gobeyondlimits
Picopat
Kardeşim bakın şimdi ben 38 yaşındayım 23 senedir motosiklet sürmekteyim. Bizim zamanımızda 125, 250CC gibi motorlar yoktu. Varsa da bu ülkede yoktu. Ben motosiklete seneler evvel15-16'lı yaşlarda Yamaha XT660 ile başladım. Başlamak demeyelim o tabire de kılım, öğrendim diyelim. Akrabamızındı o zaman sürücü kursu şu bu da çok yok al dedi gaz bu fren bu sür. İki kez denge problemi yüzünden düştüm sonra öylece kendi başıma öğrendim. Şu son zamanlarda internette çıkan “başlangıç motosikleti” konusu benim kanımca artık kabak tadı verdi. Çok sıktı. İsteyen istediğini alır sürer. Sonucuna da katlanır veya katlanmaz. Herkesin kabiliyeti farklıdır. Kimisi 50CC scooter süremez beceremez, kimisi litrelik makinelerle bizim tabirler dans eder. Şimdi ben sizin gibi birçoğunuzunda yaşı daha ufak hayatında motor bile sürmemişsiniz oradan buradan iki tane kamerayı alıp video çeken adamı izlemiş gelmiş ahkam kesiyorsunuz. Benim jenerasyondan olanlar varsa hatırlar bilir bizim zamanımızda motor çeşitliliği yoktu 250CC şu bu zaten hiç yoktu ben de dahil büyük neredeyse herkes motosiklet camiasına büyük makineler ile giriş yaptı. Hiçbirimize de bir şey olmadı veya olan her zaman olduğu gibi çıkar. Ben bunu soran adama şunu sorarım kardeşim bir taşıta nasıl yaklaşırsın? Trafik kurallarını bilir misin? Eğer derseki ben trafik kurallarını tam bilmem o zaman derim ki kardeşim sen o zaman yaya olarak bile trafiğe çıkma. Trafik kurallarını biliyorum derse de sorarım bir taşıta nasıl yaklaşırsın? Ruhunda o serserilik yapmaya meyilli misin? Eğer hayır derse ben alırım sınırlar çerçevesinde sürerim adım adım potansiyeli arttırırım. O zaman al kardeşim hayırlı uğurlu olsun derim. Avrupa'da, Amerika'da da olduğu gibi ki ben 4 Avrupa ülkesinde bulundum oralarda böyle sorular yok
küçük hacim motosikletler orada kullanılmıyor, tercih edilmiyor. Bu bize mahsus bir konu dünyanın başka bir yerinde böyle kavramlar sorular yok. Hepimiz biliyoruz ki kimse kimseye al bakalım litrelik motorunu gazı kökle bakalım aslanım demeyecek. Ben yaşıtlarımdan çok gördüm adamların daha motosikleti bırakın bisiklet dışında iki teker bir taşıta binmemiş adamlardı heves ettiler ehliyet aldılar kimisi africa Twin aldı kimi BMW GS. Türkiye turu yaptılar. Ama aynı ben küçücük bir skuter ile makas ata ata giderken tırın altına girip öleni de gördüm. Burada olay altınızdaki makineye saygı duymak. Gıdım gıdım, adım adım yaklaşmak. Bir de en önemlisi nefis kontrolü. Siz beyninizi kontrol ettikten sonra altınızdakini kontrol etmek inanın bana çocuk oyuncağı. Nefsiniz ruhunuzu ve elinizi kontrol eder unutmayın. Siz nefsinizi kontrol ederseniz her şeyi kontrol altına almış olursunuz. Kısacası belirli bir trafik bilinciniz var ise nefis kontrol olayını da hallettiyseniz hayırlı uğurlu olsun istediğiniz motosikleti alıp sürebilirsiniz. Bunları da bir abiniz olarak evet biraz uzun tuttum bir şeyler kaparsınız diye. Bir de kendinizi sürüş ve trafiği okuma konusunda bir adım ileri taşımak istiyorsanız ileri sürüş direksiyon dersi alabilirsiniz öneririm.