AC Valhalla 15-20 saatlik hikayeden sonra FPS düşüşü

Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO B650-S WIFI, RYZEN 5 7500F, NVIDIA RTX 4070 SUPER 12GB, LEXAR 6000MHZ 32 GB RAM, KINGSTON SNV3S 1TB
Meslek
Freelance Grafik Tasarımcı
Yaklaşık 20 saattir oynuyorum çoğunlukla ana görevlerden gittim ve bugüne kadar hiç FPS düşmesi yaşamadım. Yani orta ayarlarda 60 FPS oynuyordum kalabalık köyler hariç, orada da en fazla 40'lara düşüyordu. Bugün normal gezerken bir anda FPS 25 30'lara düştü kasmaya başladı. Kapatıp açınca düzeliyor fakat 10 dakika sonra tekrar kasmaya başlıyor. Sıcaklık veya RAM sorunu olsa 2 haftadır da olurdu diye düşünüyorum.

Dostum oyunun genel problemi yaşayan bir çok kişi var bu durumu daha öncede denk geldim ama çözümü var mı bilmiyorum sadece sana özel değil. Sıcaklıklarla ilgili bir sorun yok.

Harita değişimi sebebiyle olabilir. Ayrıca sıcaklıkları kontrol edin.
Aynı bölgedeyken oluyor fark etmiyor. Menü bile 10 20 fps şu an. Kapatıp açmam gerekiyor.
Dostum oyunun genel problemi yaşayan bir çok kişi var bu durumu daha öncede denk geldim ama çözümü var mı bilmiyorum sadece sana özel değil. Sıcaklıklarla ilgili bir sorun yok.
Bu baya büyük bir sorunmuş neden çözülmedi ki? Ben de bir sürü kişide gördüm fakat saçma diyip geçmiştim. Oynanmıyor resmen.

Ne zaman sorun vermeye başladı. Yeni bir güncelleme geldiyse ondan kaynaklı olabilir.

Biraz öyle hocam. Bir kaç kişi daha aynı sorun yüzünden konu açtı ama çözüm buldular mı bilmiyorum. İsterseniz forumda bir aratın.

Ne zaman sorun vermeye başladı. Yeni bir güncelleme geldiyse ondan kaynaklı olabilir.
Bir anda oldu normal göreve gidiyordum, çok anlıktı yani spesifik hiçbir şey olmadı.
Biraz öyle hocam. Bir kaç kişi daha aynı sorun yüzünden konu açtı ama çözüm buldular mı bilmiyorum. İsterseniz forumda bir aratın.
Bulamadım malesef. Neyse yapacak bir şey yok. Yabancı forumlarda anlık bir çözüm buldum, kasma yaşandığında bölge değiştirip geri gelerek çözülebiliyormuş. İdare edeceğim artık.
Oyunun dosya konumundan acvalhalla.exe nin özelliklerine girip Tam Ekran İyileştirmelerini devre dışı bıraktım ayrıca Yüksek DPI sekmesinden aşağıdaki tiki seçip Uygulamayı seçtim. Şu anlık bir sorun yok yarın tekrar deneyeceğim.

Son düzenleme:
Sıcaklıkları oynarken kontrol ettiniz mi? Isındığı için otomatik olarak işlemcinin ve ekran kartının frekanslarını düşürüyor olabilir.

Başka oyunda oluyor mu? Yoksa sadece bu oyunda mı sorun. Çünkü bu sorunu alan bir sürü kişi var.

Aynı sorun aynı zaman dilimlerinde ben de yaşadım hocam. Oyun çalışırken arka plandakileri Görev Yöneticisi'nden kapıyordum. Mesela Google Steam kapalı oluyordu, sorun yaşamıyordum. Denemediysen bir bak istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…