AC Valhalla 15-20 saatlik hikayeden sonra FPS düşüşü

Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO B650-S WIFI, RYZEN 5 7500F, NVIDIA RTX 4070 SUPER 12GB, LEXAR 6000MHZ 32 GB RAM, KINGSTON SNV3S 1TB
Meslek
Freelance Grafik Tasarımcı
Yaklaşık 20 saattir oynuyorum çoğunlukla ana görevlerden gittim ve bugüne kadar hiç FPS düşmesi yaşamadım. Yani orta ayarlarda 60 FPS oynuyordum kalabalık köyler hariç, orada da en fazla 40'lara düşüyordu. Bugün normal gezerken bir anda FPS 25 30'lara düştü kasmaya başladı. Kapatıp açınca düzeliyor fakat 10 dakika sonra tekrar kasmaya başlıyor. Sıcaklık veya RAM sorunu olsa 2 haftadır da olurdu diye düşünüyorum.

Sıcaklıkları oynarken kontrol ettiniz mi? Isındığı için otomatik olarak işlemcinin ve ekran kartının frekanslarını düşürüyor olabilir.

Sıcaklıklar yüksek fakat 20 saatlik süreçte de hep aynıydı, şu ana kadar sorun olmuyordu. 75-80 arası geziyor CPU, GPU ise 70-75 arası idi.
Başka oyunda oluyor mu? Yoksa sadece bu oyunda mı sorun. Çünkü bu sorunu alan bir sürü kişi var.
Sadece bu oyunda oldu. Anormal bir durum yani öyle sıcaklık veya ram kaynaklı değil gibi.
Aynı sorun aynı zaman dilimlerinde ben de yaşadım hocam. Oyun çalışırken arka plandakileri Görev Yöneticisi'nden kapıyordum. Mesela Google Steam kapalı oluyordu, sorun yaşamıyordum. Denemediysen bir bak istersen.
Ben hangi oyunu oynarsam oynayayım kapatıyorun her zaman zaten, bir de oyuna yüksek öncelik veriyorum.

Artı -1 Eksi
Sıcaklıklar yüksek fakat 20 saatlik süreçte de hep aynıydı, şu ana kadar sorun olmuyordu. 75-80 arası geziyor CPU, GPU ise 70-75 arası idi.
CPU yüksek gibi. Ryzen işlemcilerin CBP(kısaca otomatik overclock) diye bir özelliği var, o yüzden oluyor muhtemelen. Onu kapatmayı deneyebilirsiniz.

CPU yüksek gibi. Ryzen işlemcilerin CBP(kısaca otomatik overclock) diye bir özelliği var, o yüzden oluyor muhtemelen. Onu kapatmayı deneyebilirsiniz.
Nereden yapılıyor hiç bilmiyorum.

Bu sorun bende de vardı oynarken. 1 saat sonra kasmaya başlayıp kapatıp açıyordum, oyunu bitirene kadar bunu yaptım. Başka yolu yok. Firma leş oldu Bugisoft.

Ekran kartını, ram miktarını ve ram hızını öğrenebilir miyin? Ona göre yardımcı olmaya çalışayım. Eğer imzandaki sistem ise Vram problemin olabilir grafikler Vram yada Ram'e depolanır oyun esnasında grafikler bulunduğun bölgeye göre Vram yada Ram'e birikirler yer değiştirdikçe bir kısmı silinir yenileri yüklenir ama 4Gb Vram günümüzde ne yazık ki az gelmekte yine de bu problem ekran kartından diyemeyiz. Ekran kartı sürücünü en güncel sürücüyü yüklendiğine emin ol eğer en güncel ise DDU ile silip, temiz kurulum yap. Ardından buradan sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim.

Son düzenleme:
Oyunlar artık böyle. Pandemi de geliştiriciler evden çalışıyor çok baskı var. Yazılım sektörü genel olarak böyle. Herkes iş değiştirmeye çalışıyor eksik eleman işini kalanlara yıkıyorlar. Ofiste çay kahve hadi sigara temiz hava öğlen yemek derken rahat 3 saat sosyallik ile geçiyor. Evde bu süre 50dk kalanı iş.

Çok çalışmak çok emek = değildir kaliteli iş.

Kalite git gide düşer. Bir insan günde 10 saat mesai yapamaz. Böyle beyin isteyen işlerde hiç yapamaz

Patronlar da zorluyor. Cyberpunk 2077 faciası. EA BF 2042 rezaleti. Şimdi de fps sorunları vs.

Cd project Red çalışanlarını zorlaması ile bilinen bir firma.

Neyse artık alışın kalitesiz hizmete. Durum bu

Yaklaşık 20 saattir oynuyorum çoğunlukla ana görevlerden gittim ve bugüne kadar hiç FPS düşmesi yaşamadım. Yani orta ayarlarda 60 FPS oynuyordum kalabalık köyler hariç, orada da en fazla 40'lara düşüyordu. Bugün normal gezerken bir anda FPS 25 30'lara düştü kasmaya başladı. Kapatıp açınca düzeliyor fakat 10 dakika sonra tekrar kasmaya başlıyor. Sıcaklık veya RAM sorunu olsa 2 haftadır da olurdu diye düşünüyorum.
Hocam isleme çözünürlüğünu %75 %80 e düşürmeyi deneyin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı