış süresi sunuyor, hem de daha keyifli.
-
Sonuç
Oyun hem çok iyi, hem çok kötü bir oyun. ikisini birden başarabiliyor. benim puanım 78/100. Denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ana hikayesi 30-40, yan görevlere falan girişirseniz 70-80 saate çıkar. DLC'ler ile 100-110 arası oynarsınız.

Umarım yardımcı olmuştur, sorunuz varsa aşağı bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. (tabii okuduysanız 😃 )

Dosya Ekleri

• 1724352021534.png
    1724352021534.png
    808,7 KB · Görüntüleme: 36
  • 1724352333480.png
    1724352333480.png
    613,9 KB · Görüntüleme: 35
Abi biraz geç kaldın galiba ama neyse.
Güncel olması için yapmadım, benim için ayrı bir yeri var AC Odyssey'in. Güncel yapacak olsam Mirage yapar bütün öfkemi boşaltırdım herhalde, bitiremedim zaten.

En büyük eleştirim muhtemelen origins'le çok benzemesi. Origins'e 50 saat gömdükten sonra biraz sıkmıştı. Ama RPG mekanikleri daha iyi Origins'ten.

En büyük eleştirim muhtemelen origins'le çok benzemesi. Origins'e 50 saat gömdükten sonra biraz sıkmıştı. Ama RPG mekanikleri daha iyi Origins'ten.
Oynanışta farklılıklar var, zırh sisteminin değişmesi ve sağlam yetenek ağacı daha keyifli yapıyor Odyssey'i. oyunun sonu dışında çok bir RPG göremedim ben.

En büyük eleştirim muhtemelen Origins'le çok benzemesi. Origins'e 50 saat gömdükten sonra biraz sıkmıştı. Ama RPG mekanikleri daha iyi Origins'ten.

Ben önce Odyssey'i bitirip Origins'e dalınca oyun bana çok çiğ, yavan gelmişti. Bitiremeden kapattım maalesef. Odyssey'in mekanikleri falan kesinlikle daha iyi, imzamı atarım.

Ben önce Odyssey'i bitirip Origins'e dalınca oyun bana çok çiğ, yavan gelmişti. Bitiremeden kapattım maalesef. Odyssey'in mekanikleri falan kesinlikle daha iyi, imzamı atarım.
Origins deneme tahtası gibiydi, Syndicate'den sonra (o da iyi oyundur incelerim belki) geçiş süreci oldu.

Daha iyi zaten. Bir zahmet %100 şekilde aynı oyunu çıkarmasınlar. Ama temelde aşırı benzedikleri de bir gerçek.

Daha iyi zaten. Bir zahmet %100 şekilde aynı oyunu çıkarmasınlar. Ama temelde aşırı benzedikleri de bir gerçek.
aralarında 1 sene olduğundan dolayı, malum ubisoft bir şey buldu mu sömürüyor.

her halükarda şans verilmesi gerekiyor ama oyuna.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı